Reklama

Reklama

Korálový trojúhelník: Zázrak přírody

(seriál)
  • Česko Korálový trojúhelník (více)
Austrálie, 2014, 3x50 min

Kamera:

Roger Munns

Obsahy(1)

V oblasti jihovýchodní Asie se nachází místo, které je po právu nazýváno rájem na zemi. Toto místo, na kterém se setkává Tichý oceán s Indickým, se nazývá Korálový trojúhelník. Tento úchvatný podmořský svět je genovou pokladnicí většiny celosvětového mořského života, všechna jeho tajemství však ještě zdaleka nebyla odhalena. Korálový trojúhelník se zrodil díky tektonické činnosti a je obrazem geologické evoluce. Žijí zde tři čtvrtiny všech druhů korálů a více než 2 000 druhů útesových ryb. Národy Korálového trojúhelníku, které žijí na tisícovkách ostrovů, jsou na zdejším přírodním bohatství existenčně závislé.
V uplynulých dvaceti letech vytvořili vědci mapu míst, kde je koncentrován život korálových útesů. Korálový trojúhelník pokrývá 6 milionů km2 a spadá do ní 6 zemí – Malajsie, Filipíny, Indonésie, Papua Nová Guinea, Východní Timor a Šalamounovy ostrovy. Přírodovědci se plaví na lodi vybavené nejmodernější potápěčskou technikou, budou zkoumat vznik Korálového trojúhelníku, vliv mořských proudů na jeho existenci, tajemství neuvěřitelného bohatství zdejšího podmořského života i nejistou budoucnost lidí, kteří v tomto tropickém ráji žijí. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Domonte 

všechny recenze uživatele

Za každou uřezanou ploutev bych těm rybářům uřezal jednu ruku. Oko za oko. Tohle je neskutečně devastující. Takový zázrak přírody a my ho takhle ničíme....To samé platí o těch dynamitech. Jinak dokument úžasný a záběry fascinující. ()

Lou_Pagi 

všechny recenze uživatele

Úžasná příroda, velice citlivě natočený dokument. Národy splývající s přírodou i ty, které už nakazila "vyspělá civilizace". Většina lidí se na taková místa už nikdy nepodívá. Dokud existují, tak aspoň v TV. Smutné je, že kdejakou letošní USA ptákovinu tady hodnotí přes 1000 lidí a u filmu bytostně důležitějšího ražení je 5 hodnocení. Co to vypovídá nejen o zdejší morálce ? ()

Reklama

Reklama