Reklama

Reklama

Joker Game

  • Japonsko ジョーカー・ゲーム (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj se odehrává těsně před začátkem 2. světové války a vypráví příběh fiktivní špionské společnosti, kam byl „Kató Džiró" (Kamenaši Kazuja) najat tajnou vojenskou organizací D vedenou tajemným mužem Júkim (Iseja Júsuke). Ten vytvoří zapeklitou hru plnou machinací točící se kolem dokumentu nazvaném Černé zápisky, po kterých touží i zbytek světa, aby měli převahu v diplomacii. Jenomže nic není tak jednoduché a každý sleduje vlastní zájmy... (Zíza)

(více)

Recenze (15)

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD CHCEŠ ŽÍT, MÁŠ JEN JEDNU MOŽNOST. ŠPIONÁŽ!“ /// Po Eggsym, po Kuryakinovi, tady máme šikmovokýho superšpióna. Japonskej „Žolík“ jde po zápiskách jistýho vědce, kterej vynalezl novou bombu. Jakou? No nevím, je to zasazený do doby ke konci 2. světový války… Kató je chytrej, umí se rvát, bleskově převlíkat… bohužel není vtipnej. Dlouho se mi to zdá bejt zajímavý. Nakonec z toho vyleze taková teen špiónská filmařina, ve který není nouze vo akci, která se ovšem stejně jako to vostatní (i Japka ve školní uniformě? To nééé…) vočumákuje. Voceňuju snahu pobavit překvapivejma zvratkama, který mě ale stejně na prdel neposadili. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou novelu, kterou napsal Koji Yanagi, číst nebudu. 2.) Thx za titule „Belete“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V letošním roce Špiónů nezůstává pozadu ani Japonsko a svým příspěvkem rozhodně nedělá ostudu, ba naopak si zaslouží chválu. Joker Game vtáhne diváka do děje od úvodních minut a nechává ho kochat se pestrou, chytře napsanou a zábavnou výpravou. Hlavní hrdina Kamenaši je sympaťák, velmi bystrý, snaživý, precizní a detailní špión, který vše zvládá na jedničku a sekunduje mu překrásná Fukada, která patří mezi nejkrásnější ženy Asie. Akce je zde sice méně a samotné souboje příliš nevyniknou, za to zaujmou všelijaké naháněčky, které jsou okořeněny atraktivním převlékáním a různými vychytávky, což já osobně dost můžu. Finále bylo sice přitažené za vlasy, ale pousmál jsem se a vůbec mi Lol moment nevadil. Japonský Mission Impossible se vydařil a Vděk patří Zíze za fajn titulky. 75% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Takový trochu Bond po Japonsku smíchaný s Lupinem III. Kamenaši vůbec nebyl špatný, natož Iseja. Fukada průměrná jako vždy, ale také jako vždy pěkná. Myslím, že když Japonci ještě trochu zapracují na akčních scénách, bude to paráda. Ale aspoň jde vidět, že se někam posouvají. Mělo to slabší scény, ale celkově to hodnotím jako jeden z těch povedenějších pohádkových špionážních filmů. I přes LOL konec. A moc se mi líbila práce s kamerou. Titulky. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

K filmom so špionážnou tématikou a obzvlášť v tom odľahčenejšom prevedení vždy pristupujem s určitým odstupom, keďže sa to podľa mňa málokedy podarí, no na Joker game som bol kvôli japonskej produkcii a zaujímavému námetu celkom zvedavý, no nebolo treba, dopadlo to vlastne presne tak, ako väčšina podobných filmov. Najväčšiu pochvalu si zaslúži vizuálna stránka a atraktívne prostredie, takže v tomto ohľade sa na to pozerá viac, než dobre, chválim aj svižné tempo, keďže tu sa stále niečo deje a sadol mi aj výber vedľajších kladných postáv. No inak toho moc chváliť nemôžem, potenciál fiktívnej minulosti mi prišiel úplne nevyužitý, takže je to vlastne len ten štandardný odľahčený špionážny film, ktorý navyše šiel dejovo úplne mimo mňa. Herecky ma to tiež sklamalo, hlavný hrdina ma prakticky vôbec nebavil, pričom snáď ktokoľvek z vedľajších kladných postáv, kde sa nájde dostatok známych tvárí by ma v hlavnej úlohe zaujímal viacej a záporáci mi prišli úplne mimo, ako zo žánroviek starých niekoľko dekád, kedy mi tí špióni a zabijaci v služnách tajných služieb prišli úplne trápni. A akcia nestojí vôbec za nič, je úplne komorná, tu sa nič veľkolepejšie nenájde, čo by určite nemusel byť problém, aj tak skôr uprednostňujem tú poctivejšiu akciu, lenže tu majú všetky súboje tak mizernú choreografiu a aj celkové prevedenie, že som bol vždy radšej, keď už bolo po nich. Takže celkovo ma to ani moc nebavilo, ale nejaké klady sa tu nájdu a dalo sa na to pozerať, preto nebudem úplne kritický. 51% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Japonci si vybrali k adaptování zajímavý námět, fikční univerzum světa 2. sv., kde to císařství nemá ještě spočítané a naopak se snaží vyjít z války nějak se ctí. Agentura D má nový přírůstek, Kato Jiro se má jako bývalý voják stát špiónem, ukrást plány na výrobu atomové bomby. Kazuya Kamenashi ztvárňuje velmi zajímavou postavu, špion s city, který však dovede myslet pár tahů dopředu. Trochu kouzelnictví, Bonda, MacGywera, mladého Indiana Jonese v jednom. Tomu se prostě nedá odolat, ještě navíc, když druhá hlavní postava je Kyoko Fukada, které role špionky typově neskutečně sedí. Film si tyká s akčními scénami způsobem, že by se za ně nestyděl ani Hong Kong, neuvěřitelně dravé, výbušné, souboje na tělo. Navíc ve kterém filmu, Vám bude někdo USA a Velkou Británii prezentovat jako zlé soupeře? Tohle není jen guilty pleasure, ale zajímavé univerzum se silnými, charismatickými charaktery, památnými akcemi, velmi zdařilou technickou stránkou, včetně hudby. Žánr špionážního filmu, který mi vždy chyběl zvládli Japonci na výbornou, bravo! A pokračování příště… ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Při zobrazování neasijských agentů určitá naivita, ale jinak docela fajn. Solidní tah na branku. Na druhou stranu, pokud každý dáme 4* a film bude mít 80% - tolik si zas nezaslouží. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Svizny spionazny film z obdobia 2. SV. Uvod, ktory sa venuje treningu ma uplne strhol svojim tempom. Ale akonahle sa rozbehne misia, tak sa dej nadalej tak zbesilo ponahla, ze sa nestihne vôbec venovat postavam a tak mi postupne zacalo byt uplne jedno ako to dopadne. Najnevyraznejsi je bohuzial halvny hrdina. Jeho charizmaticky protivnik z vycviku sa nahle z filmu vytrati. Hlavna zenska postava je mrcha, ktorej sa neda verit. No a zaporaci su prehnane komicki az to je trapne. Takze film zaujme len solidnou akciou a sviznym tempom. Bitky mi pripominali blbnutie Jackieho Chana. Viac ako prepracovanou choreografiou zaujmu humorom. Finale mi pripadalo uz dost otravne tym neustalym zajatim a naslednym utekom hlavneho hrdinu. Najviac sa mi pacila filozofia japonskych spionov, ze smrt je az uplne posledne riesenie, ktoremu sa treba vyhnut. Velmi osviezujuce oproti filozofii ostatnych japonskych vojakov, ktory sa snad na smrt za vlast tesia. Takze po skvelom uvode bohuzial kvality filmu postupne upadaju do celkoveho priemeru. 6/10. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Japonský špionážní hopsa hejsa thriller by nemusel být špatný, kdyby v hlavní roli nebyl někdo, u koho po celou dobu pochybujete, zda-li je to skutečně chlap nebo jen divně namaskovaná herečka, kdyby všechno nejaponské, co tu je, nebilo do očí svoji patetičností a kdyby akce nepřerůstala v přestřelenou CGI blbost a kdyby si film ujasnil, zda má být historickým špionážním thrillerem nebo odvazovou akční koninou pouze zasazenou do historického období, ale ono období naprosto ignorující a snažící se být spíše více hollywoodskou akční ztřeštěninou, kterou to ale právě ve výsledku ani není, protože to neví, co to chce být. začátek ještě dobrý, ale jakmile nastoupí mise, začne se to zvrhávat, nikdo to nestačí chytnout a ani se o to nesnaží, takže se to zvrhne, rozlije a rychle hloupě uschne. Neuschne to ani zajímavě, ani tragicky, prostě jen uschne. Zíííííív. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale celý tenhle film má výborný náboj. Člověk by si skoro myslel, že je to natočeno na základě mangy, nikoli jen na základě románu. Je zde akce, má to skvělý vizuál a celkově jsou jednotlivé scény propracovány tak, aby vypadaly dobře. A tohle se jim daří. Nenáročná zábava, ale příjemná. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Hra skončila. Ale musím přiznat, že to byla docela zábava. Potěšení na mé straně. Ještě je tu žolík!" ...Hra s japonským & fešáckým & dobrosrdečným Žolíkem byla vskutku zábavná. : ) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Znacne slaby, herecky i dejom, pokus o natocenie spionazneho filmu, kopirujuc ine zname filmy. To cele za pritomnosti afektovanych prejavov, fadnych dialogov, jednej pohladnej spionky a zvysku ochotnikov. Aj pouzite efekty nestoja za nic. Slabota. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Hodně mě pobavil konec, protože to vypadá že si při natáčení někdo řekl "Ee, fyzikální zákony jsou nuda, rozjedem to..." :D Je to čistá zábava bez ambicí být něčím víc, a já se bavila od začátku až do konce, takže naprostá spokojenost. Škoda jenom, že podplukovník Yuki neměl víc prostoru. ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Protřepat. Nemíchat. Tady vezmete do šejkru notný kus Jamese Bonda pak přidáte špetku Mission Imbossible a okořeníte lehce Johnym Englishem. Pořádně protřepete a vyjde vám Joker BondoMissionEnglishGame po japonsku. Nevím jestli ten humor byl chtěný ale spíše ne ale vůbec to nevadilo. Fakt dobrý. ()

kecal 

všechny recenze uživatele

Tady snad každej přidal dvě hvězdy jen za to, že je to japonský. Všechno je v tom filmu podprůměrné. Nudní a špatní herci, nudný děj, hudba z Mission Impossible. Celé je to bez jakékoli atmosféry. ()

Reklama

Reklama