Reklama

Reklama

Spotlight

  • Česko Světelný bod (více)
Trailer 1

Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams a Liev Schreiber v hlavních rolích skutečného příběhu, ve kterém reportéři amerického deníku The Boston Globe odhalili masivní skandál zneužívání nezletilých představiteli místní arcidiecéze. Případ neměl dopad pouze na pár obviněných duchovních, ale otřásl celou katolickou církví. (Falcon)

(více)

Recenze (774)

Marcecek 

všechny recenze uživatele

Skvelé herecké obsadenie a výrazné herecké výkony, takéto osadenstvo nemohlo sklamať. Kombinácia hercov a témy potvrdila oskarové ambície. Výborný dramatický snímok o tabu téme, zo začiatku som sa trochu strácal v množstve mien, ale potom už to bolo v norme, napätie postupne rástlo a záver je v kombinácii so skvelým hudobným podfarbením priam dechberúci. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Film, na který se musíte soustředit, aby vám nic neuteklo, protože je napěchovaný informacemi a jmény. No a kauza samotná, k té se snad ani netřeba vyjadřovat. Svět je prostě zlej. ()

kecal 

všechny recenze uživatele

Thomas McCarthy smekám! Ani nemůžu uvěřit, že tohle natočili v Americe. Žádný lakovaní, žádný ždímaní emocí, prostě jen důležité věcné ořezané na dřeň. Tohle je prostě pro fajnšmekry a opravdově náročné. Škoda jen, že tohle a další případy všude po světě absolutně nic nezměnil. Hold ta pohádka o ráji do kterého se máte dostat po smrti je pro spoustu lidí tak lákavá, že je schopna strávit prakticky vše. ()

Pierre95 

všechny recenze uživatele

Toto je pro mě oscarový film za rok 2015!!!! Ne nějaký podělaný Zmrtvýchvstání s DiCapriem..... Nejlepší herecký výkon ve Spotlight? Přece Rachel McAdams, která si za svůj výkon v tomto filmu minimálně všechny nominace na nejprestižější ceny právem zaslouží. Film stojí za to vidět, úplně to změní váš názor na církev..... ()

Piper 

všechny recenze uživatele

Výborne spracovaný film, skvelé herecké výkony. Nič nie je nútené, prehnané ani málo realistické. Kamera skvelá a spolu so strihom a farbami zaručia veľmi príjemný zážitok v rámci sledovania obrazu. Rovnako vhodný a veľmi dobre zostrihaný zvuk, všetko vtedy, keď je treba. Myslím, že táto snímka sa právom zaslúžila o oscarové nominácie a dovolím si povedať, že právom by si zaslúžil aj viac nominácií ale aj ocenení. Skvelý filmový zážitok. V dnešnej dobe to nie je zarážajúca téma ale určite zarmucujúca, že takéto činy ostávajú pod kobercom. Aby som sa vrátila k filmu herci boli skvelí, réžia na mieste. Keď som sa do toho pustila neverila som, že budem taká nadšená (samozrejme nie z témy) ale z výsledku ako filmu. Nečakala som, že uvidím prácu novinárov ktorí si stoja za svojím a napriek očakávaniam nebojujú len o publicitu ale o dobrú vec a dokonca popri odhalení vinníkov sa pozrú aj na druhú stranu mince, že chybia aj oni. Napínavé, zaujímavé, opakujem sa že veľmi dobre spracované a pre diváka po celý čas zaujímavé. Viem len odporúčať, ale určite nie ako večrný zábavný film pre skupinu kamarátov. Ale to predsa žiaden dramatický oscarový film nie je. Každý z nich ako aj Spotlight si vyžaduje sledovať dej a príbeh aby nám neušli dôležité detaily. Milovníkom filmov ako ja to však nemusím podotýkať. ()

kickassgirl 

všechny recenze uživatele

Namet hodny sfilmovania. Kontroverzna tema, ktora z nejakeho dovodu je stale zahrabavana pod koberec. Film o zneuzivani hovori jasne, faktograficky, bez emoci s hlavou a patou. Trochu chaos s mnozstvom mien, ktore sa vo filme spominaju. Herecke vykony vyborne, hlavne Mark, ktory by si uz zasluzil nejaku tu cenu. Jedine co tomu mozem vytknut je ze je to film a nie serial :). Sla by som este viac do hlbky. ()

BaMia 

všechny recenze uživatele

Nám, študentom žurnalistiky, robí obrovskú radosť, že sa vo veľkom začínajú točiť čisto novinárske, investigatívne filmy. O to väčšiu radosť mám, že sa konečne verejne a bez hanby hovorí o špinavstvách, zverstvách a prasačinách v "tradičnej, jedinej a skutočnej" katolíckej cirkvi. A veľkú hanbu by mal cítiť každý, kto je schopný tieto veci aj v dnešnej dobe poprieť. Novinári z Boston Globu právom získali Pulitzerovu cenu. Odhalili totiž veľké veci, ktoré sa týkajú celej spoločnosti. "That's what we do." ()

steephen 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že první půl hodinu jsem dělal hodně, abych neusnul. Poté však děj konečně začíná nabírat na obrátkách a sledujete každé slovo, aby vám nějaká souvislost náhodou neunikla. Je to celé jenom o novinářské práci a úřednících, právech, dobrých známostech a tak nemůžete čekat úplně žánr krimi. Je pravda že ze začátku, jsem tajně doufal, jestli by to nemohlo být něco na motivy true detectvie, ale není a tak film lehce celou dobu nudí pořád stejným prostředím a rozhovory a pomalým vývojem a proto musím konstatovat, že kdyby se zanedbala trochu autentičnost a využil se příběh lehce na motiv detektivky, mohla to být opravdu pecka. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Každý pokus ukázat pravdu o té nejhorší organizaci všech dob se počítá. Jen je škoda, že bude vždy dost slabomyslných, kteří to nikdy nepochopí. Všechna čest takovýmto novinářům. Patří k vymírajícímu druhu. Film moc pěkně pracuje s postupně odhalovanými fakty. Ten závěrečný seznam je celkem děsivý. Jo a Ruffalo je prostě borec. O tom žádná. ()

zebu_cz 

všechny recenze uživatele

Strhující příběh o odhalování skandálu zneužívání dětí kněžími v Americe. A také vzpomínka, jak se novinářská práce dělala ještě před dvaceti lety. Dnes několikaměsíční investigativní práce (bohužel) vzbuzuje tak maximálně nechápající úsměv. ()

DudeLebowski 

všechny recenze uživatele

toto je ten druh filmov ktoré chcete dopozerať aj keď majú určité chyby či chybičky. Napätie ktoré prežívate či sa im podarí vydať článok je miestami na obhrýzanie nechtov. Ale kedže viete že je to podľa reality (btw: total humus) tak len čakáte ako sa to celé stalo. Výborné obsadenie, dostatočne kvalitný scenár a novinárska práca na ktorú môžte byť pyšný. ()

drovi 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase jeden z kvalitných filmov z prostredia investigatívnej žurnalistiky. Pripomenulo mi to film z roku 1976 Všetci prezidentovi muži. Vtedy to bola aféra Watergate, ale problematika aktuálneho filmu sa nedotýka len USA ale celého sveta. Thomas Mc Carthy nám podal príbeh novinárov profesionálne a napínavo. Nedá sa tomu skoro nič vytknúť. Herecké obsadenie takisto korešpondovalo s vážnosťou problematiky a bolo perfektne presvedčivé aj kvalitné. Film by si mal pozrieť každý jeden človek aby konečne, ľudia pochopili čo sa deje okolo nich a nezakrývali si oči aj uši pred touto skutočnosťou. Žiaľ zneužívanie detí kňazmi sa stále deje aj u nás. Cirkev aj jej ovečky to stále banalizujú a páchateľov netrestajú ako si zaslúžia. Odkaz filmu je jasný a obetiam týchto zločinov dáva veľkú silu a zadosťučinenie. ()

Sololovec 

všechny recenze uživatele

Církev (katolická) je zločinecká organizace, tak to bylo, tak to je. Jediná s.r.o., ktery zamestnance - teda aspon u nas - platí stát... 50% pederastů, navi na půlnoční. Film má vyrazne dokumentaristicky strih, takze namitky na zdlouhavost, prilisnou dialogicnost apod jsou mimo mísu, je to podstata. Ne dva rocne, ale dva mesicne takovy filmy by byly fajn, aby se kardinal nažral a koza zustala cela. Je to vsak instituce nad statem a nad zakonem, takze to jde furt dál, soudy žádný, děcký hýždě a tlustý péro... ()

lineker 

všechny recenze uživatele

V sobotu jsem film zhlédl aniž bych tušil, že koukám na dílko, které za pár hodin obdrží Oscara 2015. Musím podotknout, že v průběhu projekce mne několikrát napadlo, ano tohle by si tu zatracenou sošku zasloužilo. Minimalistické drama, které naštěstí tolik po americku netlačí na pilu z pohledu emocí, ale spíš se věnuje samotné investigativní novinařině partičky z bostonského Globeu. Piplavá mravenčí práce, překonávání překážek amerického právního systému i samotné monstr organizace, kterou samozřejmě nejen v USA církev svatá je. Už samotný fakt, že se do této svaté války pustili zaslouží velké uznání, to že ji dotáhli do vítězného konce je snad i nad rámec zdravého rozumu. Porazit totiž boha je téměř nadlidský úkol. Navíc jak ve filmu zaznělo, děláme toho pro lidi tolik dobrého, proč řešit několik shnilých hrušek. Co na tom, že pár těch hrušek Vám může ojet vaše dítě. A 6% zas není tak málo! ()

mrcool 

všechny recenze uživatele

Když jsem Spotlight viděl, určitě jsem do toho šel s povědomím, že má film několik nominací na Oscara. Moc jsem se těšil na Ruffala, ale bohužel mě film úplně nepřesvědčil. Víte kam to celé směřuje..spíš mi to přišlo jako hraný dokument..výkony nepřesvědčivé a víceméně nikdo nijak nevyčníval..je to dobře či špatně?. A když jsem se dozvěděl, že film dostal Oscara za film roku, byl jsem dosti překvapen..Asi šlo na Oscarech o šokování (černoši, církev..). Dílčí úspěchy možná, ale film roku?...Za mě tak 70 % ()

Panter79 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama podle skutečných událostí. Obsahově znepokojující, hlavně z pohledu velké moci, kterou má katolická církev, v jinak nábožensky pestrých Spojených státech. Zneužívání dětí kněžími je veřejné tajemství i v Evropě a způsob jakým se s tím církev vyrovnává je až na zvracení. Ve filmu reportéři novin odhalí mechanismus, jakým katoličtí papaláši zametají jeden případ zneužívání za druhým pod koberec. Herecky dokonalá podíváná v solidním tempu. Chtěl bych se dočkat podobného filmu od našich severních sousedů Poláků, kteří jsou známí svým nekritickým postojem ke své armádě černokabátníků. Asi natrvalo se mi zapsalo do paměti číslo 6 procent, které má udávat připbližné množství úchylných kněží, kteří zneužívají děti. ()

Exanima 

všechny recenze uživatele

Tak jsem právě dokoukal letošního vítěze Oskarů (nejlepší film) a i když nad touhle volbou vládne trošku rozpaků, tak pro mě byl tenhle film příjemným překvapením. Tolik napětí, tolik gradace děje, tolik emocí, vložit do něčeho, jako je novinářské drama... tedy, pane Thomasi McCarthy (režisér) ... já se skláním až k zemi, hodně hodně dobré. Bavilo mě to maximálně Tu sošku si sakra zaslouží ! 10/10 ()

Související novinky

Z La La Landu na Měsíc

Z La La Landu na Měsíc

24.06.2017

Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) se letos stal nejmladším režisérem, který má doma na poličce Oscara. Jeho další film tak doprovází astronomická očekávání, před nimiž by se kdekdo schoval k… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama