Reklama

Reklama

Big Driver

(TV film)

Obsahy(1)

Při návratu z přednášky si nechá mladá spisovatelka Tess Thorne (Maria Bello) poradit zkratku k domovu. Jenže cestou píchne uprostřed hlubokých lesů. Vypadá to, že záchrana přichází brzy. Jenže zažije peklo, které vypadá jako to poslední, co v životě zažije. Zázrakem přežije a čeká na svoji příležitost, aby se mohla pomstít! (Rodriguez)

(více)

Recenze (24)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Stephen King nám nějak senilní. Nejdřív A Good Marriage, kdy manželka měla neustálé představy a nyní Big driver, ve kterém se pošahaná spisovatelka nonstop motala mezi realitou a fikcí až měl člověk chuť ji vrazit! ()

tron 

všechny recenze uživatele

V roku 2014 boli sfilmované dve (zo štyroch) noviel Stephena Kinga zo zbierky Bezhviezdna tma. Ale po tom, ako Hollywood sprasil (beztak nevýnimočnú) A Good Marriage, som sa Big Drivera obával. Nakoniec to nie je až taký malér, Maria Bello sa snaží (hoci to už nie je taká milfka, ako v Histórii násilia) a i ostatné ženy sú fajn (84-ročná Olympia Dukakis ako tvrdá radkyňa, Joan Jett v roličke barmanky a Ann Dowd ako psychopatická matka psychopatických synov). No medzi výstavné kingovky sa to veru nezaradí. Nepeknú situáciu vylepšujú až ukecané predmety (navigačka Tom), ukecané mŕtvoly a ukecané fiktívne postavy, ale i nekompromisný prístup, aký hrdinka zvolila na svojej ceste pomsty. Will Harris je zaujímavý týpek a veľmi sa mi páčil záverečný telefonát. Pre Dána Mikaela Salomona ide v poradí už o druhú kingovku. Prvou bolo oveľa lepšie Prekliatie Salemu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jak by vypadal I spit on your grave, kdyby ho napsal Stephen King a natočil se jako televizní film? Překvapivě slušně. Kinga je cítit ve svižném, chytrém a zábavném scénáři, kde nechybí typické Kingovy postavy jako spisovatelka propadající šílenství a kingovsky hlásící buran řídící truck, pohybující se samozřejmě v kulisách amerického zapadákova. Líbilo se mi, jak se tu tématizuje hrdinčino psaní - že poté, co se hrdinka proslaví psaním detetektivek se sama stane obětí zločinu (na pracovní cestě), který se snaží vyřešit (konzultujíc to s postavou ze svých knih) a který na konci promění styl jejího psaní. Jasně, není to, ale ani nemá být druhá Misery, hlavně proto, že tu nejde o psychický teror a chybí výrazný protihráč i uzavřený prostor, ale v rámci subžánru i televizní produkce je to napsané nečekaně dobře. Film sice není vyloženě naturalistický, ale brutálním scénám se nevyhýbá a Bello hraje hrdinku pěkně energicky. Jestli to někdo kazí, tak jednoznačně Salomon svou zoufale nevýraznou režií. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nemůžu vejš, tahle televizní kingovka je jednoduše táákhle předvídatelnej thrillerovej průměr. Bello si sice roli pološílené workoholičky evidentně užívá a LifeTime se kupodivu nebojí zvrhlých scén, trochu překombinovaná paranoidní hříčka ale začne hrozně brzo otravovat a hlavně nudit. Pomsta je vyčpělá a okoukaná. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Salomon je solidní režisér a umí točit akčňák(Povodeň) a i Kingovky(Salem´s lot). Proto jsem se těši. Bohužel Big Driver je ale jen průměrný thriller o znásilnění a následné pomstě. Jsou tu klasický Kingovky nápady, jako že hlavní hrdinka pomalu zešílí, povídá si s neexistující postavou, atd... Ale jinak je to celkem nezajímavý film na nudný nedělní odpoledne. Bello vypadá unaveně a nezajímavě. Kdyby film nebyl podle Kinga tak si myslím že by film nikde ani neuspěl. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako Tv film, nie je to také zlé. Novelku samozrejme veľmi dobre poznám a čítala sa veľmi dobre. To ale neznamená, že sa to dobre ukáže aj vo filme. A hoci si nemyslím, že to patrí medzi najhoršie adaptácie, sú tu veci, ktoré si je treba povedať. Maria Bello v role Tess je fajn a nemôžem sa ani trochu sťažovať. Snaží sa ako najlepšie vie. Kamera je tiež celkom fajn a pôsobí to, že sa snažili novelku dobre zadaptovať. Ostatní herci sú od priemerných po okey, až na jednu výnimku. Ann Dowd ako Ramona (matku veľkého šoféra) ako herečka absolútne zlyháva a je absolútne príšerná. Rovnako musím povedať, že keď sa Tess rozpráva sama so sebou, pôsobí to rušivo a veľmi divne. Ale na druhú stranu človek vie súcitiť s barmankou Betsy s jedným okom alebo dokáže sa aj vcítiť do hlavnej hrdinky. Plus keď vidíme ako komunikuje so svojou mysľou prostredníctvom svojej literárnej detektívky alebo so svojim GPS-kom, myslím si, že to film celkom zvláda. Chcelo to trošku skvalitniť a najmä lepšieho režiséra. Keď to ale hodnotím ako to, čo tu je, myslím si, že to nie je najhoršie čo som kedy videl. A tvorcovia sa aspoň snažili dať tomuto dielku hĺbku. A to viem oceniť. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rape and revenge, ale protože je to podle Kinga, musí být přítomen ten mysteriózní prvek a to mi právě vadilo. Že je po takovémhle zážitku ženská paranoidní, to docela chápu, ale nedokázal jsem najít opodstatnění pro navigaci, která říká i něco jiného než "Po pětistech metrech zahněte vpravo." a ještě víc mi lezly na nervy konzultační chvilky s literárními postavami, které hlavní hrdinka, spisovatelka detektivek pro seniorky, stvořila ve svých románech. Já rozumím tomu, že se tohle všechno odehrávalo jen v její hlavě, ale v tomhle případě mi to přišlo moc. A nepřesvědčila mě ani Maria Bello se svým sotva průměrným výkonem. Pár plusů se najde - třeba scénka z kanálu, či účast rockové babči Joan Jett, ale celkově to nestačí ani na průměr. 30% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Kvůli Marušce Bellů, která si při natáčení asi dost užila, jednu hvězdu nadsadím. Ovšem zasloužila by si daleko lepší scénář i režii. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Televízny rape and revenge na základe predlohy Stephena Kinga. Na papieri to mohlo fungovať a King sa určite pohrával s vykreslením psychiky hlavnej hrdinky, no vo filmovom podaní sa z toho stáva obyčajný, predvídateľný thriller bez štipky invencie. Občas napína, v závere kombinuje ako sa dá, ale ani raz sa nedostane pod kožu. Je to taká hŕstka všetkých známych thrillerových klišé s obohranými postavami (matka pomáhajúca synovi) a ich motívmi, kde sa hlavná hrdinka rozhodne pomstiť zvrhlému násilníkovi. Na televízne pomery síce nezvyčajná látka, ktorá sa občas nebojí aj brutálnejších scén, ale zároveň si nemôže dovoliť podobnú brutalitu ako napríklad v I Spit On Your Grave, Last House on The Left a im podobným. Maria Bello je sympatická, ale jej postava neraz koná neuvážene a v závere až hlúpo (zabitie iného človeka namiesto vraha) a hlavne „mysteriózna línia“ s postavou z jej knihy, ktoré sa jej neustále zjavuje je pre dianie takmer nepodstatná. Chápem, že to vychádza z Kingovej knihy, ale na takéto psychologické rozbory uvažovania hlavnej postavy tu nie je vytvorený dostatočný pôdorys. Vo výsledku však taká neškodná televízna naháňačka na jeden večer bez vyšších ambícii. Nenadchne, ale ani nemá čím naštvať. No desať minút po skončení si na ňu nikto nespomenie. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

On si každý myslí, že je potřeba točit filmy podle všeho, co Stephen King napsal. Tohle je jen další ukázka toho, že někdy to smysl moc nemá. Maria Bello se může snažit, seč může, ale nebýt toho, že je hlavní hrdinkou spisovatelka, která to má v hlavě hodně zvláštní, ani vás to nijak nezaujme. Přitom je to film o znásilnění a pomstě... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Kingova novela je dobré dílko s dobrou atmosférou a skvělým vykreslením postav. Jenže toho se na ploše laciného televizní filmu bez vyšších ambicí nedočkáme. Ale jakž takž to koukatelné bylo. Režisér Salomon i Maria Bello se snažili, 2 hvězdy. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Tak trochu psycho spisovatelka si vyrazí na prezentaci své knihy do vzdáleného městečka a místní žena jí doporučí na cestu zpět zkratku. Na téhle cestě jí znásilní a skoro zabijou a ona o tom začne přemítat a mluvit z hlasy ve své hlavě, až je přesvědčená, že to nebyla jen náhoda a rozhodne se to probádat a pomstít se. V ději mě štvala nejvíce jedna věc, a sice , proč ta husa s tou pistolí vždycky chodila až k nim na půl metru, to mi prostě rozum nebral, ale jinak byl film zajímavě psychologicky podán a bylo to zajímavé podívání. Viděno v rámci Seznamte se s.../Stephen King ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Prečo zase všetci tak kriticky? Film fungoval perfektne a držal sa predlohy. Že tam nešpliechli mozgy a nečvachtali litre krvi? No a čo. Mne to na skrátenie času v nemocnici stačilo. 7 z 10 ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

Čtyři příběhy z Kingovy knihy Černořerná tma (Full Dark, No Stars - 2010) jsem poměrně nedávno slupl jako jednohubku. Autor vyvrátil můj názor, že kvalita jeho děl klesá, že není schopen dalšího Nadaného žáka, Řbitova zviřátek, Svědectví nebo Osvícení. Ačkoliv je nejpovedenějším a nejstrašidelnějším hororem oné sbírky věc s názvem 1922, filmaři nejprve sáhli po Dobrém manželství (což se režisérovi Peteru Askinsovi vymklo z rukou) a nyní po Velkém řidiči. Až na pár drobných odchylek se v tomto případě jedná o překvapivě věrné televizní zpracování Kingovy povídky. Za to, za Joan Jett a za příjemnou společnost Marie Bello přihazuji o jednu hvězdu navíc, než si snímek zaslouží. Kéž by došlo i na věrné filmové zpracování působivého hororu 1922! ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Četl jsem to a povídka se mi líbila (7/10). Ale to provedení je celkem špatné, ale pořád to není taková hrůza za mě. Film je stejný až doté doby než spisovatelka zabije prvního člověka. Od té doby je film dost jiný a horší. Pochválím, že je film snadno koukatelný. Nejhorší je scéna v obchodě, kdy telefonuje. Vzhled postav mi také docela vadí až na spisovatelku. Popravdě jsem čekal, že zpracování nebude dobré. Kniha má větší emoce a spisovatelka mnohem víc přemýšlí o tom, co udělá, co ne, proč by tohle měla a neměla, atd. Tady moc neuvažuje a to je velké mínus. V knize si plány střádala mnohem více a snažila se to mít do puntíku promyšlené. VYHODNOCENÍ: ON TO AUTO NOSÍ ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Ja byl az na par malickosti spokojenen. Co mi vadilo byla ta neustale napovidajici imaginarni Jessica Fletcher, tu si mohli vazne odpustit. Jinak prknem s rezavym hrebikem do hlavy, to jsou ty gore sceny, ktere delaji opravdovym fanouskum radost. Samotne znasilneni bylo necekane brutalni, na to ze jsem o filmu nikdy predtim neslyslel, tak velmi vyborne a uveritelne. Vecerni prekvapko, ktere potesilo. ()

Reklama

Reklama