Reklama

Reklama

Spotlight

  • Česko Světelný bod (více)
Trailer 1

Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams a Liev Schreiber v hlavních rolích skutečného příběhu, ve kterém reportéři amerického deníku The Boston Globe odhalili masivní skandál zneužívání nezletilých představiteli místní arcidiecéze. Případ neměl dopad pouze na pár obviněných duchovních, ale otřásl celou katolickou církví. (Falcon)

(více)

Recenze (774)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Poctivý kus filmařiny, v níž je všechno na tom správném místě. Tempo je možná chvílemi až příliš pomalé, a tak nějak jsem čekal, že jim bude církev šlapat víc na paty. I přesto z toho však vznikla nadprůměrná investigativní detektivka s realistickou atmosférou a bezchybným obsazení. Jen toho geniálního Scheibera byl na můj vkus až příliš málo. Na zlatého plešouna to sice není, kdyby ale Hollywood ročně produkoval více podobných žánrovek, rozhodně bych se nezlobil. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Snímek na atraktivní téma, bohužel v naprosto neatraktivním provedení. Je to určitě pěkná ukázka investigativní žurnalistiky, ale mě to nic moc nedalo. Děj plyne odnikud nikam z protagonistů nedokáže žádný významně zaujmout a co mě mrzí nejvíc s jakou povrchností ten film k jinak atraktivní kauze přistupuje, protože chodí akorát tak kolem horký kaše a nejde vůbec do hloubky. Jo a, že je katolická církev spolek sviní to jsem věděl už dávno. Naštěstí moje rodina byla vždy přísně ateistická a tak jsem ho (díky bohu!) nikdy žádnýmu faráři kouřit nemusel. Průměrný 3* by se udělit dali, ale musím zareagovat na to přestřelený hodnocení tady.45% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oscarový film 2016...Asi by som mal žasnúť a vykrikovať: "Wau, to bola bomba!" , ale bohužiaľ nie. 100% súhlas s Malarkeym. Vyrozoprávať film z pohľadu novinára, horlivého žurnalistu, ktorý chce za každú cenu urobiť humbuk, alebo jednoducho správnu vec, to je ok. Ale keď je celý film založený iba na tom a protistrana, v tomto prípade obvinení kňazi, nedostane takmer žiadny priestor, je to na hovno. Doslova som dychtil, kedy konečne odchytia aspoň jedného z tých 87! prípadov a to len v meste Boston! Ale nič...Téma rozhodne zaujímavá, provokatívna a kontroverzná, ale tu to aj končí. Akademikom to asi stačilo, no mne ani zďaleka. Celkovo je to pre mňa oscarové sklamanie, aj keď nie až také veľké ako minuloročný Birdman. Spotlight ledva získal dve sošky, čo je na oscarový film sakra málo. +++++ Pri najbližšej návšteve kostola sa treba zamyslieť, pretože sa zdá , že kňazi prekefovali celú Ameriku od Severnej Dakoty až po Texas... Film fajn, pozerateľný, ale bez emócií a hlavne nevyužitý. 60%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ou-em-dží, tolik jmen v jedný větě nepadlo snad ani ve druhý řadě True Detective, ty bláho. Nebudu lhát, že jsem se občas pekelně neztrácel, nakonec to ale všecko stejně bylo sympaticky srozumitelný. Film roku za mě nicméně rozhodně ne, a to z jednoho zásadního důvodu: vůbec to totiž netoužím vidět podruhý. Generický drama odvyprávěný s jistotou zkušenýho profesionála až na herecký výkony (Ruffalo!) kupodivu skoro ničím nepřekvapilo. A jak ve filmu není překvápko, nadšením do stropu neskáču. Já vim, po těch letech už to nejni tak snadný, že jo, ale stejně... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi silné a vážne skvelé. Asi po pol hodinke mi filmárska uzemnenosť a absencia osobných príbehov prestala prekážať a nakoniec so bol skoro úplne nadšený. Vynikajúci scenár a herci. Zaslúžený Oscar za najlepší film nie ani tak kvôli výsledku ale kvôli tomu, že na ten film sa až tak rýchlo nezabudne. Dôležitosť výpovede je občas silnejšia než progresívna filmárčina. Silných 9/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavé téma, ale můj dojem toho že se opět točilo tak nějak na jistotu si neodpářu. Herci milimetrově přesní, nejvíce asi Mark Ruffalo s Lievem Schreibrem. Zcela určitě jeden z filmů, na který se časem zapomene a jsem zvědavej kolik lidí si k němu najde opakovaně cestu. 70% PS: Církev je prostě hnus velebnosti. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Výjimečné. Herci, scénářem, námětem i precizností s jakou je zde pojata moje tajná láska, investigativní žurnalistika. OT: Vážně doufám, že se podaří najít cestu, jak do novin znovu nalít peníze mimo inzerci. Že někdo vymyslí způsob, jak novinářům zaplatit víc času na investigativu a odpoutat zdroje od zájmů. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ajtamajtakrajta, ten Michael Keaton vyrostl neskutečně za poslední roky! Sice má furt stejnej přiblblej výraz, divně posouvá rty jako 18 letá kundička na Instagramu, ale pro mě je to aktuálně bůh! Charisma velký, že by to konvoj tatrovek neodvezl. A to všechno ostatní je celkem fuk, protože je tam Michael Keaton. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nevím, co chtít víc. Mistrovsky napsaný a suverénně zrežírovaný aktuální příběh, který ani na okamžik nevybočuje z nastoleného vyprávěcího tempa a nezasvěcenému konzumentovi předloží svůj šokující obsah natolik autentickou a strhující formou, že má okamžitě chuť dát se na investigativní novinařinu a jako vedlejšák střílet po nocích nadržené kněze do bolestivých sexuálních partií. Plus skvělé ústřední postavy, jejichž charakter je sice (správně) načrtnut jen okrajově v rámci procesu vyšetřování, ale jejich sympatické herecké představitele bych klidně vydržel sledovat ještě o dvě hodinky déle, až k chlípným branám zdánlivě nedotknutelného Vatikánu... 90% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Čím víc se kecá, tím míň mě to zajímá. Tohle u mě roky platilo, a pak přišel Spotlight. Silný a jistý film se silnými a jistými herci. Do konce života už asi neuslyším tolik keců, kolik jich bylo během dvou hodin tady, v životě už si ale ani nesundám klobouk při vstupu do kostela, protože každý sedmnáctý zaměstnanec by si to mohl vyložit jakože se příkladně svlékám už u dveří. Jasně že když budu fandit Spartě, nemusím být nutně člen vypatlanců Ultras, ale měl bych mít zájem o to, aby se jejich tribuna zbourala a všechna ta hovada se rozházela po zoo mezi medvědy. Změnit klub a fandit jinému týmu bohužel ničemu nepomůže, jsem rád, že to tihle novináři pochopili a zanořili čumáky do největšího hnoje na světě. Zlatá politika, fakt že jo. Tam si taky všichni hrajou na svatý a pak lžou, že o ničem nevěděli a za nic nemůžou. Jenže oni dělají svinstvo pro prachy, za to oproti katolickým pedofilům přijdou do nebe. Pro někoho je totiž i peklo moc velký ráj. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nedoufal, že by mohl Spootlight být můj šálek kávy. Mýlil jsem se, protože téma je hodně zajímavé a diváka nenechá chladným. Práce novinářů a jejich zapálenost do případu je neuvěřitelná a skvěle to doplňují herecké výkony. Můj názor na církev je odjakživa NEGATIVNÍ a tohle je jen další příběh, který si zapamatuji. Až mi někdo bude zase vyprávět o bohu, jak církev je užitečná a jsou tam jen hodní lidé. Věřím, že i v této době by se našlo takové špíny na tu pakáž, že by se věřící ještě divili. Ke Spootlight bych dodal už jen poslední věc a to je hudba. Hudba složil Howard Shore a i díky tomu vše funguje do posledního detailu. Vadí mi trochu utahaný děj, ale to je tím, že nejsem zvyklý na takový typ filmu .. 8/10 = 88% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý námět, bohužel hodně špatně zpracovaný. Roztahaný do dvou hodin, kde jsem se prostě místy nudila. Hned od začátku na nás navalili spoustu jmen, ve kterých jsem se nevyznala a pak jsem až do konce filmu tápala o kom to vlastně mluví. V celém filmu vlastně nebyla žádná "akce" pořád se jen pátralo a pátralo a nic víc. Herecké výkony mě pak taky příliš neoslnili. Bylo to obsazené dobře a herci to tedy zahráli obstojně, ale žádné výkony století se nekonali. 2* ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě podané novinářské drama o hnusných důsledcích celibátu v katolické církvi a farizejské morálce církevních hodnostářů. Příběh je zajímavě vystavěný a protkávaný chytrými dialogy, celkově to působí při vší extravagantnosti velmi přirozeně a uvěřitelně. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Napínavé, poněkud frustrující, konverzační drámo o honu na bandu Pederastních, Pokryteckých Prcačkářů, filiálka Boston. Znáte P.P.P.? Neznáte? Ale jo. Maj v Itálii vlastní stát a jejich prezident je boží. Náměstek. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ruffalo, Keaton a McAdams veľký palec hore. Spotlight je silný nielen svojou výpovednou hodnotou, ale taktiež výraznou atmosférou a napínavým prevedením vyšetrovania, pri ktorom som investigatívnym novinárom držal poriadne palce. Je však smutné, že nešlo o fikciu, ale o príbeh podľa skutočných udalostí. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako zas nemám potřebu hejtovat a tvrdit, jak mě to nebavilo jen kvůli tomu, že Akademie je banda idiotů. Téma je poutavé hodně, bohužel už sama míra kontroverze musí být pro řadovýho bezvěrcovskýho českýho psa trochu uměle vyšponována ve stylu "udělej si sám" (což nedoporučuje 1,5 z 10 černoprdelníků). To ale ještě není tím největším kamenem úrazu, protože ona ta cesta party z Boston Globe za poznáním nebyla nijak dramatická, no už vůbec ne strastiplná. A tak vypadá i ten film. Popravdě....já bych si mnohem radši přečetl ten článek, než znova trávil dvě hodiny sledováním, jak vznikal. Oscarové nominace jsou mimo jak pro herce (OK, Ruffala jsem schopný jako nouzovku připustit), tak pro film a režii, které jsou uměle vyhnané kontroverzí, která dávno pominula a byla dostatečně ohodnocena Pulitzerem. Jestli tohle vyhraje nejlepší film, tak ty ceny mají váhu asi jako výsledky fotbalu. Jinak něco podobného mnohem úderněji tady. 75% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodná a obdivuhodně podaná práce novinářského týmu, které lze maximálně vytknout nějaký vyšší emocionální vrchol, ale s ohledem na závěrečné titulky, ani toto nelze moc kritizovat. 90 % ()

Související novinky

Z La La Landu na Měsíc

Z La La Landu na Měsíc

24.06.2017

Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) se letos stal nejmladším režisérem, který má doma na poličce Oscara. Jeho další film tak doprovází astronomická očekávání, před nimiž by se kdekdo schoval k… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama