Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalá slečna ze šantánu, Anna Vaňková, kterou Martin se Zdeňkem honili před necelým rokem po zdejším nádraží, se do Luhačovic vrátila jako bohatá dáma a majitelka šantánu U Rajských. A právě změny, které ve svém podniku udělala, spustily řetězec událostí končících vraždou místního doktora Ziegelbauera. Do toho přijde překvapivé udání, že v Luhačovicích má proběhnout nebezpečný obchod se zbraněmi pro maďarské vzbouřence. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gay lina příběhu by mi zas tak nevadila... Za to mě pořádně rozčilovaly některé rádoby komické (spíše trapné) scény spojené zejména s postavou nového strážníka a jeho matkou. Fakt nechápu, proč je třeba v tomto seriálu tak často míchat hrušky z jablky (detektivku s quasi komedii)... V Četnických humoreskách to sice bylo trošku taky, ale tam to nebyl tak nucený humor jako zde. Detektivní příběhy úplně špatné nebyly.. jen je škoda, že se člověk zcela nedozví, jak to bylo doopravdy pokud jde o ten obchod se zbraněmi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Strážmistr Polívka bude připravený na druhé straně náměstí. I s bicyklem, kdyby se to nějak zvrtlo." Což o to, plán to byl geniální, ale jeho zvrtnutí bylo tak nějak samozřejmé. Jenže mě to zase tak moc nebavilo a s homočetníky to mělo jen málo společného. Mě totiž pobavila jen tlačenka s červeným vínem k obědu a "božské" jmenování nového městského strážníka. Jinak jsem se spíše nudil, překvapivě jsem zjistil, že v případě uniforem nemám pochopení pro lidské touhy a jsem dost rád, že jezdit na kole mě učil můj táta. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, jednoho homosexuála bych na tu dobu zkousnul. Ale dva? Navíc jeden je bigotní katolík? Moderní ekumena a moderní politické správné postoje implementované na tuto historickou dobu jsou zcela mimo mísu. Jezdit na kole v té době uměl každý z venkova, včetně babek. A jinak mne příběh hodně nudil, spousta prázdných dialogů nerozvíjejících děj, pro mne nezajímavé postavy. A z Luhačovic ani jeden záběr. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějová linka se dobře zamotala před koncem. Aspoň, co se hlavních postav týče. Případy jako takové docela normálka, ale zpracováno dobře. Jen mě překvapuje, jak ke konci mizí postavy, co se pohybovali celou dobu v seriálu pravidelně. Pokud na něj budou chtít navázat druhou řadou půjde spíš o nový seriál. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bravo! Konečně díl, kde se nikdo nepitvoří a kriminální linka je taky jedna z těch nejlepších. Nakonec musím uznat že ta postava velitele v podání Zedníčka je taky jak má být navzdory rozpakům v prvním díle. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl o ničem a navíc mně fakt štve tahle nekonečná recyklace postav, které se objevují v seriálu tak dlouho, dokud neprovedou nějaký zločin a jsou na druhé straně řeky. A dva buzeranti, to je na mě už taky moc na jedné stanici! ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další epizoda, která mě nezaujala ani v jedné z kriminálních zápletek, obzvláště pak v jejich propojení. Rozuzlení obou případů mi přišlo zase tak strašně překombinované, že jsem původně chtěla epizodě dát jenom dvě hvězdičky. A i přes to, že byl hysterický záchvat postavy Roberta Hájka tentokrát oprávněný, opravdu mě tyto emotivní výlevy přestávají bavit. Nakonec ale s přimhouřenýma očima hodnotím průměrem. Ano, přiznám se rovnou a bez mučení, že i přesto, že tady od začátku plivu po soukromých dějových linkách, tak právě jedna z nich je důvodem pro mé vyšší hodnocení této epizody. Protože ta poslední scéna mi ještě hodně dlouho nedá spát. ()

DAPDO odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že je Cmíral teplej jsem už tak nějak překousnul. Říkal jsem si, proč s tím vůbec tvůrci seriálu vylezli ven. Teď už je to jasný, přece nenecháme Cmírala na ocet, když má Láska svou lásku a najdeme mu taky jednu, nejlepší když bude taky četník...Tím pro mě Četníci z Luhačovic končí, velmi vydařenej seriál s kvalitním hereckým obsazením tahle gay story degradovala k něčemu, co mě už nezajímá a v posledním díle si může dát Cmíral a Polívka klidně trojku s Gebrtem, bude to totiž beze mě. ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výprava dokonalá jako vždy, ale myslím, že to scénáristé už kapku přehání, tohle vyvraždění Luhačovic začíná připomínat Vraždy v Midsomeru. Kdo bude příště, soudce? A rozvinutím gay linie je zřejmě připraven rychlý konec některých hlavních postav, protože sodomie v té době byla trestným činem. Uvidíme v posledním díle. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další sledovatelný díl, nicméně výrazně slabší než předchozí. Nešlo jen o méně napínavý příběh. Ale "udavač" je od začátku koncipován jako nesympatická postava, emocionální stránka četníka Polívky je také lehce průhledná, nový strážník je ukázán jako totální pako, v případě kandidátek na nové hospodyně lze jen nostalgicky vzpomínat na starou Hekalovou a jejího manžela. Na druhé straně - otevřený závěr má ode mne plus. Mám rád otevřené konce, kdy mohu koncipovat vlastní pokračování :-) ()

Neklan006

všechny recenze uživatele

Luhačovice byly vždycky osvícené město, již za 1. republiky tam například mohli sloužit homosexuálové u četnictva. To by jinde neprošlo. ()

Blois 

všechny recenze uživatele

Jedna kratičká gay scéna a zdejší homofobové už házejí celý díl do odpadu. Polibek na krk a stáhnutí kšand, ty jo! To je nevkus, to je hrůza, vždyť z četnické stanice udělali gay club! Jste k smíchu... ()

Antal89 

všechny recenze uživatele

Tento díl byl, co se týče dějového spádu jeden z těch náročnějších. Některé věci tam budily hodně velké rozpaky (např. homo-vztah Cmírala se strážmistrem, který absolutně nedává smysl a působí jako offtopic na objednávku GLBT historikům), dále pak neuspořádanost děje. Postupný vývoj příběhu je ještě horší než vývoj v Harry Potterovi (když skoro v každém díle odejde či umře jedna nebo více osob, které utvářely děj) a neustálé výměny a změny diváka spíše unaví než zaujmou. Z celkové série dávaly mně výrazný smysl cca dva, při lepší úvaze tři díly. Tento je ale už počátek katastrofy a zvažuji, že se na ten poslední možná už ani nepodívám. Tvůrčí duo Bebjak-Arichtev nezklamali, opět nám dali na obrazovku seriál, který může být ještě zrůdnější než První republika či cokkoli jiného. ()

Reklama

Reklama