Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Notáře Blažka napadli před šantánem, s těžkým zraněním leží v nemocnici, a v nedalekém táboře židovských uprchlíků se ztratila mladá dívka. Nová výpomoc, četník Hynek Polívka, je poněkud upjatý a akurátní, o uprchlících si myslí své, ale profesní čest mu nedá, a tak spolu s Martinem a Zdeňkem odhalují pozadí jednoho z nejdramatičtějších případů, který četníci z Luhačovic vyšetřovali. Příběh je inspirován skutečnými událostmi. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Velmi nemilá věc. Došlo u něj k amputaci ... šourku." Na tom se asi my chlapi shodneme, že to je nemilá věc. Kdo však navštěvuje doupě smilstva a sodomie, což je pěkný výraz pro šantán, ten si o to koleduje. Nicméně já z této epizody nejsem až tak moc nadšený, protože to bylo spíše odpudivé než nějak skutečně zajímavé. Mně zkrátka židovina moc nechutná a navíc jsem si poměrně jistý tím, že negramotní podezřelí by určitě skočili i na mnohem méně rafinovaný špek. Na druhou stranu mě celkem zaujal nový předpisový četník Polívka a zlomyslný velitel Kudyn mi zase vnuknul kacířskou myšlenku, že by mě Četníci ze Slavičína možná bavili o něco lépe. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající epizoda! Úžasná atmosféra, která by se dala krájet a geniální vyšetřovací metoda vysloužily seriálu prvních pět hvězdiček. I přes to, že zápletka s vykleštěním zase sloužila jako vata a i tentokrát byla naprosto zbytečná, alespoň nebyla vůbec nijak rušivá. Konečně jsem se taky dočkala epizody, kdy se neřešily žádná soukromá dramata a tvůrci také konečně upustili od snahy udělat z Četníků z Luhačovic komedii. Obávám se, že takto vyjímečná bude pouze tato epizoda, ale i tak doufám, že se zbylé díly budou pod vedením postavy Pavla Zedníčka vyvíjet alespoň v podobném duchu. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál svou první epizodou na mne neučinil nejlepší dojem. Musím své původní hodnocení napravit. Jako by se tvůrci učili za pochodu, úroveň se případ od případu zlepšovala a to jak hereckými výkony, tak dobovou atmosférou, výpravou a kostýmy. Tento případ byl po stránce příběhu excelentní i když milovníkům detektivek bylo dříve než četníkům jasné, kam se ti zmizelí židé poděli. Tento díl byl velmi dobrý, jen s jedinou výhradou. Vraťte nám Tomicovou! ()

fugyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako sa píše v anotácii, ide o jeden z najdramatickejších prípadov / dielov seriálu, humorné vsuvky boli v tomto prípade len výnimočné. Prvý prípad napadnutého notára urobil mostík do Slavičína, kde sa následne rozbehlo vyšetrovanie prekvapujúco nechutného prípadu. O to viac, že epizóda bola inšpirovaná reálnymi udalosťami, udržali tvorcovia vážnosť celého dielu. Jedinú pochybnosť som mal nad samotným priznaním - museli si uvedomovať, že aj keď si predĺžia život, tak ich trest smrti neminie... Ale v jednoduchosti pováh, aké stvárňovali, tento prístup je možný, i keď v kontraste s množstvom bystrých výhovoriek počas výsluchu... V závere zaujala postava sudcu Janotu, ktorý neskrýval zhnusenie a snahu uzavrieť prípad čím skôr. Jeden z najlepších dielov. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad první díl, kde jsou také četníci vidět jako drsní a disciplinovaní lidé, což v jiných dílech naprosto chybí. Stačí si přečíst pár úředních dokumentů z té doby a víte, že četníci rozhodně nebyli žádní beránci. A každý není přívětivý a milý. Jinak velmi krutý případ, o kterém se za první republiky záměrně nemluvilo: https://zidovskelisty.info/2017/03/25/zapomenuta-bestialni-vrazda-halicskych-zidu/ ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Natáčeno v Jimramově, zámku Lesní Hluboké, mlýnu Štampach, Býkovicích, Prostějově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Předlohou tomuto případu jsou skutečné události z Třebíče, které měly za následek několik vražd židovských obyvatel. Místem, kde se vraždy udály, byl Kohnův mlýn na Vysočině. (ArthasKarfa)
  • Místo, kde najdou spícího Bartoše, je před jeskyní Rozbořenka v Korkořínském dole. (Winster)

Reklama

Reklama