Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

kajas 

všechny recenze uživatele

Ač jsem byla z první epizody upřímně zděšená, nakonec se z "Četníků" vyklubala ucházející podívaná na páteční večer. Na počátku nevýrazní mladí četníci se postupem času vypracovali na sympatické vyšetřovatele, jejichž osud nám divákům snad nebyl úplně lhostejný. Jako hlavní pozitiva seriálu každopádně považuji výpravu a epizody s Karlem Dobrým jako nejlepším velitelem. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Seriál má příjemný vizuál, hlavně kostýmy. Obsazení už je trošku horší, Jašków vše táhne, spolu s Malým, zbytek je nevýrazný. To, co fungovalo u Četnických humoresek, tu boužel chybí. Zábavné to není, hudba je rušivá. Pokud by se vše oprostilo o rádoby "humornou" stránku, tak by se jednalo o vcelku dobrou detektivku. PS: Těším se na Karla Dobrého. * Update: s přibývajícími díly se kvalita serálu zvedá a já zvedám i hodnocení. Ubylo trapných scének a děj se vyprofiloval v místy opravdu napínavé drama. Zajímavé zločiny, řekla bych až drsné. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

S tímhle seriálem je to jako na houpačce. První tři díly nic moc, další tři pokračování byla téměř dokonalá a od poloviny zase jen průměr. Samozřejmě, je to tak trochu i komedie, tak se musíme smát, což se i daří, ale například díly čtyři až šest v čele se strážmistrem Vlachem (Karlem Dobrým) byly snad kombinací všeho. Škoda, že si celý seriál neudržel úroveň příběhů: Tabačka, Evička a Staré dluhy. Ale dost kritiky. Je dobře, že seriál vznikl. To bychom zase nepoznali docela povedenou četnickou stanici s mnoha zajímavými lidmi kolem. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za začátku jsem měl o seriál docela obavu, u prvních dílů jsem si říkal, že na to koukat celý asi nebudu. Pak ale přišel čtvrtý díl a ten mě k seriálu přitáhl. A pak už bylo moc pozdě od seriálu odcházet, tak jsem ho dokoukal. Je škoda, že se kvalita dost proměňovala podle toho, kdo v daný moment stál v čele stanice. Musím pochválit to, že se seriál neomezuje jen na případy samotné, ale věnuje se i reáliím z první republiky. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ja tvurcum tu dobu, kterou vyobrazuji proste neverim. Mozna je to tim "komedialnim" nadechem, ktery mi moc nesedl, ale serial na me pusobi neverohodnym dojmem. Coz je mozna skoda, protoze kriminalni zapletky nejsou nejhorsi. Po druhem dilu uz ale nemam moc chut, poustet se do dalsich dilu... ()

Šimpy

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu zatím nechci hodnotit, ale nic moc. Nemá to vtip, nadsázku, ale na vážno to taky nefunguje...a ten Čmaňa se svým rádoby německým přízvukem a výslovností? To přece nemůžou myslet vážně... ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

po dlhej dobe zase pozerám televíziu, ani nie tak kvôli tomu že je to "žandárska komedia", či česká producia. Páčilo sa mi to "historično" a priznávam aj Zedníčka som už dávno nevidel. Zatiaľ lepšia trojka (po troch častiach) uvidím či to vylepším v závere. ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Klasický model, který dnešní ČT pro svou původní tvorbu nastolila, je doržen i zde. Vezmete prachů jak sviňa, nasolíte je do prvorepublikové výpravy, hudbu zadáte nějakému volovi s domácími klávesami za pár šupů, scénář nezdáte člověku, který by uměl psát, obsadíte 90% ansámblu herci, kteří něumějí hrát, na režisérskou stoličku posadíte Arichteva, který neumí režírovat --- a máte divácký hit! Seriály První republika a Já, Mattoni, byly telenovely jako hrom. Po prvním díle Četníků z Luhačovic vidíte, že to telenovela být nemůže, ale stejně to tak vypadá a stejně tak debilně se to odehrává, odvíjí a bezpochyby to tak bude i ve zbývajících 11ti dílech. Kriminálka Zedníček. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že mám manželku z Luhačovic, je jasné, že se tento nový seriál bude u nás sledovat. Tak uvidíme, zatím podobné jako spousta novým kriminálek od ČT, jen jsou ty díly fakt dost dlouhé. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pavel Zedníček mne velmi mile překvapil svým civilním projevem. Největším esem seriálu je ale bezesporu Karel Dobrý. Díly s ním jsou taky nejlepší z celé série. Všichni herci podali dobré výkony, atmosféra ale není srovnatelná s Humoreskami už proto, že tady se jedná o soudničky s nadsázkou a humorem, občas vážno, ale hlavně bez politiky. Některé díly jsou skvělé jiné průměrné. Za výbornou výpravu, výběr lokací 75%. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První co mé ucho hudebníka zaznamenalo je hudební motiv podobný ze seriálu Neviditelní a ejhle, stejný skladatel... Dívám se na to z jistou útrpností, ze stejných důvodů jako na Velikou Prahu... Dvanáctidílný seriál se svezl na vlně obrovské obliby historických kriminálek - ať už to bylo Panoptikum města pražského, Dobrodružství kriminalistiky nebo Četnické humoresky. Všechny tři seriály vznikly shodou okolností pod taktovkou režiséra Antonína Moskalyka. Četníky z Luhačovic provázely svého času porodní bolesti, část seriálu se dokonce musela přetáčet, série ale nakonec vznikla a v době své premiéry se těšila poměrně slušné sledovanosti, za níž stál nikoli špatný scénář a režie. Té se ujali Biser Arichtev, Peter Bebjak a Dan Wlodarczyk. Nejen proto v ČT začali připravovat pokračování, které mělo spatřit světlo světa v roce 2021. Jenže ve veřejnoprávní instituci došlo k zeštíhlována rozpočtu a kromě zrušení pokračování mini-série Marie Terezie (původně byl v plánu pátý a šestý díl, nakonec se natáčí pouze pátý) došlo i ke škrtu v podobě 2. série Četníků. Záměr byl takový, že se děj, jehož ústřední postavou byl Pavel Zedníček, přesune z Luhačovic o kus vedle - do Kroměříže. Následně tvůrci chtěli zasadit druhou řadu do Znojma. "Dvě z hlavních postav první řady budou pokračovat i zde. Způsob vyprávění nových Četníků ale trochu zvážní. Na druhou stranu mohu slíbit, že nové postavy, které si diváci oblíbí, nezabiji hned při první možné příležitosti," uvedl před časem scénárista Petr Bok. "V pokračování se tvůrci zaměří na dobu, kdy nová republika čelila hluboké krizi. Konec roku 1920 přinesl silnou vlnu deziluze z politických i hospodářských poměrů. Přesunem děje do Znojma se navíc otevírá hlavní téma celého seriálu: česko-německé vztahy, které dynamicky ovlivňovaly život Republiky Československé v podstatě po celou dobu její existence," plánovala ČT. Natáčení mělo začít na podzim 2020 a vedle toho, že zkraje loňského roku nastala koronavirová pandemie, která se táhne dosud, byl hlavním faktorem pro pozastavení veškerých prací hlavně zmíněný fakt škrtu v rozpočtu. "Programová rada ČT rozhodla o tom, že v rámci úspor ve výrobě bude zrušeno i natáčení seriálu Četníci ze Znojma. Jeho začátek byl naplánován na září příštího roku. Doposud probíhaly jen přípravné produkční práce a práce na scénáři," řekla v minulosti pro MF DNES mluvčí brněnského studia ČT Hana Orošová. Je ale klidně možné, že se vznikem nových projektů, které ČT připravuje, že Četníci z Luhačovic v budoucnu přece jen ve výrobním plánu objeví. Režiséři mezitím roztočili řadu projektů: Arichtev např. veleúspěšné Kukačky, Bebjak několik celovečerních filmů, Wlodarczyk třeba krimiseriál Místo zločinu Ostrava. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál těží z popularity mnohem kvalitnějších Četnických humoresek, ale je na něm sympatické, že nekopíruje zahraniční produkce. Případy odpovídají době, do které je seriál situován. Trochu zde chybí výraznější herecké osobnosti. Z druhé strany je pravda, že je třeba dát šanci vyrůst a prosadit se nové herecké generaci, aby se zaplnila prázdná místa, která vznikla po odchodu starých zkušených hereckých bardů. Snad se těch talentů rodí čím dál míň, alespoň podle hereckých výkonů soudě. Výprava je celkem slušná, ale dobová atmosféra je v pilotním díle nanic. Je to mdlé, nemá to šmrnc ani lidový kolorit, ale v následujících dílech se to zlepšuje. Taky by bylo třeba něco udělat se zvukem, protože tomu bylo, hlavně v prvním díle, špatně rozumět. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

nejhorší chvíle pro mě nastává při objevení se četníka Hanse Gebrta a jeho rádoby německé češtiny na scéně,to zdrhám :-) ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Jo, Luhačovice mají celkem čtyři četníky (!), holku se syflem neumí chytit ani jeden. Tito čtyři četníci nemají nijak rozdělenou práci, ani funkce, dělají všechno tak nějak, jak jim to přijde pod ruku a ten největší blbec z nich jim šéfuje. Opravdu kouzelné. Jediní obstojní herci v obsazení jsou Ondřej Malý a Pavla Tomicová, asi mají finanční potíže a proto přijali role v takovém braku, docela se ještě snaží Pavel Zedníček, zbytek moc hereckého talentu nepobral, o charisma se už nebavím vůbec. Je to naivní, je to pitomé (např. velitel pátrací stanice se diví, proč by někdo chtěl vraždit; po První světové válce nemá zkušenost se zbraněmi ohledně střelného prachu apod.) a především je to nudné. Koneckonců, co čekat od režiséra nevkusné telenovely První republika? Tohle je o malý kousek lepší, ale pořád to na víc, než jednu hvězdičku nemá. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Špatné. Díval jsem se hlavně kvůli klíčovému slovu "Luhačovice" a zažil jsem kruté zklamání. Ledasco by se ještě dalo tak nějak prominout, ale ten Zedníček je tu prostě příšerný... ()

core.2 

všechny recenze uživatele

Srovnávat četníky z Luhačovic s Humoresky je nemístné. Humoresky nastavily tak vysokou laťku, že snad ani není možný v budoucnu a těchto obtížných podmínkách v ČR natočit něco lepšího. Kriminální zápletky u Četníků z Luhačovic nejsou nejhorší, ale místy tomu chybí šťáva, energie. Ale stále je to v průměru a u mne obstojí, oproti jiným seriálům v TV.... ()

Reklama

Reklama