Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emily Taylorová je jedinou dcerou proslulého krejčovského mistra z Philadelphie. Sama je šikovnou švadlenou, hrdou na své řemeslo. Životní sílu jí dodává i velká láska k sympatickému Leo Jamesovi z Evropy. Blíží se Vánoce a on jí odhalí svou skutečnou identitu, je princ a dědic trůnu v malém evropském království Cordino. Pozve ji na svátky k nim domů, aby ji představil své královské rodině. Královna Isadora však o Emily nechce ani slyšet. Tvrdí, že se Leo jako člen královské rodiny nemůže oženit s ženou, která nemá šlechtický původ. Královna před Vánocemi pozve do paláce Leovu bývalou přítelkyni Natashu, vévodkyni z Warrenu. Doufá, že přítomnost mladé šlechtičny vyvede z míry nejen Lea, ale i skromnou Emily, která se v cizím světě necítí dobře a jasně si uvědomuje, že do vznešené královské rodiny nepatří. Do Štědrého dne zbývá už jen několik hodin a Emily si není jistá, zda její velká láska k Leovi vydrží tuto náročnou zkoušku. (TV Nova)

(více)

Recenze (34)

blackrain 

všechny recenze uživatele

To byl tak krásně předvídatelný film, až jsem si připadala trapně, že jsem vždy o kus napřed než hlavní postavy a že jsem přesně věděla, jak to celé dopadne. Takže mě to vůbec nepřekvapilo. Není tu ani žádná originální myšlenka a ani nic, čím by tenhle vánoční příběh vybočoval z klasických zajetých kolejí. Jane Seymourová mohla být větší mrcha. Hlavní postavy byly celkem příjemné. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Plebejská představa o evropské šlechtě by mě rozesmála, kdyby nebyla k pláči. 1) Udělat pohádku po americku je tak snadné. Zbohatličku nazvěte královnou, vražte ji někam do Evropy a jejímu dítěti najděte partnera/partnerku z lidu. Na urozenost (rodu či ducha) se zde nehraje - je to taková nepříliš milá věc...jako pihy či bradavice na nose. Příběh pro intelektuály pak skončí před rozzářeným vánočním stromkem. 2) Jo a kde vlastně leží ta Cordinia? ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Úplně nejvíc naivní záležitost, kterou jsem v posledních letech viděla. Takový příběh Rachel Meghan Markle v růžovém obalu. Skoro by se dalo říci, že tvůrci použili křišťálovou kouli. Jakkoli přeslazená a herecky né moc dobrá slátanina to byla, padla mi dnes do noty, takže dám dvě a půl hvězďule vezoucí se na vlně vánočního ducha a romantiky. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Tak předvídatelný a tuctový film, že víc předvídatelný a tuctový už být nemohl, tak přeslazený, že víc už to snad nešlo... a přesto na něm bylo něco, že se mi chtějí dát 4*. Možná to bude sympatickou hlavní dvojicí (asi se k sobě chovali až moc krásně, přesto však svým způsobem přirozeně a já jim to baštila i s navijákem), možná jen psychickým rozpoložením, každopádně na oddechové sobotní odpoledne jako stvořené. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Holka chodí už jeden rok s klukem a hle, on je to princ! A to dokonce ze země, o které jsem já jako rodilý Evropan nikdy neslyšel, a přece by podle tvůrců mělo být někde u Francie. A to ještě není všechno. Jako na potvoru se to ta holka dozví zrovna o Vánocích, a protože princ je poslušný a jede na Vánoce za královnou matkou, holce nezbude, než ho šupky dupky následovat do té evropské tramtárie. A jaké to překvapení nástává pro diváka, když matinka s princovou milou nesouhlasí a snaží se princovi dohodit nějakou tu vévodkyni... Proboha, tohle bylo tak předvídatelné, že to snad už ani více nešlo. Sterilní odměřená královna, vzdorující synáček, milá holka neurozeného původu, která si dokáže získat všechny kromě toho nejdůležitějšího člověka, do toho nějací ti sirotci, služebnictvo, a tak dále. Naprosto nechápu, proč má někdo potřebu točit námět, který byl už v různých obměnách několikrát k vidění v jiných filmech. Někdo asi potřeboval splnit normu, aby televize v USA měla na Vánoce co odvysílat. A podle toho to taky vypadá. Je to neoriginální, leč je to přece jen vánoční, milé, romantické a optimistické, a proto si to přece jen aspoň ty dvě hvězdy zaslouží. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Když na královském plese tančí Leo (Stephen Hagan) a Nataša  (Katherine Flynn) údajný waltz, jde ve skutečnosti o valčík, jehož autorem je Johann Strauss ml. a nazývá se „Na krásném modrém Dunaji“ („An der schönen blauen Donau“, op. č. 314, zvaný krátce „Donauwaltzer“). Jedná se o stejný nedostatek jako v televizním filmu Flynn Carsen: Honba za kopím osudu (2004). (Robbi)

Reklama

Reklama