Reklama

Reklama

Spotlight

  • Česko Světelný bod (více)
Trailer 1

Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams a Liev Schreiber v hlavních rolích skutečného příběhu, ve kterém reportéři amerického deníku The Boston Globe odhalili masivní skandál zneužívání nezletilých představiteli místní arcidiecéze. Případ neměl dopad pouze na pár obviněných duchovních, ale otřásl celou katolickou církví. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (774)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělá a opravdu napínavá "detektivka." Furt jsem čekal, kdy na ně církev pošle nájemný perverty, nebo zkorumpovaný policajty a ono nic. Je dobře, že se točí filmy, jako Spotlight. Bohužel církvi nemůže nic ublížit. Za dobu své existence spáchala nespočet bestialit a bude tu parazitovat v klidu dál. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hnus, velebnosti, taková odporná nejenom židozednářská, ale teď samozřejmě hlavně islamistická propaganda, která chce otřást základy hodnot křesťanské kultury, ať už je to cokoliv. Anebo spíš "Hell yeah". Doslova. Díky CSFD za uspořádání projekce, na kterou jsem se vypravil z města měst jménem Hradec Králové až do dejme tomu města jménem Pardubice. A rozhodně jsem nelitoval, spíš měpřekvapilo, jak se mohlo stát, že sál byl zhruba z poloviny prázdný. Ale to je vedlejší. Hlavní je, že Spotlight je v dnešní době unikát. Ošklivě řečeno procedurální film o velké cause investigativní žurnalistiky, který jde připodobnit nejlépe asi ke Všem Prezidentovým Mužům. Místo Hoffmana a Redforda nabízí opět jiného a opět skvělého Michaela Keatona a opět jiného a opět skvělého Marka Ruffala (a všechny, jejichž jména si můžete přečíst výše, protože i ti "bezejmenní" jsou bez výjimky vynikající), a bez přestřelek, honiček a podobných vděčných propriet, které se v konspiračních filmech leckdy objevují, buduje svůj příběh a žene výš a výš divákovu touhu začít klít a rouhat se a angažovat se a dušovat se, že už se nebude dívat stranou, ale pomůže s "tím" něco dělat, ať už je "to" cokoliv. Vynikající filmový zážitek, nastavující nejedno zrcadlo, a burcující, ačkoliv je důsledně odtažitý, nenápadný, vybavený jen v podstatě komorní hudbou Howarda Shorea, jíž dominuje klavír. K mé oblíbené Firmě má ale zdejší "piánko" hodně daleko - přesto výtečně funguje. Spotlight se zkrátka povedl po všech stránkách. 90% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

“PODLE MĚ JSOU TAKOVÉ PŘÍBĚHY DŮVODEM, PROČ TO DĚLÁME“... /// Pomalej sběr dat a informací, náročná, několikaměsíční práce, která předchází zveřejnění dlouhotrvajícího skandálu a to pěkně na vlastní bulvy. Dejcháte atmosféru novinařiny bez vizuálních pozlátek, bulvární atraktivity (církevních výhružek, výpovědí dětí), ale i bez osobních problémů. Je to vo lidech, kteří stáli za šokujícím odhalením a (bohužel) bez emocí ukazuje, jak to tenkrát bylo. Myšlenky a názory si prej utřiďte pozdějc sami. Je to film, kterej řeší závažný téma a tomu je podřízený všechno. Díky jednoduchýmu stylu vyprávění poberete všechno hned na poprvý a nakonec vás zaplaví onen pocitem štěstí, že se dílo podařilo. Fajnová exkurze do továrny jménem žurnalistika. Ale je opravdu pro všechny? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Do trenek mi (často) leze Bůh. 3.) Jmenuju se Radek John. (Klíma? No když jinak nedáš…) 4.) Thx za titule „cricket277“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oscarový film 2016...Asi by som mal žasnúť a vykrikovať: "Wau, to bola bomba!" , ale bohužiaľ nie. 100% súhlas s Malarkeym. Vyrozoprávať film z pohľadu novinára, horlivého žurnalistu, ktorý chce za každú cenu urobiť humbuk, alebo jednoducho správnu vec, to je ok. Ale keď je celý film založený iba na tom a protistrana, v tomto prípade obvinení kňazi, nedostane takmer žiadny priestor, je to na hovno. Doslova som dychtil, kedy konečne odchytia aspoň jedného z tých 87! prípadov a to len v meste Boston! Ale nič...Téma rozhodne zaujímavá, provokatívna a kontroverzná, ale tu to aj končí. Akademikom to asi stačilo, no mne ani zďaleka. Celkovo je to pre mňa oscarové sklamanie, aj keď nie až také veľké ako minuloročný Birdman. Spotlight ledva získal dve sošky, čo je na oscarový film sakra málo. +++++ Pri najbližšej návšteve kostola sa treba zamyslieť, pretože sa zdá , že kňazi prekefovali celú Ameriku od Severnej Dakoty až po Texas... Film fajn, pozerateľný, ale bez emócií a hlavne nevyužitý. 60%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Poctivý kus filmařiny, v níž je všechno na tom správném místě. Tempo je možná chvílemi až příliš pomalé, a tak nějak jsem čekal, že jim bude církev šlapat víc na paty. I přesto z toho však vznikla nadprůměrná investigativní detektivka s realistickou atmosférou a bezchybným obsazení. Jen toho geniálního Scheibera byl na můj vkus až příliš málo. Na zlatého plešouna to sice není, kdyby ale Hollywood ročně produkoval více podobných žánrovek, rozhodně bych se nezlobil. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • Liev Schreiber (Marty Baron) vyšetruje so svojím tímom prípady zneužívania detí katolíckymi kňazmi v Bostone. Liev Schreiber sa preslávil aj úlohou likvidátora problémov (tzv. "fixera") v seriáli Ray Donovan (od r. 2013). V tomto seriáli hrá jedného z troch súrodencov, ktorého v detstve zneužíval práve katolícky kňaz v Bostone. (TomBar)

Související novinky

Z La La Landu na Měsíc

Z La La Landu na Měsíc

24.06.2017

Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) se letos stal nejmladším režisérem, který má doma na poličce Oscara. Jeho další film tak doprovází astronomická očekávání, před nimiž by se kdekdo schoval k… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama