Reklama

Reklama

Ztráta paměti

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Neviděl někdo z autorů film Butterfly effect ?Jen se ptám z ničeho tu nikoho nepodezírám. Opět jinak vymyšlená časová změna, která se odehrává se zpožděním. Ryan Phillippe má však na lepší filmy a Piper Perabo má krasné rty a kukuč nevinné dívenky. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

„ Představte si svůj život jako skládačku jejichž díly někdo zamíchal, žádný se neztratil, jenom je musíme poskládat dohromady, na svá místa, ve správném pořadí.“ Skládanka je to rozhodně zajímavá, zvlášť, když v okamžiku, kdy puzzle jakž takž pasují, vám do nich někdo (něco) drkne a můžete začít znovu, z jiného konce. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne atmosferickej film. Prakticky od prvni minuty zacne bejt film skvele napinavej a vydrzi mu to az do konce. Celej film je v podstate zmet nekolika vyjevu z zivota hlavniho hrdiny, ktery se tocej okolo nehody v roce 2000 a v roce 2002. Sice misty uz neni jasny, jesli se zrovna koukame na sen nebo skutecnost, ale zase se da dobre poznat, co je v roce 2000 a co v roce 2002 a jak postupne zacina Phillipe vzpominat, zacnou se jednotlivy vzpominky rozjasnovat a zapadat. Sice uz mi bylo dopredu jasny, co ze to proved, ale to vubec nevadilo. Jedinej problem je, ze film ke konci chce krapet kopirovat Osudovy dotek a ze zacina a konci na stejnem miste, takze se vlasne nic moc nevyresi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pan Cable ztratil od mozku kábl a tápe v andělu po nemocnici, Phillippe tápe herecky a chudák sklíčený divák tápe, jestli dva roky náhodou nejsou jen dvě minuty a kdo je tady vlastně v očistci. Pointu jsem myslím pobral, ale zároveň přitom popřel rčení, že jedno je jen kolečko od trakaře. Puzzle nevhodné pro děti od 4 do 80 let.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Scenárovo je to všetko na celkom slušnej úrovni a vďaka malej stopáži aj celkom rýchle a nerozvláčnené. Celá skladačka sa pomerne dobre začne, zauzlí a aj záver je celkom schopný. Herci tiež neurazia diváka. Čudujete sa preto prečo len za tri hviezdičky? Film je totiž absolútne bez štipky napätia a nervov, ktoré robia filmy zaujímavými. A je to škoda, hlavne pri filme s takýmto potenciálom. 65%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pan RSR po přečtení scénáře zřejmě nabyl dojmu, že takový materiál se mu natočí sám, a tak založil pazoury a jal se podřimování. Spolu s ním jsem do limbu totální agonie elegantně upadl i já a nezachránil to ani závěr, kdy Rolanda někdo shodil ze židličky a nařídil mu, aby s tím něco udělal. Pozdě, hošane. Až ti příště pod nos naservírují zajímavý scénář, slušně řekni "děkuji mnohokráte, ale dejte to raději někomu schopnějšímu." ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// slušná atmosféra, námět -ač jsou zde moji oblíbení herci, byly docela nevýrazní, silně zamotaný děj/// Tenhle film jsem chtěl už dlouho vidět a dost jsem se na něj těšil. Námět je totiž zajímavý a když řeknu, že takové mám rád, tak vám kecat nebudu. Rozjezd to ma taky dobrý a během pulhodinky vás film pohltí. Jenže na tohle potřebujete mozek, jenže kdo by to vydržel a tak zhruba po hodině rezignujete a ke konci už jsem se vůbec nechytal. Nebo jinak řečeno. Ono to skončilo a já teprve čekal nějaké vysvětlení. Těšil jsem se i na Ryana Phillipa (ten byl v pohodě) a Piper Perabo (jenže ta tu hrála nechutnou mrchu, takže mi moc sympatická nebyla). Ve výsledku to tedy není nic moc, spíš průměr./// Celkem 56%/// ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina pan Kabel se bimbá po špitále a snaží se nás přesvědčit, že po jakési tragédii dokáže nemožné změnit v možné. Mě nepřesvědčil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Milujem filmy s tématikou cestovania v čase, časové paradoxy a podobne. Film začína veľmi dobre, hneď upúta pozornosť a napätie sa udrží po celý zvyšok filmu, aj keď už od začiatku je jasné, čo za hroznú vec to ten hlavný hrdina urobil. Ale mám taký pocit, že v tomto prípade sa scenár v časovej slučke tak zamotal, že sa na konci už nevymotal. Končí to rovnako ako sa to začína, takže aj keď si človek nejaký ten názor urobil, toto ho vracia späť na začiatok a vlastne sa nič nevyrieši. 60/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak som sa bál x-tého klonu ľubovolného mystery príbehu. Našťastie sa tak nestalo, Strata je dosť odlišná ako Butterfly effect, aj ako Jacobs Ladder, zo Stay nemá zmysel porovnávať, pretože ten vznikol neskôr a skôr pripomenie iný typ filmov, ktoré fičali v dobe vzniku tohto filmu a nechcem kvôli spoilerom žiaden z nich spomenúť. Samozrejme tento typ filmov stojí a padá na pointe a jej podaní, no a v tomto je Ztrata pamäti celkom silná. Mňa to proste nenapadlo. Nie je to žiadna bomba, ale ten priemer je tu nižší, ako by si film zaslúžil, tak ja zaokrúhlim mojich 70% smerom hore. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

K záveru to stratí dych, ale inak slušná žánrovka. Podarenejšie ako napr. OSUDOVÝ DOTYK 2. Dokázal som si doplniť skladačku a dať príbehu zmysel, ale verím, že mnohým môže absencia jasného vysvetlenia vyznievať trochu wtf. Fajn tempo, fajn hudba, fajn obsadenie... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som sa musela trochu viac sústrediť, aby som tomu porozumela, ale potom už v pohode. Prišlo mi to ako taký béčkový film s béčkovými hercami a áčkovými perami Ryana Phillippa. A klavír, ktorý hral, keď sa ponáhľal po schodoch, bol že úplne famózny. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Televizní béčko o ztrátě paměti s rádoby hercema a jednou zapomenutou hvězdou. Rada; když už točím film na tohle téma, ať ten scénář aspon trochu připomíná scénář ju? Neuprosná nezáživnost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překombinovaný příběh, který se snaží neustále pracovat s tajemnem ale nedokáže jinak docela zajímavé téma zpracovat do zajímavé podoby. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery. Škoda, že tvůrci neměli koule to dotáhnout buď jedním, nebo druhým směrem, které se zde nabízejí jako jediná východiska. Tohleto vyznění do ztracena, kdy tedy může být, a nemusí být po smrti, a bude pořád opakovat kruh chyb, je totiž hrozně laciné a je z něho patrné, že prostě se nedokázali autoři rozhodnout ani pro jednu variantu. Film má docela jasnou strukturu, v níž pak odhalujeme, co se stalo. A po hodině filmu už je v podstatě celá zápletka jasná, takže si člověk říká, no a teď to páni autoři rozuzlete. Buď mu dejte šanci vše napravit a zakončete to happy endem (což by se líbilo mně), nebo holt ho nechejte v drsné realitě, z níž není úniku, je pod knutou nemilované manželky, a musí se s tím naučit žít (což se bude líbit nihilisticky zaměřeným divákům). Ale berlička s možným posmrtným životem, neustálým setkáváním se se svými chybami, ok, řekněme, že je v očistci, avšak ani tak to nelze považovat za jednoznačné postavení se problému, který zápletka odhaluje. Také jsem příliš nepobral jeho vizi vraha (Šlo o personifikaci Anny? Jeho samotného, který sám sebe ubíjí? Postavy z pekla, pokud přijmeme teorii očistce?). A jakou má souvislost čas úmrtí 20:02 s rokem 2002, pokud nejde jen o to hezké propojení čísel jinak beze smyslu? Celkově pro mne rozporuplný film. Atmosféra, rozvíjení příběhu jsou velmi dobré, po hodině filmu však začne vyprávění klopýtat a nakonec se nám dostane jalového, neslaného a nemastného zakončení. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nepovedeně zamotané a spíš zmotané. Konec se dá odhadnout dlouho předem. I když námět nabízel zajímavé možnosti (postupné zjišťování po ztrátě paměti, že nejsem tak dobrý člověk, jakým bych chtěl být), nijak je nevyužil a splácal přes sebe páté přes deváté, aniž by to dávalo smysl. Začátek je ještě snesitelný, ale děj se rychle dostává do stále násilnější vývrtek, které z toho dělají šílený paskvil. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, chvílema jsem se v ději trochu ztrácela, ale jinak se mi to líbilo. Ryan Phillipe jako vždy super. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak mi sakra řekněte, co tu dělá ona ?? Byla v tom mým snu !!" - "V tom mým taky !! Co měla v tom tvým na sobě ??" ;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Výborně, doktore, fakt jste ho uklidnil......... Simon (Ryan Phillipe) to nemá lehké. Má ztrátu paměti a zároveň si vzpomíná na dva časové údaje vzdálené od sebe dva roky. Co se mu zdá, co je realita, co je vize, co vzpomínka a co je jen přání ? To zatím nikdo neví, natož Simon. CITÁT - Mám pocit, že dost často pykáme za to, co se stalo........... Simon začne brát své vize (stále netuší, která je ta pravá) vážně a začne se snažit měnit vzniklé situace. Povedený mix ze snímků Osudový dotyk a Svěrací kazajka. CITÁT - Ještě máme na vybranou......... ()

Reklama

Reklama