Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (13)

Četníci z Luhačovic (2017) 

Tak výprava, kostýmy, rekvizity obsazení a kamera ok. Jenže celé to je nuda. Snaha o grotesku vyznívá do trapna ( to hulákání, přehrávání, a komika postav typu maminka a Zedníček mi moc vtipný nepřišlo ) Nesrovnávám to s Humoreskami ale tady to vyšetřování je hrrrrrozně nudné a jednoduché , postavy krom Jaskowa hrozně nezajímavé ( postava Vicy se syfilitydou je trapná taky ač je to moje oblíbenkyně) Po třetím dílu mírně zvedám hodnocení o jednu hvězdičku - tohle už bylo koukatelné. ()

Pytláci (2017) (E01) 

Viděno podruhé vidím méně negativ, na něž jsem připraven ( třeba že ten Zedníček nešišlá, aby byla legrace ), krimi linka celkem dobrá, způsob vyprávění pomalejší, ale občas nějaká akce je, oceňuji výpravu a výkon Jaskowa. ()

Baron Kafr (2017) (E02) 

Ani jsem si nevšiml viděno poprvé, že už tady je jasná orientace Donutilovi postavy. Krimi story celkem ok, vyprávění pomalé jako pro důchody, postava maminky iritující a nepatřičná. Nevyváženost tragických a směšných situací a groteskních výkonů jedněch herců a tragédiozní výrazy ostatních. Ještě, že oceňuji tu výpravu, retro a viděno podruhé čím dál víc i Zedníčka. ()

Rodokaps (2017) (E03) 

Asi nejlepší dosavadní díl, kdy zvedám hodnocení. Nová postava Vaculíka je zahraná opravdu suprově ( ikdyž je teď v televizi převaculíkováno) ()

Tabačka (2017) (E04) 

Vrcholný díl, protože 1) Karel Dobrý naprosto famózní herecký výkon v roli nového velitele 2) solidní kriminální případ - celkem poučné o tabákovém průmyslu těsně po válce 3) nula stupidní grotesky 4) Jana Kvantiková - trochu erotiky poprvé v seriálu 5) způsob vyprávění a pátrání se mírně zrychlil ()

Evička (2017) (E05) 

Konečně parádní díl, který se oprostí kvalitou od prvních třech, které bloudili do žánru retardované grotesky, tohle převyšuje i ty ikonické Humoresky z důvodu: 1) Karel Dobrý 2) vesnický lynč 3) minimum grotesky 4) cikáni ()

Staré dluhy (2017) (E06) 

Díl , který začne jako retardovaná groteska ( díky čemuž jsem tenhle seriál málem odepsal už na začátku ) , kdy starší dámy hledájí znaménko na nahých zadcích končí jako smutné zbytečné drama, kdy je zavražděn velitel Vlach, který v podání Karla Dobrého vytáhl v mém hodnocení tohoto seriálu z prvních dílu hodnocených jako odpad až po jeho hercký koncert v pátém díle klidně na čtyři. Obávám se že s jeho odchodem to sklouzne už jenom k té retardaci, kdy budou hlavní hrdinové koktat, velitelé hulákat a ostatní zakopávat na rovině , aby byla bžunda. Karel Dobrý je extratřída!!!!!!!!! ()

Padělek (2017) (E07) 

Dle mého předpokladu nastává zase retardovaná groteska. Kriminální příběh je celkem ucházející, ale přicházející velitel v podání Langmajera - hypochondr, bolestín, který se jako Jaskowův velitel dementně zeptá, zda se má vražda vyšetřovat. To je bída!!! Karel Dobrý nastavil jak to má vypadat a teď to jde kvalitou zase směrem k prvním dílům. Volte Karla!!!! ()

Zpěvačka (2017) (E08) 

Hvězdy dávám za kriminální linku, která se mi zdála nejlepší, ale moje zklamání z posunu velitele od Krala Dobrého k debilní grotesce bolestína v podání Langmajera nějak nevyprchalo, přestože stupeň grotesknosti se snížil oproti minulému dílu. ()

Dopis se záhrobí (2017) (E09) 

Tak kdopak nahradí Langmajera? Doufám, že to bude někdo směrem ke Karlu Dobrému a ne nějakej další groteskní imbecil, kteří tenhle seriál nepovyšují v rovině humoru, ale sráží k nevěrohodnosti vedle závažných vyšetřovaných kriminálních činech. ()

Bestie (2017) (E10) 

Případ inspirovaný skutečným případem - pomalé vyprávění vs hororový nádech. Nakonec největší pozitivum je, že ( přes počáteční šišlavou parodii ) se velitelem stal uvěřitelný Zedníček, jehož civilní projev je tisíckrát lepší než ty karikaturní parodie postav Langmajera Jaškowa ( nechápu jak si v ČT můžou myslet , že vyroběj srandu, když dosaděj směšné trapné postav, které neodpovídají tónu vyšetřovaných případů ). A jestli ty náznaky Cmíralovy orientace se ukážou jak to tady jako vypadá, tak to si taky mohli odpustit. ()

Udavač (2017) (E11) 

Bravo! Konečně díl, kde se nikdo nepitvoří a kriminální linka je taky jedna z těch nejlepších. Nakonec musím uznat že ta postava velitele v podání Zedníčka je taky jak má být navzdory rozpakům v prvním díle. ()

Dražba (2017) (E12) 

Kriminální linka jedna z nejlepších, (ikdyž mi nepřišlo důvěryhodné, aby zasloužilá nevzdělaná prostitutka prodávala akcie) ale to řešení homosexuality mi přišlo až moc dlouhosáhle zbytečné. Pět hvězd dávám spíš jako uznání , že je lepší točit dobové krimi v exteriéru než vztahovku v ateliérech. ()

Reklama

Reklama