Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem napsal: "Nechci hodnotit po prvním díle, každopádně Čmaňa s německým přízvukem a přitom čistým Ř je špatný vtip." Po více dílech musím říci, že už mi to nevadí a seriál mi přijde lepší než Četnické humoresky, protože tady za každou cenu netlačí na humornou notu. Jinak Langmajer zahrál toho hypochondra výborně. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ostatni uživatelé tady jsou zatim skoupí na počet hvězd, manželka tomu přitom věnovala kus života a navíc to zatím (po 2. dílu nevypadá vůbec zle). Cítím potřebu to v rámci svých skromných možností vyvážit. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je ako keď pijete víno a neviete , akú značku pijete. Raz je kyslé a trpké a niekedy sladké a celkom dobré. Tak to bolo aj s niektorými časťami tohto diela. Niektoré časti boli horké a niektoré boli výborné. No celkovo prevládla bolesť hlavy... Dávam 50%. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatné. Klobouk dolu, že se Zedníček rozhodl zahrát Rakušáka a jeho německá čeština zní celkem věrohodně. Zaujala mě drobnost - Hájek i Donutil museli zřejmě při přípravě na roli prodělat nějaký základní výcvik se zbraní, proto způsob jakým drží karabiny, svědčí o tom, že vědí co dělají. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál, který sice trpí drobnými neduhy, ale jsem ochotný mu to odpustit protože me docela baví. Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál ()

Kámen odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutná agitka ve prospěch vepřů, resp. Rakouska-Uherska, českej velitel špatnej, bejvalej německej úžasnej, Češi jsou idioti, Němci géniové. Zhovadilosti typu zlatý Rakousko, to by se za Rakouska nestalo (a ještě si ti šmejdi votíraj ty svoje odporný tlamy o vlastence Kramáře) kdyby měl Masaryk rozum, nevyhodil by zkušený četníky (rozuměj vepřový šišlající kedlubny), to je přímo na přes držku! A zasloužili by všichni, od šašků na place až po režiséra, to je odpornost!!! Hlad, bída, zločinnost (zatímco po ostatních válkách byla sytost, bohatství, blahobyt a nulová kriminalita), to zbylo po I. svět. válce, blábolej tvůrci. Mamá, papá, rakouský uniformy a baroni (byť by se mělo jednat o 1. republiku a knížecí tituly byly zrušeny, resp. zakázány používat), dementní skopčáckej přízvuk (řikat) Zedníčka, strnulej, řvoucí Jaškow (škoda, v Expozituře se mně líbil, pochopitelně herecky :-D), s výrazem mumie a politicky korektní miloučcí vepři a homodějové z rodu Žužu. A jdu blejt! Už tam chyběl pouze Heil Herman a Sieg Vokřál, vítající Bernda Posselta v němčině jako úvodník celýho seriálu. Pepík Goebbelsů by stál v rohu a tiše by se červenal, takovou propagandu (jenže i ta byla zoufalá) a zhovadilost by určitě nezvládnul... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak výprava, kostýmy, rekvizity obsazení a kamera ok. Jenže celé to je nuda. Snaha o grotesku vyznívá do trapna ( to hulákání, přehrávání, a komika postav typu maminka a Zedníček mi moc vtipný nepřišlo ) Nesrovnávám to s Humoreskami ale tady to vyšetřování je hrrrrrozně nudné a jednoduché , postavy krom Jaskowa hrozně nezajímavé ( postava Vicy se syfilitydou je trapná taky ač je to moje oblíbenkyně) Po třetím dílu mírně zvedám hodnocení o jednu hvězdičku - tohle už bylo koukatelné. ()

ac3r odpad!

všechny recenze uživatele

Horší jak Specialisté, horší jak Temný kraj, naprosto o ničem. Někdy ty hodnocení tady fakt nechápu. ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Už jen proto, jak ubohá je seriálová produkce na Nově a Primě, si to jasně nadprůměrné hodnocení zaslouží. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Pečlivá dobová výprava,dobrá kamera a výborná hudba. Ovšem, také nejednotnost celku a divné náhrady postav (Karel Dobrý byl výborná volba, ovšem, pouze pro 4.-6 díl). PS Pavel Zedníček má konečně od Zubejdy taky nějakou zajímavou roli. Obsazeno dost méně frekventovaných herců, pod dobrou režií. Nakonec, ono toho u nás tolik dobrého zase není. Ty čtyři si Četníci zaslouží. ...PS "A nakonec se tam nííc nestáálo!" (Buty) ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Hlavně to pořád nesrovnávejte s Četnickými humoreskami. Ty dva seriály nemají vůbec nic společného - ani dobu, ani místo, kde se to odehrává, a už vůbec ne styl vyprávění. Ve skutečnosti jsou Četníci z Luhačovic nápadně podobní dobovým seriálům, jak je mají ve zvyku točit britské televize v čele s BBC. Nic bych za to nedala, že právě tady se Petr Bok inspiroval mnohem spíše než u Moskalykových humoresek. Ještě nejsme u konce, ale zatím se mi to líbí velice. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že na to mnoho diváků zanevřelo dříve, než se seriál pořádně rozjel a "dospěl". Chce to překousnout první tři nudnější díly a pak už kvalita stoupá rapidně nahoru. Zejména díly Staré dluhy, Bestie a Udavač neměly chybu. Dokonce se mi to začíná líbit o něco více, než Četnické humoresky. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Velmi rozpačitý rozjezd (první tři epizody), po kterém následovaly velmi dobře zvládnuté díly. Byla by chyba nevidět, že příběhy nejsou špatně dějově vystavěné, postavy slušně napsané a skvěle zahrané. Spíš je problém v tom, že to nemá úplně tu správnou atmosféru a na seriálu je velmi znát, že se v ní do jisté míry odráží dnešní doba (u takových Četnických humoresek jev takřka nepatrný). Což samo o sobě nemusí být na závadu, jen to nevytváří ten kýžený efekt, že divák věří, že by se to doopravdy mohlo odehrávat v tehdejší době. Nicméně medvědí službu seriálu prokázala ČT, která ho prezentovala jako nástupce Četnických humoresek, přes podobnost doby a tématu, to seriálu spíše uškodilo (byť podobnost tady samozřejmě je, ale netřeba ji zdůrazňovat více), protože Četnické humoresky byl výjimečně zdařilý projekt, takový jakých žádná česká televize nemá mnoho, proto se v jejich stínu Četníci z Luhačovic mohou jevit jako o něco horší seriál, než jsou. Do jisté míry neprávem. 65% ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Oddychový, nenáročný seriál, který splnil svoji relaxační funkci. Pobavili mě stále se střídající velitelé, zobrazení poválečné společnosti i ty roztomilejší z řešených přestupků. Na českou produkci dobré. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Četníci z Luhačovic jsou jedním z ukázkových příkladů, proč se vracím k filmům a seriálům, které jsem při prvním zhlédnutí ohodnotila odpadem. Když seriál poprvé začala vysílat Česká televize, která seriál propagovala jako volné pokračování Četnických humoresek, nebyla jsem schopná ani ochotná seriál vnímat jako něco jiného než trapnou parodii. Když ale emoce časem opadly, ve finále se z Četníků z Luhačovic vyklubal docela slušný seriál. Je velká škoda, že jeho kvality tak extrémně kolísaly s každou epizodou, protože třeba Tabačka, Evička nebo Bestie, popřípadě dějová linka s rodinou Podhájských si přece jenom srovnání s Četnickými humoreskami zaslouží. Většinou se ale bohužel Četníci z Luhačovic snažili o komediální nádech, díky čemuž si ale paradoxně vysloužili nálepku již zmíněné hodně špatné parodie. Také mi vadilo, že ve většině epizod byly kriminální případy posunuty na druhou kolej na úkor řešení osobních životů všech četníků, což bohužel tříštilo atmosféru ještě více. Na druhou stranu ale soukromá dějová linka postavy Martina Donutila mě alespoň bavila a její uzavření pro mě nakonec přece jen emotivní bylo. Každopádně jsem ale ráda, že druhá řada nikdy nevznikla a doufám, že ani nevznikne. Kdyby se tvůrci pustili jenom cestou čistého a seriózního dramatu, tak bych možná názor změnila, ale to by asi bohužel nemělo takovou sledovanost. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím dobré. Asi vznikla trochu mýlka v očekávání dalších Četnických humoresek. Osobně jsem velmi ráda, že to žádné takové „pokračování“ není. Tento seriál je zcela jiná kategorie, je to klasický kus, spíše bližší Příběhům kriminalistiky, pověstná „humoresková“ lidovost, přes nesporné celkové kvality seriálu v podání Töpfera často velmi těžko vstřebatelná a protivná, by tu byla nefunkčním problémem. Seriál jistě získá i trochu jiné diváky, než jaké měly právě Humoresky. Zedníček je ve své roli přesvědčivý, snadná role to opravdu není, ani jsem od něj takovou kvalitu nečekala. Dva mladí herci jsou ke svým rolím čerstvých policistů sympaticky a zdařile poctiví, jen Vika Kerekes až tragikomicky přehrává, ale její role není naštěstí pro celkovou performanci nikterak podstatná. Prostředí, do kterého je seriál zasažen, je více než lákavé, produkční práce je výborná. Uvidíme, co seriál přinese v dalších dílech. ()

Danqo

všechny recenze uživatele

Vizuálne je to skutočne krásny seriál, avšak ma dosť rušila malá miera autenticity reči, keď som nepočul jediného človeka hovoriť moravským nárečím, pretože všetci rozprávali krásnou spisovnou češtinou... ()

Reklama

Reklama