Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 4

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (201)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ani náhodou mi neskúšajte tvrdiť, že ste dopredu celý príbeh vedeli odhadnúť. Možno v prípade, že ste videli originálny film (ktorý je nepoznám). Pre mňa to bolo zaujímavé sledovať, len občas ma rušili niektoré flashbacky. Myslím si, že keby film takto neskákal, tak by ma to chytilo viac. Ale teraz k pozitívam. Julia Roberts, Nicole Kdiman a Chiwetel Ejiofor sú v tomto filme vynikajúci. Sú dobrou trojicou na riešenie prípadu. A plus trošku pomáha aj dobrý Dean Norris. Scénka, kde Jess plače nad svojou dcérou mi skutočne vohnala slzy do očí a to napriek tomu, že časť z nej už sme mali možnosť vidieť aj v traileri. Rovnako vynikajúca je aj scénka výsluchu mladého Marzina, ktorá skutočne má v sebe skvelú dávku vynaliezavosti ale aj napätia. Plus Alfred Molina ako Morales... povedzme si, že to čo má vo svojom priezvisku mu chýba najviac. Záver je vskutku prekvapivý vo filme sú skvelé zvraty a veľmi dobre vyprofilované postavy. A jednanie každého je absolútne pochopiteľné. Plus okrem iného ešte aj výborne stvárnený pocit viny. Ostal som prekvapený, že film mal trošku iný smer ako som čakal, no na druhú stranu je to len dobre. "The Secret In Their Eyes" je podľa mňa dobrou filmovou voľbou na túto zimu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem ten, kdo Vám vzal comics." A já jsem ten, komu to bylo úplně jedno, i když to byla pekelně drsná hláška. Jsem totiž nekonečně inteligentní, neboť se inteligencí v noci až odkopávám, ale tohle jsem nějak nepobral ani při zapojení obou svých mozkových buněk. Ale přesto mne pobavilo zlaté pravidlo boje s terorismem: "Chraň práskače!" Vždyť je to jedno, jestli někomu z vyšetřovatelů zabil příbuzného, to chce nadhled. A ten jsem já při sledování tohoto snímku celkem spolehlivě ztratil, stejně jako přehled o tom, ve kterém jsem čase. Alespoň pointa se mi líbila, ale přesto mne mrzí, že Jess neotevřela zobák o 13 let a pár mrtvol dřív, protože pak bych nemusel zmatenýma očima koukat na obrazovku a zoufale hledat záchytný bod. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S ústy neožužlanými argentinským originálem je mé hodnocení možná shovívavé, ale neměl jsem s tou historkou o vášni, která vytrvale plápolá a nebo naopak nikdy nedostane šanci úplně se rozhořet, nějaký zásadnější problém. Prolínání časových rovin vyžaduje jistou dávku pozornosti, Ejiofor přirozeně přibližuje obě osobní roviny své postavy (platonický vztah i nevyřešený případ) a některé scény mají i prostřednictvím detailů náležitý dopad (sundání gumových rukavic v kontejneru). Roberts sice bez make-upu, s šílenou ofinou a zubama doma v hrnku, ale nejsem si jist, že jsem to v těch očích viděl.. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Když řeknu, že nemám rád Julii Roberts, tak je to ještě hodně slabý slovo. Tady je navíc celej film nenalíčená a vypadá fakt strašně, což měl bejt rozhodně záměr, ale tím si mě fakt nezískala. Film je originální v tom, že se tady prolínaj cca 3 časový linie, ale to je asi tak všecko. Jo a ještě ten konec, ten se teda povedl náramně, brr, až z toho jde mráz po zádech. Na to,jak by z tohodle mohl bejt napínavej kousek, tak sem nebyl napjatej ani chvíli, což je velká škoda. Tenhle rejža má za sebou moc kvalitní scénáře, ale co se týče režie, tak to je zatím prachmizérie... ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem plně nepochopila důvod remake. Pokud je nějaký film dobrý a úspěšný, proč někdo cítí potřebu natočit ho znovu? Zde se stejným názvem a pouze s kosmetickými úpravami. Osobně mě nebaví dívat se na něco, u čeho vím, jak to dopadne. Zcela mizí moment překvapení, což je zde zcela zásadní. Proto nedokážu lépe ohodnotit. Kdo neviděl původní film z roku 2009, může být mnohem spokojenější. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Při výrobě filmu zemřela matka herečky Julie Roberts, která se vrátila k natáčení 5 dní po její ztrátě. (Spidey3)

Reklama

Reklama