Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jonathan je jako mnoho dalších teenagerů zvyklý skrývat bolest dospívání za jistý druh humoru. Jednoho dne ho osud přivede do skupiny dospívajících, kteří se se svým strachem a úzkostí pokoušejí vyrovnat a doktorem, který může pořádně prohlédnout jen jeho zevnějšek. Pak se ale Jonathan zamiluje do Rachel a začíná objevovat, že život nemusí být koneckonců tak bláznivý, ačkoli je dobré kvůli všem těm divokým věcem, které se mohou v životě přihodit, nikdy neztrácet humor! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Žádnému člověku nevlezete do hlavy, aby jste mu přečetli, co si myslí. Každý člověk se rodí charakterově jiný, na každého má okolí různý vliv. Závidím optimisticky naladěným lidem, jejich pohledu na svět a entuziasmu s kterým se dívají na dění kolem sebe. Naopak sklon k depresím je často dědičný. Na tomto filmu se mi líbí především velká "uvěřitelnost" příběhu, neboť vězte, že pouze láska a sounáležitost s nějakou skupinou podobně "postižených" lidí je jedna z mála možností, jak se z tohoto depresivního marastu dostat. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

A tak to celé nějak plynulo a slibovalo mnohé, ale nakonec z toho nebylo téměř nic (no zcela laicky, páč jsem holka, si představuji, že takhle se musí cítit chlap, který vidí slečnu s úžasným dekoltem, ale když se to všechno rozbalí, rozepne a svleče, místo čtyřek jsou tam slabé dvojky - no taky dobré, za mě tedy určitě kvalita lepší než kvantita, ale to zklamání si představuji, že tam být musí). Kromě Cilliana, protože to je můj miláček a když ho vidím, nasadím docela tupý výraz a fixuji obrazovku. Když mne u toho stihla drahá polovička, tak se - ne nepochopitelně - ptala, co že se děje - mně, nebo v tom filmu....a v tu chvíli se jen Jonathan dotýkal Rachel. No jo, no. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

První půlkou snímku jsem byla ohromená, v druhé polovině se děj na můj vkus zpomalí až moc a celé to drží pohromadě výkony Cilliana Murphyho a Tricie Vessey. To ale nic nemění na tom, že i tak to funguje. Děj plyne nenuceně v pošmourné melancholické náladě s občasnou vtipnou scénou, nebo nějakým tím moudrem. Líbí se mi nakouknutí do života ostatních postav, komentáře doprovázející některé scény a ještě musím vyzdvihnout hned těch několik prvních scén filmu, které mě dokázaly zaujmout i pobavit (což se mi takhle na začátku snímku stane jen málokdy). Váhám mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, za normálních okolností bych dala asi čtyři, ale za skvělý výkon Cilliana Murphyho si film zaslouží i tu pátou. ----"Can you imagine someone dead, hanging from the light fixture in their room, thinking, If my doctor finds out about this, I'm fucked?"----"I don't want to die, I just don't want to be alive."---- ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se začínám stále častěji zaměřovat na britské filmy. A důvod? Vezmete-li ten samý námět a natočíte jak americkou, tak britskou verzi, můžete si být téměř jistí, že tak první zmiňovaná bude dražší, hvězdnější a po všech stránkách velkolepější. Ale britská, britská bude tisíckrát upřímnější... I zde se jedná o velice povedené drama, které zaujme nejen dějem, ale také všudepřítomnou ironií hlavního protagonisty. Cillian Murphy + (tentokrát obrýlený) Jonathan Jackson = geniální klučičí dvojice, která mne dost silně ponouká k přidání další hvězdičky...;-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľký malý film. A presne z takýchto sa rodia hviezdy, akou je dnes Cillian Murphy. Ale ak by som mal použiť rovnaký herecký meter a poviete mi, že aj o ďalších hercov, stvárňujúcich ostatné hlavné postavy Rachel a Tobyho, sa dnes bijú filmové štúdia, uveril by som. Srdečný príbeh. Svojou malosťou sa jeho myšlienka nedokáže prejaviť naplno, no aj tak zahreje, občas zamrazí, ale vidíme, že hrejivý a občas dokonca úsmevný pocit dokáže prevládať aj pri téme, akou je táto nemilá. V situáciách, v ktorých sa každý z nás ocitne aspoň v zlomku sekundy. Čerešničkou sú vo veľa scénach presne hodiace sa známe hitové songy. 75%. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama