Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele jefff k tomuto seriálu (11)

Pytláci (2017) (E01) 

Mě četníci bavili. Trochu mi chyběla hutnější atmosféra specifické doby, ale jinak nemám prvnímu dílo co vytknout. Pytláci nesázeli na efekt, ale na přirozenost a jednoduchost, což mi v tomto případě docela vyhovovalo. A kupodivu mě bavil i Zedníček, kterého jinak nemám rád. Mile překvapil i Donutil mladší. ()

Rodokaps (2017) (E03) 

Slabší díl co do logiky příběhu, který je tak divný až zabijí jinak příjemnou atmosféru seriálu. Četníci moc nepátrají, velitel řeší milostné pletky a Vaculík je poslední dobou snad v každém seriálu. Příště zajímavější případ. ()

Tabačka (2017) (E04) 

Zatím jednoznačně nejlepší díl. Hodně to zvedl Karel Dobrý, který hraje charismatického šéfa četníků. To neznamená, že by byl Jaškow špatný herec, ale jeho velitel Stavinoha byl taková karikaturka. Navíc v Tabačce se konečně pořádně pátralo, bylo to napínavé a s pointou, která nedrtila mozek diváka. Snad se laťka udrží i nadále. ()

Evička (2017) (E05) 

Docela slušný díl. Pátrání je sice takové překotné, ale některé scény jsou dobré. Jen by to chtělo zhutnit atmosféru. Ta seriálu stále chybí. ()

Staré dluhy (2017) (E06) 

Hodně dobrý díl, který sleduje dvě dějové linie. Jednu o lázeňském podvodníkovi - nezajímavou, nepropracovanou a nudnou a o maďarském draculovi, která je naopak pěkně výživná. Bohužel finále mě moc nepotěšilo, ale co naplat. ()

Padělek (2017) (E07) 

Zatím nejslabší díl. Karel Dobrý mi bude chybět, dodával seriálu říz a důstojnost, kterou tolik potřeboval. Langmajer vtipnej, ale to je bohužel vše. Případ nezajímavý, a to dost zoufale. ()

Zpěvačka (2017) (E08) 

Lepší než předchozí díl, ale stejně po odchodu Karla Dobrého to není kvalitativně srovnatelné. Opět je zápletka spíš nijaká, Langmajer sice dobrý, ale postava není příliš zajímavá. Snad se to zlepší. ()

Dopis se záhrobí (2017) (E09) 

Další díl, který nepřinesl příliš zajímavý případ. Sova pořád otravuje svým nezájmem o práci a scénáristé se příběhově trochu zasekli. Jeden z nejslabších dílů. ()

Bestie (2017) (E10) 

Výborný díl. Spolu se Sovou odešla i nejslabší část Četníků z Luhačovic. S Bestií se vrátili do temnějších a o mnoho slušivějších vod. Zábavný, nápaditý a tajemný díl. Navíc na základě skutečné události. ()

Udavač (2017) (E11) 

Takový trochu nijaký díl. Případ mdlý, atmosféra žádná. Prostě jen pohyblivé dobové obrázky. Alespoň herecky na úrovni. ()

Dražba (2017) (E12) 

Docela pěkné zakončení slušného seriálu. Vztahové linie se dořešili solidně a samotný případ patřil k těm zajímavějším. Škoda, že část seriálu s Karlem Dobrým netrvala déle, právě s ním seriál kvalitativně stoupl nejvýše, aby pak padl s příchodem Langmajera. Celkově mě ale Četníci bavili, i když ne vždy jim nebylo co vytknout. ()

Reklama

Reklama