Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (9)

Četníci z Luhačovic (2017) 

Vzhledem k tomu, že mám manželku z Luhačovic, je jasné, že se tento nový seriál bude u nás sledovat. Tak uvidíme, zatím podobné jako spousta novým kriminálek od ČT, jen jsou ty díly fakt dost dlouhé. ()

Série 1 (2017) (S01) 

První série rádoby nového seriálu je zcela průměrných krimi seriálem, jen vycházející z doby po vzniku první republiky a řeší nejen případy vražd, ztrát a podvodů, ale také osobní vztahy hlavních hrdinů. Překvapením určitě je několik četnických přednostů a také až snad kruté osudy některých z nich. Velkým mínusem je přemrštěná délka jednotlivých dílů. Prostě dobré, ale mohlo to být i lepší. ()

Baron Kafr (2017) (E02) 

Ucházející průměrný díl, ve kterém se pátrá po vrahovi barona, jehož tělo bez hlavy se našlo na kolejišti v tunelu. Je otázkou, komu stálo zato se ho zbavit a hlavně proč. A tato otázka, i když je vrah dopaden, zůstává otevřena. Ona možná paní baronka nebude až zas tak velkou světicí. Ale kdoví, ukáže až další díl, jak to s ní bylo. ()

Rodokaps (2017) (E03) 

Založit díl na tom, že budeme pátrat po lupičích z vlaků, které Luhačovicema projíždějí, je totální nesmysl, protože ve vlakové stanici Luhačovice vlak končí, trať dál nevede. Nechápu, jak mohou autoři vymyslet takovou hloupost. Navíc jaký je problém natočit scény z nádraží na skutečném luhačovickém nádraží? Z tohoto dílu čiší čirý amatérismus autorů. Kromě krádeží ve vlaku řeší milenecké trampoty velitel Stavinoha, který na to výrazně doplatí. A tento jeho příběh je asi tak jediný, který v tomto díle dává smysl. Ten zbytek je naprostá trapárna. ()

Tabačka (2017) (E04) 

Změnil se velitel (Stavinohu Roberta Jaškówa střídá Vlach Karla Dobrého) a s ním také konečně přišel rozumný a zajímavý případ krádeže 50ti kilogramů řezaného tabáku z tabačky. Vyšetřování nejednou končí ve slepé uličce, ale nakonec přinese nečekaný a tak trošku úsměvný konec. Velmi slušný díl, v rámci série asi zatím nejlepší. ()

Evička (2017) (E05) 

Další dobrý a hlavně od poloviny slušně napínavý a stavěný díl. Škoda jen, že je postavený na nesmírné tuposti četníků (díky scénáristovi), kterým nedojde, že když se ztratí dívka poblíž cikánského tábořiště, mohla by tam i být. Ale dobře. Když od této trapné maličkosti odhlédneme, můžeme si užít pátrání po krávách (zvířatech), dvouleté holčičce i po vrazích mladé ženy. Rozhodně podařený díl, který ale z Luhačovic neukázal ani pěšinku. ()

Staré dluhy (2017) (E06) 

Scénárista se rozhodl napsat prozatím nejlepší a nejdrsnější díl seriálu a taky se mu to povedlo. Klobouk dolů, tohle mělo od začátku obrovské vnitřní napětí a holt i nečekané a překvapivé vyústění, ačkoli pozorný divák něco takového už od prostředku filmu mohl čekat. Samotný příběh navazuje na třetí díl, kdy majetek po svou ženou zavražděném bohatém muži (řešil ještě velitel Stavinoha) zdědí jeho syn, který za války podpisoval u polního soudu rozsudky nad vojáky. A brzy se zjistí, že není všechno tak, jak povídá. Navíc tento muž najde u sebe hlavu zavražděného muže, který za války byl jeho nadřízeným. A je zde také tajuplná postava maďarského vojáka, který nesmlouvavým způsobem zasáhne do osudů četníků. Jsem zvědav na pokračování. ()

Padělek (2017) (E07) 

Tak já vám opravdu nevím. Po naprosto výtečném šestém dílu a hlavně po nasazení výborně obsazeného druhého velitele přichází nový velitel - hypochondr Arnošt Sova, který mi do děje po přísném Vlachovi vůbec nezapadá. Langmajer ho hraje s lehkostí sobě vlastní, ale právě tohle je jako pěst na oko po dramatických třech dílech. Jinak se v ději nijak dál neposouváme, detektivní příběh je dost zamotaný a komplikovaný, hodně jsem se v tom ztrácel. Opět návrat do průměru. ()

Zpěvačka (2017) (E08) 

Průměrný díl, který má co nabídnout (zápletka s morfiem nic moc, s farářem to už je lepší případ), ale při své délce dokáže také pořádně nudit. Opět se tu ukazuje zásadní problém, a to je formát seriálu. Rozhodně to mělo mít hodinovou dotaci, ne šílenou skoro hodinu a půl. ()

Reklama

Reklama