Reklama

Reklama

Série(9) / Epizody(108)

Obsahy(1)

Víkendové cestování nikdy nebylo tak zábavné! Projekt je koncipován ve formátu zábavného, ale i poznávacího a provokativního cestopisu. Moderátoři spolu s diváky poznávají zemi nabízející návštěvníkům vše, co aktivní turista od dovolené čeká. Každá epizoda mapuje jednu turisticky atraktivní oblast tak, aby byla inspirací k návštěvě a nabízela zajímavé kulturní, přírodní a zábavní aktivity především pro ekonomicky aktivní lidi s minimem volného času a touhou po nevšedních prožitcích. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jist tím, že by mi na tomto cestopise něco vadilo, když to porovnám s tím, jak je zde hodnoceno. Naopak se mi líbí, jak moderátoři cestují v okolí po městech a ukazují příjemné tipy, které stojí za návštěvu. Když rádi cestujete s partnerem jen ve dvou, tak je to perfektní zdroj inspirace, u kterého jsem se i já nejednou inspiroval. Je pravda, že jsem neviděl všechny díly a všechny moderátory, ale osobně mě nejvíc baví Míša Maurerová s Petrem Rajchertem. Nejvíce mě pak bavilo Rakousko a Polsko. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak maluj, ty můj Picassoříku." Česká televize udělala radost dvojicím herců, kterým zaplatila výlety na zajímavá místa a oni si to tam evidentně užili a přitom odrecitovali pár vět ze scénáře. To bych si dal taky říct a nedopadlo by to o moc hůř. Mě totiž ty přehrávané scénky docela rušily. Nicméně zobrazovaná místa se mi líbila, ale nikdy tam nepojedu, protože mám zkušenost, že na nich nikdy není tak krásně, jak to slibuje prospekt. Mě by pršelo, foukal by vítr a možná by mě přitom sežral yetti. Kdepak, z domova to vypadá líp. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Konečně pořad, který je opravdu průvodcem a dokonce s živými herci. Ti naštěstí nepůsobí trapně a tak nějak to dovedou ke zdárnému konci. Každopádně formát pořadu mě uspokojil, takhle jsem to vždycky chtěl. Scenáristicky dobře zmáknuté. (viděnou pouze s Maurerovou) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ničím neoriginální, nevtipné, nudné. Tím samozřejmě nemyslím Německo, ale pořad tak, jak je koncipovaný. Pro mě zcela nesympatická dvojice se nás snaží hraným, jakože humorným, stylem provést zajímavými místy našich německých sousedů. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Galerie foto 1. Der Neue Zollhoff v Düsseldorfu od architekta Franka O. Gehryho (je autorem např. Tančícího domu v Praze) foto 3. pohled na Düsseldorf z nejvyšší stavby města - televizní věže Rheinturm, která měří 240,5 m. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Nápadně nenápadný product placement v kulisách Eurozóny doprovázený krom tipů na platící podniky ještě hloupým komentářem. Děkuju, nechci. 30% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velká příležitost, ale promarněná. Mizerný extrakt památek a odfláknutá historie. Duo Pogodová - Rajchert držící se za ruce je pro mne nestravitelné. Celkově až trapné. Přitom náměty velmi vděčné. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

Konstatuji, že změna partnerky Petru Rajchertovi velmi prospěla, partnerství s Míšou Maurerovou funguje mnohem lépe a jejich putování po Francii je výrazně zábavnější, než v předchozích dvou sériích. Bohužel, vzhledem k nim, tu čtvrtou hvězdu přidat nemůžu... ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Postupem času jsem si zvykal průvodcovské duo čím dál víc. I navštívené lokality mne většinou bavili - o to víc, pokud jsem je i osobně znal. Nesnaží se zahltit a obsáhnout všechny zajímavosti daného místa, ale jen tak nějak lidsky upozorní na nějaká místečka, kam třeba ani nevedou ty hlavní turistické trasy. Jen takové ty radovánky, návštěva aquacentra, lanového parku a podobných atrakcí k vyžití, které o daném místě nic nevypovídají a najdou se všude možně, mohly být hodně zredukovány. Viiděl jsem díly o Rakousku, dívám se na třetí sérii (mou oblíbenou Francii) a ještě mi zbývá zkompletovat si první sérii o Německu. Pozn.: Dokumentární pořady o památkách obecně mají drobnou "vadu". Takové úchvatné záběry interiérů či selfíčka v památkách, které průvodci pořadem pořizují, normální turista nepořídí neb fotografování a natáčení nebývá běžně povoleno. edit: 4. série 2018 Itálie: Hlavní změna je hned vidět. Trochu jiný a zajímavější styl kamerových záběrů. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nudné, nezaujímavé, bez štipky invencie, s nevýraznými moderátormi, ktorí viacmenej iba čítajú informácie a ak sa pokúšajú o vtip, je to vždy trápne. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Eurocoolová dvojice v hlavní roli bedekru, jehož scénář jinak není zpracovaný úplně banálně a hlavně s ohledem na krátkou návštěvu jednotlivých míst případným turistou. "Jako fakt, jooo ?" - Brrrr !!! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Naprosto ok cestopis z rukou České televize, v němž se za střídající se přítomnosti různých českých osobností vydáme po mnoha koutech Evropy a pokocháme se tamní kulturou i přírodou. Průměr čistě za průměrné produkční hodnoty. Jinak je na poli toho množství epizod fakt z čeho vybírat. [viděno v iVysílání] ()

Casablanca 

všechny recenze uživatele

To jako fakt??? Proč tolik detailů na slepenou řasenku Pogodové? Proč snaha dělat to nevkusně??? Koncept je fajn - pořad o možnostech, jak strávit víkend v Evropě. Ale to provedení... ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Hodně záleží na tom, jestli člověk hodnotí díly se Sandrou Pogodovou, která mě iritovala (**), nebo s Jitkou Ježkovou (*****). Veliký rozdíl. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze pár novějších dílů v kterých je již dvojice Martin Písařík a Ivana Jirešová. Záběry jsou zde úžasné, zajímavosti dostatečné i ústřední dvojice je fajn. Co již moc fajn není jsou mnohdy přehrávané scénky, které by měly bíti vtipné, ale moc často se to nedaří. Tudíž řekněme průměrný cestovatelský pořad, který se dá sledovat. 3z5 ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

První řadu s Pogodovou jsem neviděl, podle zdejší reakce to je asi mé štěstí. Ve druhé řadě pro mě byla moderátorská dvojice nesnesitelná - dlouho jsem si říkal, jestli spolu chodí, nebo to jenom hrají, a proč se mám dívat, jak se někdo dvacet minut drží za ruce. Do toho každou chvíli jeden z nich ohromí toho druhého nějakou z wikipedie vyčtenou znalostí, případně udělá humor. Nic z toho nepůsobí přirozeně ani zábavně. Bedekr ukazuje zajímavá místa, ale svou formou je pro mě nesledovatelný. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze druhou řadu zaměřenou na Rakousko. Ta se neskutečně povedla, velice příjemně představila hlavní turistické oblasti Rakouska, ukázala spoustu zajímavosti a to vše s velice vtipným a příjemným komentářem skvěle fungující ústřední dvojice. Třetí francouzská řada byla také velmi podařená. ()

Reklama

Reklama