Reklama

Reklama

Mzda strachu

  • Československo Cena strachu (více)
TV spot

Obsahy(1)

Las Piedras, malé, od zbytku světa odříznuté městečko v jedné nejmenované zemi střední Ameriky. Bezcílně tu marní čas horda dobrodruhů nejrůznějších národností, která horečně vyhlíží jakoukoliv naději, jak uniknout všudypřítomné bídě a nudě. Mezi nimi je i Mario (Yves Montand), kterému zpříjemňuje pobyt mladá obsluha místí krčmy Linda (Véra Clouzot); Jo (Charles Vanel), francouzský gangster s nervy z ocele; Bimba (Peter van Eyck), tajuplný Němec, který přežil nacistický pracovní tábor; a Ital Luigi (Folco Lulli), nejlepší Mariův přítel - ovšem jen dokud se Mario nedal dohromady s Joem. Jednoho dne se jim naskytne možnost, jak přijít k vytouženým penězům, které jim umožní únik ze země: vypukne požár ropného pole a americký koncern, jediný zaměstnavatel v kraji, nabídne mužům 2 000 dolarů, když ve dvou náklaďácích přepraví pro hašení nutný nytroglycerin. Čeká je 500 kilometrů dlouhá cesta, při níž může sebemenší nehoda vést k explozi zničujících následků...Podle románu Georgese Arnauda. V roce 1977 natočil William Friedkin remake SORCERER. (Pohrobek)

(více)

Diskuze

dadaft

dadaft (hodnocení, recenze)

Absolutně nechápu místní hodnocení -- všechno bylo tak odporně nevěrohodné, že nemůžu než dát odpad!

Aqualung

Aqualung (hodnocení, recenze)

Film jsem viděl kdysi jako dítě.Dnes na to koukám v počítačové úpravě, je to barevné.No komentovat to raději nebudu.Už jsem to před časem udělal.

Aqualung

Aqualung (hodnocení, recenze)

Byl to snad první thriller, který se mi vryl do paměti.Nejen pro černobílé provedení, to je podtrhuje a zesiluje vizuální vjemy.Ale sama základní myšlenka filmu.Snaha o změnu nevlídné přítomnosti, a taky vidina žvance, která dokáže s lidmi udělat neuvěřitelné věci a prakticky vždy donutí každého, aby ukázal, co v něm je.Yves Montand byl vynikající.

BerniX

BerniX (hodnocení, recenze)

Skvělý film, ale rád bych poděkoval tomu, kdo sem postnul ten popis filmu. Lidi, kteří ho neviděli a přečtou si to, daj filmu tak 2* maximalně, protože tam bude chybět to napětí při sledování filmu.

Reklama

Reklama