Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prodá český stát největší luhačovický hotel německému zájemci? Čeští vlastenci jsou proti, zvlášť když jde o fabrikanta, který nechal za války střílet do českých dělníků. Ve vypjaté atmosféře veřejné dražby se pro jednoho z mladých četníků dramaticky uzavírá příběh jeho pobytu na četnické stanici v Luhačovicích. Závěrečná epizoda, ve které se ukáže, kdo nakonec vyzrál nad všemi, jejichž životní soudy jsme po dvanáct večerů sledovali. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jako četník, hlavně křesťan a katolík, něco takového nemohu strpět." Takže si to shrňme: máme tady jeden § 129 Smilstvo proti přírodě, jednoho otráveného Němce a jednu burzovní prostitutku. Za mě je to špatné téma chlapů se zkříženými bodáky, slušný případ a neuzavřený útěk Faňkové. A taky bych neměl zapomínat na taškařici s ohňostrojem, ale mě tyto pokusy o grotesku zase tak moc neberou. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skandální dramatické vyústění vztahu ala "zkroucená" hora na mne působilo dost prvoplánovaně, jako mrkej jak dnes společnost pokročila a je tolerantní... To mne docela otrávilo, to mne totiž do četnického příběhu vůbec neštimovalo. Krimi zápletka i komické scény by jinak byly vcelku fajn, na vyšší hodnocení. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela pěkné zakončení slušného seriálu. Vztahové linie se dořešili solidně a samotný případ patřil k těm zajímavějším. Škoda, že část seriálu s Karlem Dobrým netrvala déle, právě s ním seriál kvalitativně stoupl nejvýše, aby pak padl s příchodem Langmajera. Celkově mě ale Četníci bavili, i když ne vždy jim nebylo co vytknout. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kriminální linka jedna z nejlepších, (ikdyž mi nepřišlo důvěryhodné, aby zasloužilá nevzdělaná prostitutka prodávala akcie) ale to řešení homosexuality mi přišlo až moc dlouhosáhle zbytečné. Pět hvězd dávám spíš jako uznání , že je lepší točit dobové krimi v exteriéru než vztahovku v ateliérech. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další díl, který nebylo snadné hodnotit. Původně jsem se přikláněla ke čtyřem hvězdičkám, nakonec ale epizodu hodnotím průměrem. Námět kriminální zápletky sice možná zajímavý a i vcelku originální byl, bohužel ale její vyšetřování zapadlo mezi všemi ostatnímu dějovými linkami, které musely být s posledním dílem uzavřeny. Absolutně nevěrohodná a naprosto předvídatelná dějová linka s postavou Vicy Kerekes mě nebavila už od prvního dílu a dějová linka okolo ohňostroje zase srazila seriál na úroveň parodie. Naopak uzavření dějových linek postav Martina Donutila a Pavla Zedníčka bylo vcelku emotivní, protože i přesto, že jsem je při prvním sledování všechny považovala za idioty, nakonec mi tyto dvě postavy přece jenom trochu přirostly k srdci. ()

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů, ani ne kvůli samotnému případu, spíš kvůli celkovému rozuzlení napjatých vztahů mezi postavami. „Skandální“ zápletka Polívky a Cmírala nakonec dala především podnět k přemýšlení, jak to ten Polívka vlastně myslel a proč jednal, jak jednal. Některé momenty byly opravdu emotivní a působivé. Konec skoro dojemný, jak už loučení někdy bývá. Velmi dobře napsané i zahrané! ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z lepších dílů. Kdyby nebylo karikatury nového strážníka a jeho mámy, vyznění by bylo ještě lepší. I když Polívkův charakter se projevil, byl jsem rád že tvůrci neměli potřebu ukazovat vše v růžových barvách, jak pravda zvítězila a zlo bylo potrestáno. Možná si mohli odpustit frašku s přísahou na Bibli, poněkud na mne působila jako křečovitá snaha ukázat, co jsou katolíci za prevíty. Ale v konečném důsledku bylo fajn i to, že sbor prvorepublikových četníků nebyl ukázán jako sbor andělů, ale jako skupina normálních lidí. Poctivých, nezkušených i hajzlíků. Každopádně Zedníček se předvedl v nejlepší kondici a hezký díl ukončil celou sérii. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta komická dvojka s ohňostrojem byla celkem vtipná. Celkově je tento seriál vcelku dobře natočený i zahraný.A musím ocenit i velmi dobře vybrané lokace, např. i hradní zřícenina Cornštejn na Znojemsku. Sympatické je, že tvůrci nezamlčovali palčivé sociální problémy, které nová republika zdědila po c.k. monarchii. Proto: 4,5 - 5 hvězdiček a 76 % . ()

malet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento, bohužel poslední, díl splnil vše, co jsem čekala. I tady se odehrávaly dva příběhy, možná tři, s tím Cmíralem, ukázaly se lidské charaktery (šmejd Polívka), i humorná stránka života městského strážníka. Ohňostroj v boudě, to nemělo chybu :-) Překvapil mě důvod odstranění fabrikanta. Čekala jsem že Šína bude syn nějaké zavražděné dělnice, a ne prospěchářský šmejd, ale ono by mě to asi nebavilo, kdybych to tipla všechno. Rozseknutí dvojice Cmíral - Polívka. No to je ale teda podrazák, ten Polívka. Nejdříve chudáka Cmírala zblbne a pak mu takto vrazí kudlu do zad. Ty jeho malý kmitající oči - fuj. Ještě že je Cmíral takový kliďas, já bych mu asi spravila ciferník. Trochu by mě zajímalo, jaké mají v tom Švýcarském sanatoriu výsledky s léčbou :-) Ale je fakt, že to jako obvykle Gebrt vyřešil naprosto famózně. Ještě se mohla Láskovi vrátit Stáňa a byl by to hepáč úplný. Jestli jde fakt Gebrt do důchodu, tak už nemusí další díly být, protože tento moudrý a přitom mile breptající vrchní velitel je nenahraditelný :-) ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Vyzývám Tě – spadni!“ Tak závěrem se draží hotel. Josek tajnůstkařil. Hotel zavřít - hygiénu na ně! Okrádat spícího je o to větší humus, ale nereálný to není. Nebezpečí hrozí vždycky a všude. Velitel bavil: „Ale s rozumem, pane přednosto.“ Továrník byl těžce paranoidní. Fire! „Ty Vaše kšefty si dělejte třeba na náměstí – teda tam taky ne!" Tak tohle Cmíral nedá... Takže s hotelem se bude dražit mrtvola? Kdo ten věneček pokousal? Četník na zkoušku skončil zkouška-nezkouška v léčebně. Erney vzala roha. Takže křesťan lhal – klasika. Osobní život a práce se NE-MÍ-CHAJ! Akcie je co? Bezcenný papír? Bengálský ohně. Josek byl blb. Asi to byl normální houbovej čaj, no. Já si nemůžu pomoct, ženský v seriálu byly svině. Hájek fakt není blbej. Šína se cukal hezky. Přišla mi škoda, že kromě „nemocného“ Cmírala v Luhačovicích skončil i Gebrt – nicméně chápu, že něják to skončit muselo. ()

Reklama

Reklama