Reklama

Reklama

Národ Z

(seriál)
  • USA Z Nation
Trailer
USA, (2014–2018), 48 h 56 min (Minutáž: 41–85 min)

Hrají:

Kellita Smith, DJ Qualls, Keith Allan, Anastasia Baranova, Pisay Pao, Nat Zang, Russell Hodgkinson, Michael Welch, Tom Everett Scott, Harold Perrineau (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(68)

Skupina se vydává na nebezpečnou misi: musí přes celé USA přepravit jediného člověka, který přežil smrtící zombie virus, protože doufají, že právě on je klíčem k vakcíně. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si scénu z Jurského parku, kde se Laura Dern až po lokty hrabe v kupě stegosauřích sraček? Tak nějak takhle se cítím když píšu komentář na Z Nation. Nebudu předstírat že v zombie filmech jde o logiku a realističnost, ale čeho je moc, toho je příliš. Začneme samotným procesem nakažení. To že se člověk promění v nemrtvého zhruba během pěti vteřin je sice z medicínského hlediska zvláštní, ale čert to vem. Zajímavý je způsob přenosu. Krví to očividně není, protože postavy se v ní brodí taky skoro až po lokty a žádný virus si na ně netroufne. Zato když je kousnou, to je jiná. Možná to má nějakou logiku, ale tu si bohužel scenáristé nechali pro sebe. Škoda. Aby se revanšovali, tak se vyřádili na postavách. Shodou náhod se nějak stalo, že apokalypsu přežili jen samí ultra drsňáci, pro které je potřeba vypadat co nejvíc cool a nad věcí stejně velká a často i větší, než pud sebezáchovy. Takže žádné zlomené charaktery, nebo nedejbože psychologie. Ale hlášky, předvádění se a srandičky. Není to moc zábavné ani napoprvé a s přibývajícím časem a stálým opakování téhož jde kvalita epizod strmě dolů. Tak to dopadá, když nemehla parazitují na seriálu, který sám o sobě nestojí za moc. ()

recor 

všechny recenze uživatele

Opravdu po shlédnutí dvou dílů jsem chtěl přestat se sledováním. Parodie na Walking Dead, která mě moc nebrala. Po krátké odmlce a sledování FEAR the Walking Dead, které se mi taky nezamlouvá, jsem se vrátil ke sledování zpět. A můžu Vám říct, že větší blbost, která mě nějakým způsobem zaujala jsem ještě neviděl. Nakonec jsem shlédl celou první sérii :-D Nevím čím mě banda vtipnéj zombíků zaujala. :-D ()

Reklama

mikhail 

všechny recenze uživatele

Nechápem tie prísne hodnotenia. Na rozdiel od Walking dead, kde kvalita neustále klesá, sa Z Nation drží prakticky od začiatku svojej nastavenej béčkovej línie. Scenáristi neustále niečim novým prekvapia. Humorom a sarkazmom to v každej epizóde len tak srší. 4* dávam hlavne zato, že ten seriál sa na nič nehrá. Vie, že je to béčko, je s tým zmierený. Preto si môže dovoliť vylomeniny v deji, ktoré paradoxne pomáhajú scenáru v slabých chvíľkach. Postavy sú sympatické i keď oobčas prehrávajú. Ale to k béčku trochu patrí. A paradoxne aj úroveň zombíkov sa časom zlepšuje. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Citovka! Společnost Asylum využila všechny své dosavadní vykrádačské zkušenosti i bezohlednost, s jakou se její scénáře neohlížejí na zažitá pravidla a pořádně to roztočila! Dokázali z toho natočit seriál, který je originální (je, na tom si trvám, Walking Dead nejsou první film o zombie světě, taky by se jim mohlo vyčítat, že to vykradli), cynický a neskutečně zábavný. ___ Připravte se na absolutně všecho: smrt dětí, smrt hlavních hrdinů, ironické obrázky správných amerických rodin (chvíle klidu a pohody, kterou hrdinové prožijí v malebném domečku s bílým plotem, ke kterému je ale připevněný drát s proudem, na kterém se smaží desítky zombie). Nenápadné pomrkávání na diváka - v zástupu zombie jedna v klobouku a pruhovaném svetru jak Freddie Kruger nebo poslední žijící a velmi zodpovědný zaměstnanec jaderné elektrány jménem Homer. Obří bochník sýra valící se ulicí a nalepující na sebe zombie jako mucholapka, zombie medvěd, zombie Abraham Lincoln, radioaktivní zombie. Scénář předhazuje divákovu lačnému zraku jeden skvělý nápad za druhým. _____ Takže, i když je svět, ve kterém hrdinové žijí, velice ponurý a beznadějný, divák se bude bavit. Už třeba jen kvůli tomu, že hlavní hrdinové nasazují život a někdy ho i obětují pro totálně nesympatického sobeckého hajzla, kterému by v době před zombie leda vrazili facku, aby jim šel z cesty. A můj oblíbenec Citizen Z, který z chladné arktické základny vysílá posední rádiový pořad na celé Zemi, tak opuštěný, tak ztracený a přitom se nevzdávající. Díl, který se zaměřil jen na něj a jeho nečekané setkání s ruským kosmonautem, patří k nejlepším v série. Tohle je prostě bomba. ____ Přiznávám, kdybych na začátku věděla, že to natočilo Asylum, tak o to ani nezavadím. Což by byla škoda! Takže se nenechte odradit a přistupte k seriálu bez předsudků. ()

Darill 

všechny recenze uživatele

Vlastně nevím, co si o tom mám myslet. Na jednu stranu Z Nation funguje jako komedie s některými povedenými gagy i "tématickými" díly, ale jindy zase působí jako vážný seriál, který se nebojí zabít důležitou postavu. Osobně bych uvítal, kdyby se seriál víc soustředil na tu komediální linii. Zajímavé osvěžení v době uvadajícího TWD, ale bohužel se tu potenciál spíš naznačuje než využívá. (Hodnocení po 1. sérii) ()

Galerie (1 629)

Zajímavosti (3)

  • Seriál bol natáčaný v meste Spokane, ktoré sa nachádza v americkom štáte Washington. (martin5504)
  • V 1. epizodě 5. série s názvem „Home sweet Zombie“, kdy přeživší čelí zombie tornádu, pronese Roberta (Kellita Smith) větu: „Mohlo být hůř, mohli to být žraloci.“, což je odkaz na vlajkovou loď studia Asylum Žralokonádo (2013). (Lorge)
  • Ve 3. epizodě 2. série "Zombie Road" při setkání s nepřáteli, kteří se pokoušejí ukrást auto, doktor (Russell Hodgkinson) vyskakuje z auta jako první, za ním i řidič. Ale v autě nadále někdo sedí na místě řidiče. (Denila)

Reklama

Reklama