Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po druhé světové válce se do fašistického Španělska začínají sjíždět filmaři. I přes vládu pevné ruky generála Francisca Franca tu nacházejí zázemí a skvělé lokace, ve kterých mohou natočit velkolepý film o královně Isabele I. Právě Franco je do projektu velice zainteresovaný a je připraven do něj vložit nemalé peníze. Neví však, že režisér nikdy nenatočil zvukový film, scenárista nikdy nenapsal kvalitní scénář a producent nikdy nevyprodukoval nic dobrého. Jedinou skutečnou hvězdou tak je Macarena Granada (Penélope Cruz), která několik let strávila v Hollywoodu. Po návratu do Španělska Macarena sama zjišťuje, že většinu kolegů už potkala při natáčení snímku Dívka tvých snů – profesionalita týmu se od té doby ale nezměnila... (Fénix Distribution)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (10)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Jediným nedostatkem filmu je český dabing, anglicky mluvící herce měl ponechat mluvit anglicky, když pak následoval španělský překlad. Jinak - španělské filmy mají své zvláštní kouzlo a já je miluji, stejně jako miluji božskou Penélope. Taková jemná satira na Hollywood lahodila mému srdci. ()

MrMartinTm 

všechny recenze uživatele

Španělská filmová tvorba je hodně pofiderní a stejným slovem by se dal nazvat i tento film. Stejně jako většina komentujících si úplně nejsem jistý o co se zde tvůrci totiž pokusili. Jedná se totiž o takovou prazvláštní kombinaci dramatického vážného filmu a komedie, která spolu vůbec nejde dohromady. Je zde pár (opravdu jen pár) dobrých vtípků (třeba usínající režisér), většina z nich celkem ujde, bohužel se zde ale najdou i neskutečně trapné scény (asi všichni, co film viděli, tak ví, o čem mluvím :D). Ve výsledku úplně nevidím důvod, proč se na tento film dívat. Jestli chcete vidět dobrý španělský film, pusťte si radši něco od Almodovara. 5/10 ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Španělský bizár, jehož název do puntíku odpovídá tomu, kdo v něm hraje první housle. Nepodařilo se mi sice přijít na to, co to všechno dohromady mělo znamenat, ale zase jsem film viděl na plátně, což vzhledem k většinové ignoraci našich kin považuji za výrazný úspěch. Beru Španělskou královnu jako trefnou satiru filmařského světa a jako oázu v mainstreamové tlačenici multiplexů. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nechcem byť zlý, ale tento snímok je podobne zbytočný, akým bol ten spred 18-tich rokov, v ktorom sa prakticky nič zásadné nedeje, akurát si tvorcovia sem-tam vystrelia napríklad aj sami zo seba. Otázka je, či na to bol vôbec niekto v kine a ak áno, aké boli pohnútky, lebo takéto snímky podľa mňa dokážu plnohodnotne zaplniť televíznu tvorbu. 50 % ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama