Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Filmovější, než Humoresky, což se mi líbí, s velkou spotřebou velitelů, což mi připadne prdlé. Ze začátku byla detektivní linie slabá, pak se to začalo zlepšovat, nejlepší byla epizoda Bestie. Občas řeší seriál dost současné vztahové problémy, což mi připadne vzhledem k době, ve které se to odehrává, nepřiměřené. Zcela výborná a drsná je naopak akcentace první světové války. Ale jo, šlo to, rozhodně jsem čekal větší vykrádačku četníků o Arazímovi a spol., tohle nemá cenu seriálu vyčítat, jde víceméně vlastní cestou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To být celé taktická past." Četníci z Luhačovic mi od začátku nebyli moc sympatičtí, ale neodradili mě svými bodáky od dalších návštěv a za to jsem celkem rád. Pod velitelem Stavinohou to totiž bylo celkem za trest, ale vynikající velitel Vlach mne naprosto nadchnul, hypochondrický velitel Sova mě znechutil a za vlády přirozeného velitele Gebrta to celé dost srážela naprosto zbytečná homolinka. Nicméně Luhačovice byly zbaveny padouchů, nějaký ten fórek na mě z léčebného pramene taky občas vykoukl a já se nemusím odjet léčit do švýcarského sanatoria ze smilstva proti přírodě, takže to nakonec hodnotím jako poměrně stravitelné. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech - Je to o stupeň lepší, než jsem čekal. Je to jen nic, ne otravný obtěžující nesmysl. Takže asi úleva. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

12/12 Na první pohled vysloveně poklidný seriál, taková jemnější První republika. Ačkoli koncept je nezvyklý. Kvalita se mění přímou úměrou podle toho, kdo je zrovna velitel. Například díly s Karlem Dobrým jsou vysloveně dobré. Naopak díly s Jiřím Langmajerem slabší. Nicméně jako celek je seriál o Četnícich z Luhačovic nadmíru potřebným neb zkoumat počátky Československa v rovině tradiční lázeňské krimi a poukazovat na odlišnosti doby na přelomu 10. a 20. let, toho není v našem kraji nikdy dost. Takto divák získá přesně tu potravu, kterou mu nedali Četnické humoresky, seriál bohužel až příliš tradičně sledující zánik první republiky. Vzácně je tu celá přehlídka žánrů, zajímavá práce s vývojem postav. A několik velmi krutých vyvrcholení. Nač lamentovat na homosexualitou v řadách četnictva? Člověk je vždy stejný, jen zákony a společnost se vyvíjejí. ()

kulyk

všechny recenze uživatele

No to mi ho drbej za ouškama! Zkusmo mrknu na dvě minutky ze seriálu, a copak to nevidím? Švestky na cimře spouští pumpky a dělají z Luhačovic lázně vpravdě římské, a jediný stařec, který zaslouží ve skorovarech procedury, je jejich fiflající šéfik Zedníček. No, není čas na kraviny, nebudu tu možná věčně. Holt zůstanu ochuzen. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Já se musím přiznat, že jednak mě to zajímalo a jednak jsem byl na to zvědav. Bude to znít jako fráze, ale kdyby pro nic jiného, tak tedy už proto, že tahle četnická stanice je hezky prodchnuta prvorepublikovým Československem, jako album starých rodinných fotografií. Svěřit hlavní roli Pavlu Zedníčkovi, nebylo v tomto případě vůbec na závadu. Tahle poloha mu prostě sedla. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak já si na rozdíl od různých, všemocných kritiků všehomíra počkal, až uvidím všechny díly a vyplatilo se, protože jako celek tihle četníci fungují velmi dobře a největší problém je v tom, že se kvalita hapruje podle aktuálního velitele - každý z nich totiž četnickou stanici diriguje po tři díly a rozdíly jsou tam jasně patrné. A podle toho taky budu tenhle seriál dělit. Velitel První: Plešatý idiot (Robert Jašków) - jednoznačně nejhorší část seriálu bohužel (naštěstí?) hned na začátku, tady by se hodil buď velitel otcovsky hodný, nebo naopak zlý a záporný, jenže tenhle je jen tupý a chová se jako idiot, čemuž Jaškówovo herectví moc nepřidá, protože skoro žádné není. Jinak představovačka obou hlavních protagonistů je fajn a oba herci působí dost dobře, stejně jako množství opakujících se vedlejších postav, místo jednoepisodních roliček. Bohužel tu je ale špatný velitel doprovázen špatným scénářem, kde se vrchol trojdílu nese ve znamení zápletky, kterou jsem už v detektivkách viděl minimálně pětkrát a objevila se i v četnických humoreskách. Velitel druhý: legionář (Karel Dobrý) - asi nejlepší části, díky tomu, že má velení normální a životná postava, dostává mnohem větší prostor samotné vyšetřování případů a seriálu to jde k duhu, stejně jako prvotní napětí legionář/četník rakušák. Velitel třetí: hypochondrický chovatel plazů (Jiří Langmajer) - přiznávám, když se na obrazovce zjevoval varan Bismarck, tak mě to docela bavilo, ale jinak je linka s nemocemi velitele úplně na hovno, stejně jako jeho samotná postava, sice lepší než první tři díly, ale hlavně díky tomu, že Langmajer je dobrej herec a hlavní četníci se už trochu otrkali a vyšetřovací linky pořád fungují. Velitel čtvrtý: šetník rachušáák (Pavel Zedníček) - někoho možná tahle postava iritovala od začátku přehnaným šišláním (prý to měl být rakouský přízvuk), ale tady to jednak trochu ustupuje, druhak jsem si zvykl. Jedná se o výborné finále i díky řešení věcí, jako je homosexualita, jediný opravdu zapamatovatelný případ (a taky jediný, co má reálný základ) je i v mnoha věcech originální. Jen velká škoda, že některé linky tu vedou do ztracena, což je dost možná tím, že se hodně přetáčelo. A je dobře, že se přetáčelo, protože to je jako celek hrozně fajn a já už mlčím, protože už takhle má tenhle koment hrozně písmenek. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dle mého skromného názoru se jedna o jeden z lepších seriálů nejen České televize. Postavy uvěřitelné a většinou sympatické. To se týká četníků i obyvatel Luhačovic. Bonusem je navíc i to, že jedná o skutečné (byť upravené) kriminální případy. Je by se díky počtu vražd by se lázeňští hosté Luhačovicím obloukem vyhnuli, ale to už je dnešních detektivek běžné. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70%. Příjemná atmosféra i obsazení, pěkná výprava, celé to pak stojí na příběhu, který může připadat dost jednoduše a přímočarě. Proti jiným projektům, které vznikají patří tento seriál k tomu lepšímu. První díl něco mezi třemi čtyřmi hvězdami, uvidíme co bude dál. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Achjo...toto dopadlo. Těch negativ je tolik, že je asi všechny nevyjmenuju. Aspoň ty největší - Zedníčka mám rád, ale ten jeho ušišlanej germán byl opravdu jen blbý vtip. Kdyby mluvil normálně s jemným německým přízvukem, neřeknu ani popel, ale ta hodně nepodařená šaškaráda, aby i pastevec z Ulanbátaru pochopil, že to není Moravák, je prostě pitomá. K tomu mimořádně, ale skutečně mimořádně NEZAJÍMAVÍ herci v rolích četníků (až na Mirka Hanuše!), co vlastně možná vůbec neví, co mají hrát, kdy mluvit, kam jít...samotné případy jsou opravdu vhodné jen pro večerní pohodový TV večer s rodinou, pokud k příjemnému večeru s rodinou už potřebujete televizi. Asi by se našly i klady - Ondřej Malý s Pájou Tomicovou jsou dvojka, která vám zaručeně vyrobí vtip a odlehčení. Nechci dštít oheň a síru, ale jsem hrozně zklamanej... na Humoresky se Luhačovičtí dívají zadupáni do prachu... ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo. Nechápu jak herci, které mám obvykle ráda, můžou působit jako amatéři z Horní Dolní. Výjimkou je jenom pan Zedníček, ten tak působí už dlouho. Končím, víc dílů netřeba. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zaprvé přirozeně jiskřivé „hecování“ v charakterově bohatém tandemu Tomáše Töpfera a Ivana Trojana, jenž se stal zásadním motorem celé série; naproti tomu luhačovická parta vede spíše vatovou figurkářskou konverzaci. Zadruhé filmový způsob vyprávění, který si Antonín Moskalyk určil i hlídal a jenž se v ilustrativní novince nahrazuje povšechně televizním rukopisem, volně zaměnitelným třeba s Doktorem Martinem. A zatřetí humor, což neznamená občasné snaživé „hlášky“, nýbrž celistvou autorskou stylizaci jemné nadsázky, která dává dávným kulisám zločinu osobitou vůni, barvu, jazyk a názor již od dob Hříšných lidí města pražského. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

!! TO JE TEDY SÍLA !! Ach jo, ... je neuvěřitelné, kolik nesnášenlivosti, vulgarity, nenávisti, nepochopení a zla je v českém lidu. Když si tak pročítám některé komentáře, docházím k názoru, že mnozí se snad ani neměli učit psát a mluvit, aby své nenávistné bláboly pak nevěšeli na veřejnosti. Je naše společnost na tom morálně už opravdu tak špatně? Pak se bojím budoucnosti. Tvrdím, že nenávist a odpor kolem sebe šíří ti, kdo ničeho dobrého a hodnotného nejsou schopni. ()

Tommassi3

všechny recenze uživatele

Tak si opět na Kavkách - Potažmo přesněji a symboličtěji pro potřeby komentáře v Brně na Běhounské..;) - naběhli !! ;) Dalo se čekat, že se jejich nejúspěšnější seriálový projekt, totiž Četnické humoresky, dočká buď sequelu či alespoň nějaké variace.. Bohužel Četníci z Luhačovic ze všeho nejvíc platí bohužel za ubohou nápodobu.. Takové Četnické odlesky s humorem ukázkově křečovitým, hlasitě a důsledně laškovnou hudbou uvozeným, a nuceným, omezujícím se na gagy a pokusy o hláškování.. Tvůrci pohazují zajímavými motivy jak Michael Jackson končetinami, ovšem dále je nerozvíjí, protože dramatický, sociální či satirický přesah, nedejbože pokus o tvoření paralel, samozřejmě spokojená divácká cílovka nepotřebuje, ani nevyžaduje.. Ne, díky !! Nemám potíže s usínáním.. Zedníček jako ukázkový příklad cíleně vedených herců téměř tragický.. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víte, proč je hovno hnědé? Je to kvůli žluči. Ta je sice tmavě žlutá až žlutozelená, ale obsahuje bilirubin, což je takový ‚odpad', který vzniká ze starých, pro tělo jich nepoužitelných červených krvinek. Ve střevě ho rozkládají bakterie na dvě části – jedna bezbarvá se vstřebá do krve a vyloučí se močí, druhá se oxiduje na různě barevné sloučeniny, nejčastěji právě v odstínu hnědé, a odchází ven z těla s výkaly. A pointa? Žádná, snad jen, že mi povídání o hovně přijde zábavnější, než Četníci z Luhačovic, ve kterých se Donutil s Jaškówem tváří tak, jako že je hraní hodně bolí a není se co divit, když jsou tak blbí, že je musí na banální stopu přivézt matka jednoho z nich. A komentovat Zedníčkův pseudo-akcent nebudu, to by bylo jako babrání se v hovnech. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Začátek byl sice trochu rozpačitý, především z pohledu lehce křečovitých vtipných vsuvek, ale postupem času se z něj vyklubal skutečně podařený detektivní seriál, se solidně vykreslenými postavami a jejich ne úplně plochými charaktery, s poměrně zajímavými případy v kontextu bezprostředně poválečného období, s velmi povedenou atmosférou, s viditelnou snahou zachytit prostřednictvím souboru vzájemně provázaných příběhů také tehdejší život lidí v různém společenském postavení a čím dál lépe fungujícím humorem někdy až groteskního ladění. Po stránce herecké je to také velice slušné, zejména v podání zkušených matadorů, ať už ve velitelských nebo jiných rolích. Na takřka perfektní filmovou výpravu a autentickou obrazovou složku historických počinů jsme už zvyklí. 80 % ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale opravdu neskutečně mě to nebaví! Brněnské četníky miluju, ale ty z Luhačovic jsou mi do jednoho protivní. Postavy mdlé, prapodivně se šklebící, oči kulící a šišlající, navíc jakoby bez energie. Příběh nemá jiskru, šťávu, šmrnc. Výprava je tak dokonalá, až to působí uměle a vše jako právě naleštěné, nikde ani smítko. Hudba mdlá neřkuli žádná. Nevím čím to je, ale pravděpodobně scénářem, protože tam se rodí dobré postavy a příběh a to se zde tedy zatím vůbec nedaří. Na stanici v Brně to prostě žilo a to zde postrádám, tady jen žvatlá jedna postava s druhou bez jakéhokoliv prožitku. Ani nevím za co ty 2*, snad za tu krajinu... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

3,5* --- Popravdě, Zedníčka nemusím, ale tady zahrál dobře a nebýt jeho, ta dvě ucha to neutáhnout ani neutlačí. někdy to působilo dost... nevím, oproti Četnickým humoreskám dost dost televizně, ale zase exteriérově to bylo fajn a postupem času se to vpilo. Ve výsledku tak docela fajn záležitost, ale stále jen taková náplast za Humoresky :) ()

Reklama

Reklama