Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Alagaesie k tomuto seriálu (13)

Četníci z Luhačovic (2017) 

Tak tohle jsou ty „Trumpoty“ na který byl v televizi tak zvědavej, ahá ... Snažili se navázat na Moskalyka a já čekal propadák. Ono totiž cokoliv, co režíruje člověk, co má ve jméně "ser", nebo "Biser", může bejt pěknej průser. Tak jako, pro mě, seriál První republika. Ale k Luhačovičákům: Mladý vyjukanci výborný, Jašków jakbysmet. Zedníček je až na hnojářskou Merkelštinu skvělej. Dobrý byl výbornej, ale takovej moc sentmentální. On je ten Gebrt z velitelů zatím asi nejlepší. ()

Pytláci (2017) (E01) 

Mladý vyjukanci výborný, Jašków jim teda pomoh (...). No, aspoň se hned začli zaučovat. Pilot měl scény pomalý, rozvleklý a bez drajvu. Tomicová skvělá. Korolový ta role taky sedla. On ten Hájek nebude hrát takový dřevo. Donutil to má v genech. Mladejm lidem by se mělo, občas, víc věřit. ()

Baron Kafr (2017) (E02) 

Gebrt je v seriálu prostě skvělej. Ten klobouk, co měla zemská soudcová Cmíralová byl výbornej. Batulková zas exceluje - umí hrát. A hraběnka/baronka bez titulu byla moc. Malej uňafanej četnickej čokl by zasloužil do kotce. Může mi někdo říct, jakej vůl by dal dobrovolně hlavu na koleje? Cmíral měl matku fakt od rány. Kam na šutry (...) Jašków se s vyšetřováním nesere ... Korolová je ještě větší průser, než se mi dosud zdálo. By mě zajímalo, estli měli toho bílýho čokla cvičenýho přímo od chlupatejch. Hájek je čím dál lepší. A v mladým Donutilovi taky něco bude. ()

Rodokaps (2017) (E03) 

Taky se mi zdálo, že v Luhačovicích je konečná. Drezínu jsem asi nikdy neviděl v provozu. Stavinoha je dost ráznej ale spíš jenom čeří vody. Doháje jak mohli neslyšet o vyřešený vraždě? Vždyť oni baronku dopadli. Tak něják nevím - kde hledám, čtu, že u ČS četnictva hodnost Rytmistra nebyla - takže jako co tam byl Vaculík? Čert to vem. Ať tak nebo tak, Vaculík by se mi jako velitel líbil víc než Jašków. Vaculíkova velení se ale evidentně nedočkám. Já to říkám furt, že v těch mladejch něco je. Cmíral měl jako Zdeňka Cmíralová docela dobrej vohoz. Přijít o zbraň to by mohlo jít i o místo. Ve vlaku pokus zatýkat dobrej - a kašlu na to, že mu to nevyšlo. Stavinohy byla škoda ale moh si za to sám. ()

Tabačka (2017) (E04) 

Vedoucí v továrně těžce připomínal jistého Forejta. „Vás bije manžel – tak my mu to zkusíme rozmluvit…“ Vlach byl dobře ráznej. Četnickej pes v akci ... Tomicová zas perlila. Líbilo se mi řezání bajonetem. Hudček byl dobrej. Před povoz pad jak podťatej. V tabačce to fofrovalo jak po drátech. No jasně, nikdo za nic nemůže a nakonec to odnese člověk, u kterýho bych to čekal nejmíň. ()

Evička (2017) (E05) 

Pára nad hrncem hadr. Nedoslýchavej Čmaňa by v tomhle díle zasloužil civil nebo přeložit. Ale průserář Biser tu nedoslýchavost šíří asi kobercové nebo nevim. Ztráty bych pochopil tak, že dcerka je asi kráva, jinak nevim. Tak prostě vylezla, no. Ale čert ví, co jí k tomu hnulo. Novotný je zase všude - a všude je výbornej. ‚Děti je ztratily.‘ Fakt náhoda jaxviň. ‚Víc nevážila.‘ tyvole to je síla. Na šachy u vohně bych neviděl. Vlach byl na vesničany hezky vostrej. Dobře Láska (kua to je ale blbý jméno - to tam radši měli fakt dát „Hájek“). V restauraci působí velitel dost pomateně. Při zatýkání byl výstřel tak-tak. Že by zrovna obecní blb byl schopnej vraždy ... Se mi nějak nezdá. A co motiv? ()

Staré dluhy (2017) (E06) 

Proč tolik šantánu? Zaplácnutí času? To Vlachovo zakrytý zrcadlo bylo moc ... Mladý už nejsou zajíci a IMO se fakt snažej. Blb objíždí lázně, aha ... Veškerý akce „Hejkalová“ (ať stará nebo mladá) mě už fakt nebavěj - nicméně volavka dobrá. Mám čímdál větší pocit, že tenhle seriál je plnej paranoidních vyšinutců. Podhajská - tyvole to je víc mrtvol než v Hamletovi, ne? Zita? Nuda, šeď. Naproti tomu mladej Podhajský byl výbornej. „Pal!“ A to jsem měl po prvním díle s velitelem Vlachem pocit, že Vlach nebude labilní. Seník pobavil. Bylo to tak-tak. Osud je svině. ()

Padělek (2017) (E07) 

Starej Hejkal byl vtipnej. Opět hotel Popper... - to v Luhačovicích nejsou jiný místa? „Takže jménem zákona!" Role Michala Dlouhého mi přišla úsměvná. Šňupající Sova nic moc - Čmaňa nebo Vaculík by byli fakt lepší. Šantán mi pil krev. Ta postel(!) „...že potřebujete zaučit." „Chytil kášel..." Langmajer mě po dlóóóóóuhý době pobavil. „A že umí tak dobře česky - takže normální Honza Voříšek." „No ještě si ho proklepnem." - Mladý jsou fakt čímdál důkladnější. Ten vousatej Luhačovickej nádražák je bezvadnej - taková figurka ... „Problémy" mladejch bych fakt chtěl mít - jdou po padělateli a on řeší babu, tyvole. Bismark ... - „A to je jako ještěr?" Lízner s Kyselem - jó, jeden větší Rumcajs, než druhej. Velitele mumifikovali?? Zaživa?! Kysel byl šikula. Cmíralová koupila obraz - nepravej? Četníci dorazili tak-tak. „Žádné tyhle -" „Kraviny." Bismarck byl hezkej ... :-) Oběť nepřežila domluvu. „Tady se ptáme my!" ()

Zpěvačka (2017) (E08) 

Kluk byl docela rychlej. Otčím to s ním asi neměl jednoduchý. Zpěvačka napoprvé působila jak na klíček. Hra o jablko pěkná. Že Toník umí s vidlema bych nečekal. A do toho to morfium. Goldflam baví naprosto všude kam se vrtne. Vašíkova matka bude nějáká labilní. Zase problémy v hotelu ...ts ts - a ten hotel je taky celej divnej ... Sova se něják snaží - to nebude samo sebou. Ta zpěvačka asi taky nebude zdravá. „Měsíc si nesednu -" Jsou bdělí ti hoši. A čím dál chytřejší. Co ten malej kluk může skrejvat? Pánbíčkáři podělaný ... A zas nebylo jasný vůbec nic. Z faráře to teda lezlo ... Hájek si je občas až moc jistej ... Scéna v obchodě byla napínavá. Bába jedna závislá zadlužená. Se služkou byl stejnej kříž jako s bábou samotnou. Bareš je skvělej. ()

Dopis se záhrobí (2017) (E09) 

Dopis, kterej dva roky putuje? Divné ... Do "Láskový" střelilo. Vyhrožování není jen tak, proč to Sohnewedt přechází? No, nevyplatilo se mu to. Vorisku, ty mrcho! Bejt Škrabalkou tak bych mluvil ... Hezky dostali holi! Kdo jinému jámu jámu, sám do ní sám. Sovo, Sovo, ty se nezdáš ... Vaníčková bude asi podvodnice - nebo masérka. „Co vidíš?“ „Guláš!“ Zase Bismarck? Proč furt zdrhá? Báby Hejkalový odstřelit! Obě! Chudák Bismarck. Chudák Sova, ale výborně Bareš! Kluci se lepšej. A nakonec jdou kopat hrob - tomu říkám služba (...). Vskutku pohřeb hodný důstojníka. Sova kleptoman ... Bych bejval neřek ... To byla teda sbírka! Měl jsem o Sovu celkem strach. Koledoval jak na Velikonoce. Ta akce s velitelem byla tak-tak. A Bareš měl pravdu - Cmíral zasáh včas. ()

Bestie (2017) (E10) 

Ani Blažkova manželka nic nevěděla? Aúúúúúúúú! Kerekes je prostě kost. Holého role se mi něják nepozdávala. Šantán těžce nebaví. Ženský tam jsou akorát mstivý svině. Starej tlustej Slavičíňák byl nejdřív napřesdržku. Líbila se mi scéna s rabínem. Kluci něco věděli, jinak by ten s maskou nezdrhal. To se bráchové nejsou schopni domluvit na výpovědi? Hospoda u suchý dásně – krásný jméno pro hospodu. Zas aby to Janota rozsek. Vražda bez těla jako by nebyla – ale rozemlít?? Co to Gebrt po doktorovi chtěl? Lež? „Menzl – neserte mě!“ Hejkal bavil. Jó – lepra je peklo. Že by nakonec pánové mluvili? Rekonstrukt rozvazuje jazyk. A odhaluje excelentní humus. ()

Udavač (2017) (E11) 

Doktor? A safra… Pavelka byl vtipnej. Že neuměj na kole? Jakto? Vzácný návštěvy, no ni? Jo podstav, to je problém. Akcie? Vrah? Tak jednoduchý to nebude… Dyť se Hájek na tom kole málem zabil. Nehraje blbě… Jinej hotel! Oni toho Hájka nemít, tak jsou v koncích. Jáj, nečekané. Takový munice! Snoubenka mrtvoly měla docela peška. Hájku, asi je to na tobě. Opět se ptá četnictvo. Veiglová si řezala větev. Eliška „mluvila“ ? A nedělala něco jinýho? Křiváci! Chytrej je ten Čmaňa. Mladší Veigl něco věděl… Pánové Hájek s Veiglem piklili. A starej Veigl do želez. Choďte mi do Pulp Fiction s ‚boží vůlí‘. Gebrtův sentimentální výlev by bejt nemusel. Volavka? Nenápadnej. Zdržovačka. III 382 „Ony se holky chlapům v bordelu nepředstavujou. Vy jo?“ Ale to se podívejme… No, tak mu ruply nervy, no. „Mlčet! Obě!“ Takže Kučera udával? Díra suchá dáseň… Vaňková zabíjela? Ale ale, vždyť Cmíral s Hájkem byli taková supr dvojka. No toto! ()

Dražba (2017) (E12) 

„Vyzývám Tě – spadni!“ Tak závěrem se draží hotel. Josek tajnůstkařil. Hotel zavřít - hygiénu na ně! Okrádat spícího je o to větší humus, ale nereálný to není. Nebezpečí hrozí vždycky a všude. Velitel bavil: „Ale s rozumem, pane přednosto.“ Továrník byl těžce paranoidní. Fire! „Ty Vaše kšefty si dělejte třeba na náměstí – teda tam taky ne!" Tak tohle Cmíral nedá... Takže s hotelem se bude dražit mrtvola? Kdo ten věneček pokousal? Četník na zkoušku skončil zkouška-nezkouška v léčebně. Erney vzala roha. Takže křesťan lhal – klasika. Osobní život a práce se NE-MÍ-CHAJ! Akcie je co? Bezcenný papír? Bengálský ohně. Josek byl blb. Asi to byl normální houbovej čaj, no. Já si nemůžu pomoct, ženský v seriálu byly svině. Hájek fakt není blbej. Šína se cukal hezky. Přišla mi škoda, že kromě „nemocného“ Cmírala v Luhačovicích skončil i Gebrt – nicméně chápu, že něják to skončit muselo. ()

Reklama

Reklama