Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (166)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pavel Zedníček mne velmi mile překvapil svým civilním projevem. Největším esem seriálu je ale bezesporu Karel Dobrý. Díly s ním jsou taky nejlepší z celé série. Všichni herci podali dobré výkony, atmosféra ale není srovnatelná s Humoreskami už proto, že tady se jedná o soudničky s nadsázkou a humorem, občas vážno, ale hlavně bez politiky. Některé díly jsou skvělé jiné průměrné. Za výbornou výpravu, výběr lokací 75%. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Dva mladí četníci v roce 1919. Nevím, komu a do jaké situace tenhle seriál doporučit. Není to ani pro vychutnání drsných, až hororových vražd, ani pro chvíle, kdy si člověk chce oddychnout u lehké, vtipné detektivky. Totiž.... Je. Je to obojí. Třeba v dílu Staré dluhy se tyto atmosféry střídají až k infarktu. A střídají se také v jednotlivých dílech - podle toho, kdo je zrovna velitelem stanice. To mě trochu mate. A nelíbí se mně, že tvůrci jakoby schválně tlačili na pilu a pokoušeli se oba druhy atmosféry stůj co stůj vytvořit. Pro mě to ale atmosféru nemá - to by to chtělo zajímavější hudbu a jazyk. V prvních dílech se mluví hezky prvorepublikově s různými německými výpůjčkami, ale v pozdějších dílech - kromě starého rakouského četníka - se všichni vyjadřují strašně jednoduše a provozně. Nikdo nehláškuje, nikdo nemá zvláštní způsob vyjadřování, nikdo nemluví nářečím. Páni scénáristi, přečtěte si třeba něco od Karla Poláčka... Kromě toho mně vadí, že za scénářem je poměrně negativní a depresivní přístup ke všemu - vždycky si zvyknete na nějakou sympatickou figurku z města, načež po několika dílech zjistíte, že je to podvodník nebo vrah nebo jánevímkdo. A scénáristé neumí psát ženské role - ty tu jsou dost mělké a většinou negativní. To byly jediné momenty, kdy jsem Četníky z Luhačovic srovnávala s Četnickými humoreskami a s nostalgií vzpomínala na Andělku a Karličku. - Tak to bychom měli negativa. Pozitiv má seriál také hodně - třeba historicky přesné kostýmy, včetně luhačovického kroje! To opravdu není samozřejmost. Secesní klobouk dolů před kostýmní výtvarnicí Sylvou Hanákovou! Kromě toho také nádherné exteriéry, reálie z poválečné doby, které pomáhají ji pochopit, místy velice napínavý či svérázný děj, opravdové Maďary a Židy mluvící maďarsky a jidiš (ne Čechy snažící se tyto jazyky napodobit), neokoukané moravské herce. Třeba Zdeněk Černín v roli lékárníka je přesný. - Celkově je to seriál, který zároveň připomíná spoustu jiných seriálů a zároveň je dost specifický. Nemůžu říct "podívejte se na první dva díly a uvidíte, jestli je to seriál pro vás", protože se pořádně rozjede teprve v díle čtvrtém a tak jako hezky srovná v díle desátém. Takže - podívejte se na prvních dvanáct dílů a uvidíte, jestli je to seriál pro vás :-) ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za začátku jsem měl o seriál docela obavu, u prvních dílů jsem si říkal, že na to koukat celý asi nebudu. Pak ale přišel čtvrtý díl a ten mě k seriálu přitáhl. A pak už bylo moc pozdě od seriálu odcházet, tak jsem ho dokoukal. Je škoda, že se kvalita dost proměňovala podle toho, kdo v daný moment stál v čele stanice. Musím pochválit to, že se seriál neomezuje jen na případy samotné, ale věnuje se i reáliím z první republiky. ()

PlayEasy

všechny recenze uživatele

Tyto četnické přihlouplé seriály nemáme rádi a je to dle nás jen ztráta času, je sledovat. No ale tento jsme zkoukli, protože bydlíme kousek od tohoto nádherného lázeňského městečka a často do něj jezdíme. Dokonce jsme jednou byli u natáčení! Ale jak říkáme, je to vlastně o ničem a až na pár povedených vtípků a případů je to úplně bez příběhu. 40% ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak výprava, kostýmy, rekvizity obsazení a kamera ok. Jenže celé to je nuda. Snaha o grotesku vyznívá do trapna ( to hulákání, přehrávání, a komika postav typu maminka a Zedníček mi moc vtipný nepřišlo ) Nesrovnávám to s Humoreskami ale tady to vyšetřování je hrrrrrozně nudné a jednoduché , postavy krom Jaskowa hrozně nezajímavé ( postava Vicy se syfilitydou je trapná taky ač je to moje oblíbenkyně) Po třetím dílu mírně zvedám hodnocení o jednu hvězdičku - tohle už bylo koukatelné. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Natáčelo se v Jimramově, Prostějově, Borovnici, Ubušínku, zámku Tovačov, zámku Lesní hluboké. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Četnická stanice byla vybudována na zámku v Lesním Hlubokém u Velké Bíteše, dále natáčení probíhalo v Jimramově, Prostějově, Luhačovicích či Mrákotíně. Seriál se natáčel i v okolí Znojma, v Brně nebo Praze. Seriálový Hotel Popper je ve skutečnosti Dům Bedřicha Smetany (Lázeňské nám. 308, 763 26 Luhačovice). Kostel z 1. dílu 1. série "Pytláci" je z malé vesničky na Vysočině, z obce Jasenice. Historická budova vlakového nádraží se nachází v Lednici. Ve 2. a 3. díle 1. série se děj mimojiné odehrává na železnici. Lokalita k natáčení byla vybrána na Olomoucku, na trati č. 310 mezi obcemi Domašov nad Bystřicí a Hlubočky. Zámek, na kterém bydlel baron Jan Jiří Podhajský a jeho žena Vilma Hermína (Tereza Bebarová), se nachází v Hošticích u Kroměříže. (gogos)
  • Paní Cmíralová (Dana Batulková), matka jednoho z mladých četníků, bydlí podle příběhu na statku u Kroměříže. Její automobil Renault má však poznávací značku N 472 a je tedy zaregistrovaný až v Praze. (Martin_L)

Reklama

Reklama