Reklama

Reklama

Národ Z

(seriál)
  • USA Z Nation
Trailer
USA, (2014–2018), 48 h 56 min (Minutáž: 41–85 min)

Hrají:

Kellita Smith, DJ Qualls, Keith Allan, Anastasia Baranova, Pisay Pao, Nat Zang, Russell Hodgkinson, Michael Welch, Tom Everett Scott, Harold Perrineau (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(68)

Skupina se vydává na nebezpečnou misi: musí přes celé USA přepravit jediného člověka, který přežil smrtící zombie virus, protože doufají, že právě on je klíčem k vakcíně. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

RedRose 

všechny recenze uživatele

Bylo zde řečeno: Zombie seriál SyFy, na CSFD hodnocený množstvím odpadů, povětšinou rovnou po pilotu - což asi vypovídá spíš o hodnotitelích, než o hodnoceném. A naprosto s tím souhlasím!! Pokud zde dává někdo odpad po 20-ti minutách pilotu, jak tady někde zaznělo, tak tady nemá co dělat!! Tohle je čistokrevná zábava a ne jako ta telenovela TWD (viz můj komentář k TWD)!! Má to parádní tempo, téměř každý díl je něčím jiný, co epizoda to jiná situace, událost, překážka, nebo cokoliv jiného, v tomto ohledu se zde originalitou fakt nešetří (pozor! pro některé honotící překvapivá informace: tvůrci TWD opravdu nevymysleli zombíky, taky je jen vykradli...)!! Má to slušnou vlastní dějovou linku (NSA & Občan Z & Operace kousanec), postavy jsou sympatické, každá je trochu jiná a přítomnost "nepostradatelně-nesnesitelného" Murphyho dává prostor ke vzniku neuvěřitelných až absurdních situací!! Být tam já, tak Murphy je už dávno mrtvej, ať si už svět skončí jak chce!! Tvůrci skutečně nešetří skvělými nápady (radioaktivní zombie, zombie tornádo, obří sýr, amish zombie, zhulenej zombie) i když občas je to už trochu za hranou (létající zombie dítě)!! Nechybí tomu ta správná porce nadhledu a celé dohromady je to jednoduše neskutečně zábavná akční jízda postapokalyptickou krajinou, která je navíc i hodně slušně natočená!! První série 79% a druhá série 78% (pro ty, kteří se nepodívali: TWD jsem dal 51%)!! Právě sleduji třetí sérii, situace z prvních dvou sérií se dramaticky změnila, ale pořád to vypadá, že tvůrcům ještě dech zdaleka nedochází... Uvidíme... ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pokud si někdo stěžoval na málo akčních zombie scén v TWD, tak tady si jich užije dost a ocení jak je původní bratříček propracovanější. Má to laciný šedý filtr vzbuzujíc katastrofické následky a profláklou zápletku "on je lék, dostaňme ho do řídícího střediska". DJ Qualls to na můj vkus celé zesměšňuje, nemám ho rád v dramatických rolí a Harold byl asi jen tahák na lidi a měli ho dát na konec seznamu herců. Postupem času se dívat se na to dá. Místy to je taková sranda parodie. (hodnocení za 1. - 3. sérii) ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Od prvního pohledu béčko, nápady posbírané všude možně v hrách i televizi, herci na levačku, zombíci jednou sprintují a jsou neporazitelní, podruhé je stačí propíchnout násadou od smetáku, s atmosférou a propracovaností Walking Dead nesrovnatelné. Na druhou stranu je to docela sranda a příjemné osvěžení. Doktor je prima čípek, Murphy zrovna tak. Vlastně si není tak moc na co stěžovat, přinejmenším od třetího dílu nahoru. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Syfy vážně nepovedlo. Ne každý zombie seriál může být jako Walking Dead... Atmosféra je nulová a postavy se chovají naprosto nelogicky. Děj je nudný a postavy jsou dost nesympatické. No prostě hrůza. I ti zombíci mi přišli nepřirozeně chytří a vynalézaví. A ten armádní hlasatel byl pěkně trapný. Hraje tam Michael ze Ztracených. Ani se nedivím hodnocení, víc si to snad ani nezaslouží. I když vždycky jsem chtěl vidět zombie mimino. :D "Tenhle chlap přežil 8 zombie kousnutí." ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si scénu z Jurského parku, kde se Laura Dern až po lokty hrabe v kupě stegosauřích sraček? Tak nějak takhle se cítím když píšu komentář na Z Nation. Nebudu předstírat že v zombie filmech jde o logiku a realističnost, ale čeho je moc, toho je příliš. Začneme samotným procesem nakažení. To že se člověk promění v nemrtvého zhruba během pěti vteřin je sice z medicínského hlediska zvláštní, ale čert to vem. Zajímavý je způsob přenosu. Krví to očividně není, protože postavy se v ní brodí taky skoro až po lokty a žádný virus si na ně netroufne. Zato když je kousnou, to je jiná. Možná to má nějakou logiku, ale tu si bohužel scenáristé nechali pro sebe. Škoda. Aby se revanšovali, tak se vyřádili na postavách. Shodou náhod se nějak stalo, že apokalypsu přežili jen samí ultra drsňáci, pro které je potřeba vypadat co nejvíc cool a nad věcí stejně velká a často i větší, než pud sebezáchovy. Takže žádné zlomené charaktery, nebo nedejbože psychologie. Ale hlášky, předvádění se a srandičky. Není to moc zábavné ani napoprvé a s přibývajícím časem a stálým opakování téhož jde kvalita epizod strmě dolů. Tak to dopadá, když nemehla parazitují na seriálu, který sám o sobě nestojí za moc. ()

Galerie (1 629)

Zajímavosti (3)

  • Ve 3. epizodě 2. série "Zombie Road" při setkání s nepřáteli, kteří se pokoušejí ukrást auto, doktor (Russell Hodgkinson) vyskakuje z auta jako první, za ním i řidič. Ale v autě nadále někdo sedí na místě řidiče. (Denila)
  • V 1. epizodě 5. série s názvem „Home sweet Zombie“, kdy přeživší čelí zombie tornádu, pronese Roberta (Kellita Smith) větu: „Mohlo být hůř, mohli to být žraloci.“, což je odkaz na vlajkovou loď studia Asylum Žralokonádo (2013). (Lorge)
  • Seriál bol natáčaný v meste Spokane, ktoré sa nachádza v americkom štáte Washington. (martin5504)

Reklama

Reklama