Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Ironfood k tomuto seriálu (7)

Pytláci (2017) (E01) 

První díl byl vzhledem k nízkým očekáváním celkem příjemným překvapením. Jelikož jsem nebyl nijak uchvácen údajně hrozně zábavnými skopičinami a vzájemným špičkováním partičky z Četnických humoresek, tak mi to, co tady někteří uživatelé popisují jako určitou mdlost či neslanost nemastnost, připadá spíše jako plus... ()

Baron Kafr (2017) (E02) 

Zatímco v prvním dílu mi Zedníčkova postava připadala v pohodě, tady už mi jeho "komicky" špatná čeština místy vadila. Nicméně hlavní obavy jsem měl z Batulkové, jejíž komediální snahy jsou pro mne obvykle utrpením. Tady naštěstí v tomto směru nedostala až tak velký prostor, takže to nakonec bylo jakžtakž v pohodě. Co se detektivní stránky týče, tak případ s věcmi ztrácejícími se z oken mi přišel opravdu příliš průhledný... ()

Rodokaps (2017) (E03) 

Připadá mi to čím dál rozplizlejší a po detektivní stránce čím dál slabší. A "originální" nápad s četníkem převlečeným za ženskou tomu rozhodně nepřidá. ()

Tabačka (2017) (E04) 

Oproti trojce rozhodně zlepšení. Z nového velitele jsem měl sice zpočátku obavy, anžto působil poněkud psychopaticky, ale ukázalo se, že je to karakter a klasa chlap:-) ()

Evička (2017) (E05) 

Tak se potvrdilo, že nový velitel byl změnou k lepšímu. Tenhle díl navíc místy disponuje docela hustou atmosféru, kterou by mu mohl závidět kdekterý film. ()

Staré dluhy (2017) (E06) 

Tak vzhledem ke stupňující se kvalitě předchozích dílů a hodně příznivému hodnocení tady na ČSFD jsem šel do Starých dluhů s velkými očekáváními, ale byl jsem poněkud zklamán. Díky povedenému konci jsem teda nakonec ty 4* dal, ale celkově mi to rozhodně přišlo slabší než předchozí Evička. Případ lázeňského podvodníka ani milostné problémy luhačovického četnictva mě moc nezaujaly. ()

Padělek (2017) (E07) 

Konec předchozího dílu byl nějak příliš vážný, takže se nám to scénáristé rozhodli odlehčit komickou postavou nového velitele. Bohužel je to přehnaná karikatura, kvůli které celý příběh ztrácí na realističnosti. V nějakém vysloveně komediálním seriálu by sice mohla zabodovat, sem se ale fakt moc nehodí. ()

Reklama

Reklama