Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve volném pokračovaní filmu Zlato v Black Hills se indiánský bojovník Bystrooký sokol vrací zpět do Black Hills.
Naleziště zlata u Black Hills stále lákají ziskuchtivé dobrodruhy. Zástupci Dakotů svolili k jednání v pevnosti, jménem svého kmene však důrazně odmítají opustit tradiční loviště a vystěhovat se do rezervace. V kraji řádí banda zlatokopů, kteří jsou pro krutost vůči Indiánům nazýváni Bílí vlci. Náčelník Bystrooký sokol se pouští po jejich stopách. Při jedné přestřelce je smrtelně raněna Sokolova žena a náčelník přísahá pomstu. Místní šerif vymyslel plán, jak bandu Bílých vlků dopadnout, a posílá svého indiánského pomocníka za Sokolem s prosbou o pomoc. Nepřátelství desperádů se nyní obrací i proti zástupci zákona... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá DEFA-indiánka. Vlastně pokračování Spur der Falken (Zlato v Black Hills). Minimálně charizma Gojko Mitice je nepopiratelné a pak i Konrad Petzold tyhle socialistické indiánky celkem uměl. (Osceola) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu "Zlato v Black Hills". Tento film je skutečně nejwesternovatější z DEFAckých indiánek. Průměr, nad který ční pouze drsný konec. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na Bílé vlky mi laskavě nesahejte! Jedinej NDR western který se směle vyrovnává kterékoliv Mayovce i když svým pojetím jde o diametrálně odlišný způsob zpracování a vyznění filmu. těžká deprese od začátku až do konce. To tragický finále je pak po všech stránkách vynikající. Jedna z nejlépe vygradovaných westernových scén jaký jsem kdy viděl. bezesporu vrchol studia DEFA a pro mě osobně nezpochybnitelný kult.100% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Mitičovská indiánka, situovaná do skalnatého prostředí Dakoty a Nebrasky, je točena v malebných exteriérech Jugoslávie. To je také jediným, čím se může vyrovnat Vinnetouovi. Jinak je tento film po všech stránkách slabší. Gojko Mitič je sice již konečně oblečený a vypadá normálně, Barbara Brylská je konečně hezká ženská, tlustý bandita Bashan je výraznou postavou, v příběhu se konečně něco děje - a také se střílí. Dokonce i hudba Karla-Ernsta Sasse má náznak westernových melodií, ale –bohužel – není vždy v souladu s dějem, nevytváří napínavou atmosféru ani touženou romantiku. Prostě je to slabší, což iracionálně pozná již dětský divák. Nutno ovšem poznamenat, že v tom podprůměru východoněmeckých indiánek to patří (spolu se Zlatem v Black Hills) k těm nejlepším. Závěrem si opět neodpustím konstatování, že i ty údajně „nejhorší“ západoněmecké mayovky jsou podstatně lepší než tahleta bída z komunistického bloku. Ale z nostalgie dětství a mládí tomu dáváme ty body... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kniha ma moc nedostala (možno som bol na ňu len primalý) ale film bol jednoduchší, akčnejší s takmer kultovým finále. Gojko je frajer!!! ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jedna z typických východoněmeckých indiánek, které se mi jako klukovi docela líbily, ale dnes na mne působí poněkud depresivně. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nevěříme na žádný indiány !! Už léta tady nejsou.." Velmi zvrhlá podívaná, nicméně s přehledem vrchol východoněmecké pseudowesternové produkce.. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Snažím se poctivě dohánět své filmové resty a tohle bylo velice příjemné překvapení... Gojko Mitić má krásné chlapácké charisma, urostlý je velmi dobře, příběh zajímavý i poutavý.. Závěr mi vyrazil dech, nečekala jsem to.. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Nečekám nějaký zázrak, nechci nějakou dokonalost a věrohodnost prostředí alá Into the West. Ale aby to byla aspoň sranda...Příběh je rozvleklý, akce minimální. Nudná záležitost. 50% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Krome skveleho Gojka Mitice film zaujme predevsim hodne zdarilou vypravou, ktera je srovnatelna s americkymi westerny. Uz to sice neni tak dobrodruzne jako treba Vinnetou, ale sve fanousky si jiste najde i dnes. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších indiánských filmů s Mitičem. Klasický příběh o indiánech končící v tomto případě černě. Slušné napětí i přestřelky. Co člověk to názor, já považuji třeba tento film za podstatně lepší než tři podle mě nejhorší filmové mayovky ze 60. let (Vinnetou a míšenka Apanači, Petrolejový princ, Old Firehand). 55 % ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zatímco předchozí snímek ‘Zlato v Black Hills’ se více podobá západoněmeckým mayovkám, tento volně navazující se už více blíží americkým westernům. I v Hollywoodu vzniklo bezpočet snímků zabývající se útrapy indiánů a jejich nucení se přesídlit do rezervace. Dějově tedy nejde o nic mimořádného. Štvanice na indiány, ti se brání a tak vznikají různé roztržky. Příběh více apeluje na děj než na akční scény a tak nějaká ta menší přestřelka se objeví jen z nutnosti v rámci žánru. Zkrátka se jedná o westernové drama než o tzv. rodokapsové dobrodružství. Fanoušky mayovek tedy snímek nijak zvlášť nenadchne. Pro ostatní se nabízí další příběh o tom, jak se indiáni ve své době likvidovali. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Zlato v Black Hills. Tentokrát už bez spoluúčasti Sovětského svazu. Znatelně lepší, než minulý film, i když nejvýchodnější dobré westerny byly ty západoněmecké. Ale závěr filmu slušný. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

To bylo co? Pokračování filmu "Zlato na Black Hills"?? Stejní herci, stejně "nedějové", ještě horší blbina. Film k ničemu. 201310059622/0 ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci,že to je nejlepší východoněmecká indiánka, docela podobná západním westernům. ()

Reklama

Reklama