Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Diskuze

jenovef

jenovef (hodnocení, recenze)

callix

"Jan Souček, současný ředitel brněnského televizního studia, se stane 1. října generálním ředitelem České televize. Chce posílit regiony, upravit financování instituce a mít v programu více aktuální publicistiky. Jeden z prvních projektů, které chce realizovat, jsou Četníci ze Znojma. Jde o projekt, který by měl vzniknout na základě událostí z počátku první republiky, kdy se Znojemsko s převážnou většinou německého obyvatelstva chtělo přidat k Rakousku."  12. červen 2023  Zdroj

na příspěvěk reagoval callix

Uživatel callix smazal svůj příspěvek.

callix

callix (hodnocení, recenze)

Informace o volném pokračování oblíbené série Četníci z Luhačovic zveřejnila Česká televize, v jejíž produkci seriál vznikl. Již před časem se mluvilo o tom, že se ovšem děj přenese do jiné lokality. Původně avizovaná Kroměříž, ležící stejně jako Luhačovice ve Zlínském kraji, ovšem později z plánů filmařů vypadla. Z nových informací, které v březnu zveřejnila ČT vyplývá, že děj se přesune na jižní Moravu. Vzniknout má totiž seriál Četníci ze Znojma.

„V pokračování se tvůrci zaměří na dobu, kdy nová republika čelila hluboké krizi. Konec roku 1920 přinesl silnou vlnu deziluze z politických i hospodářských poměrů.   Přesunem děje do  Znojma se navíc otevírá hlavní téma celého seriálu: česko-německé vztahy, které dynamicky ovlivňovaly život Republiky Československé v podstatě po celou dobu její existence,“ uvádí ČT ve zveřejněném dokumentu Připravované projekty 2019. Diváci se tak mohou těšit opět na na případy inspirované dobovými událostmi, ovšem ne v prostředí lázní, ale v nově vzniklém pohraničí, jehož existence od základů změnila politickou, ale i sociální situaci. „Seriál budeme natáčet přímo ve Znojmě a jeho okolí. Kontinuita hlavních představitelů i autorského týmu je pro mne zárukou, že se opět můžeme těšit na seriál oblíbený diváky všech věkových skupin,“ uvedla kreativní producentka Jiřina Budíková. Nová série na Četníky z Luhačovic přímo naváže. „Dvě z hlavních postav první řady budou pokračovat i zde. Způsob vyprávění nových Četníků ale trochu zvážní. Na druhou stranu mohu slíbit, že nové postavy, které si diváci oblíbí, nezabiji hned při první možné příležitosti,“ poznamenal scénárista Petr Bok.

callix

callix (hodnocení, recenze)

Ve stejném období, ale v jiném místě se odehrávají Četníci ze Znojma, kteří navážou na Četníky z Luhačovic.

na příspěvěk reagoval jenovef

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Dadel

Pobavilo mě tohle:

"Prvním varováním byla homosexuální orientace jednoho z četnických kadetů. Homosexualita byla v ČR trestná ještě v roce 1962. Je tedy nemyslitelné, že by jeho orientace při příjmu do četnictva nebyla odhalena."

 

Autor článku si patrně myslí, že každej na dálku všude rozhlašuje, jaká jeho sexuální orientace:)

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Jinka

Já ti nevím. Čekal bych trochu nějaký atmosféry, ne další převařenou sračku na téma Četnický humoresky na stopadesátou. Jak jsem byl naivní. Popravdě už mě ta prezentace tý První republiky jako idealizovaný doby, leze krkem. To nikdo neumí natočit drsnou kriminálku? Fakt musíme koukat na šišlajícího Zedníčka? Měli by to přejmenovat na Četníky z Čurákovic:))

na příspěvěk reagoval NinadeL

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Jinka

Jinka (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Upřímně mi První republika přišla bezduchá a chybovala už jen v kostýmech. Tento seriál mi nepřišel vůbec špatný, naopak. Navíc hudba se ohromě povedla :)

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Příspěvek byl smazán administrátorem.

jenovef

jenovef (hodnocení, recenze)

Jakožto zdejší expert na homo-propagandu ve filmech si dovoluju -potom, jak skončil poslední díl- vynést následující předpověď dalšího děje: Láskovi se vrátí jeho láska a bude sex na seně. S láskou se vrátí i nechtěný Voříšek junior, kterého se s jemností sobě vlastní ujme nově vzniklý homo pár, za bezmezné podpory tolerantního obyvatelstva Luhačovic. Oba páry budou bydlet odděleně, protože seriál musí být primárně o vyšetřování zločinů. Nemoderní fráterníci s inklinací k exorcismu pochopí, že čas jejich vlády se naplnil, přiznají se ke zneužívání ministrantů a spáchají rituální sebevraždu zlatým svícnem. V Bruselu propukají v jásot a ČT dostává Nobelovu cenu míru. Předpoklad naplnění předpovědi: 65%

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Rattlehead

Rattlehead (hodnocení, recenze)

Dnes jsem náhodou viděl kousek - díl o chudácích Židech, kde se hlavní lotr jmenuje Adam Bartoš. Na Silvestra bych se tomu možná zasmál, ale teď musím říct, že je opravdu smutné, jakým způsobem si havlisté vyřizují účty se svými oponenty...

Machine

Machine (hodnocení, recenze)

Je mě upřímě líto Zedníčka - absolvent JAMU, hrál v tolika úspěšných snímcích a dnes se vysloveně ponižuje v takových rolích stejně jako další jeho herečtí vrstevníci, hold herectví dnes nemá absolutně žádný smysl-buď budete v nekonečných debilitách jako je Ordinace nebo v reklamách, to už uklízečka má lepší perspektivu.

PS Ten vocas Jáškow má evidentně také pořád málo když musí všude oxidovat, sotva natočí tohle už je v Ordinaci! Copak dnešní rádoby umělci už nemají žádnou hrdost? Ach jo.

na příspěvěk reagoval Artigas

Fenquick

Fenquick (hodnocení, recenze)

Tyvoe to je v čudu. Dnes asi nejde natočit ani pořad o vyvážení popelnic, aniž by se tam neřešila sexuální orientace.

Rovensky

Rovensky (hodnocení, recenze)

Čekal jsem to horší. Sice je to takové rozvleklé, utahané, ale hezké exteriéry, kostýmy, auťáky... Bohužel vraždou vražd je protlačování klasických stereotypů - hodný cikán, hlavní hrdina je homosexuál... Úplně zbytečný. Moskalykovy humoresky byly takové víc dobové, tohle je spíš obraz současnosti zasazený v minulosti.

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

vodnicka

Kdyby se podařilo propojení krimi a komedie, bylo by to moc fajn. Třeba něco jako Hříšní lidé, ale s četníky v uniformách. Jen doufám, že se tvůrci nepokusí o remake Humoresek...

na příspěvěk reagoval pavelbedi

vodnicka

vodnicka (hodnocení, recenze)

Neměla to být spíše komedie? Ty ukázky tak moc nevypadají. Haha, ale tím lépe.. :)

na příspěvěk reagoval helianto

Rodriguez

Rodriguez (hodnocení, recenze)

Pokud to bude jako Četnické humoresky, tak to bude paráda. Jen aby humoru nebylo příliš a neudělala se z toho kašparovina.... Každopádně se nechám překvapit a snad to bude příjemně :-D

Reklama

Reklama