Reklama

Reklama

Série(9) / Epizody(108)

Obsahy(1)

Víkendové cestování nikdy nebylo tak zábavné! Projekt je koncipován ve formátu zábavného, ale i poznávacího a provokativního cestopisu. Moderátoři spolu s diváky poznávají zemi nabízející návštěvníkům vše, co aktivní turista od dovolené čeká. Každá epizoda mapuje jednu turisticky atraktivní oblast tak, aby byla inspirací k návštěvě a nabízela zajímavé kulturní, přírodní a zábavní aktivity především pro ekonomicky aktivní lidi s minimem volného času a touhou po nevšedních prožitcích. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z první řady jsem viděl asi jen 2 díly někde ze sousedního Německa. ll. řada je už ale o řád lepší z Rakouska a mě oslovila daleko víc za 4 frčky, další řady jsou pak zajímavá Francie, kouzelná Itálie a Benelux, v roce 2021 pak Polsko, zatím naposled 2022 Chorvatsko. Rajchrta nahradil Písařík a následně Maurerovou nahradila Ježková, což rozhodně není na škodu, tu pak Ivana Jirešová. Tak kam se pojede dál? Všechny díly i s mapou jsou na webu České televize. 7/10 ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze druhou řadu zaměřenou na Rakousko. Ta se neskutečně povedla, velice příjemně představila hlavní turistické oblasti Rakouska, ukázala spoustu zajímavosti a to vše s velice vtipným a příjemným komentářem skvěle fungující ústřední dvojice. Třetí francouzská řada byla také velmi podařená. ()

Reklama

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Porovnávat Bedekr se cestopisem typu Na cestě nebo Cestománii je poněkud mimo. Lipské nakladatelství Bedekr, kde tento typ cestopisu vznikl, měl informovat, jak cestovat, co se kde může stát, co vidět a co naopak vynechat. K tomu patří samozřejmě hospody, restaurace, hotely a možná i to nakupování, které ale vypadalo v první řadě úděsně a to dík neslabšímu článku, který se tady objevil - odpuzující a trapné Sandře Pogodové. Ti, co v arogantní přezíravosti kritizují ony úvahy na téma, co kde a kolik stojí by si měli vzít třeba Lonely Planet nebo se kouknout na některé jejich pořady. Bedekr rozhodně není originál, ale tak, jak se k tomu postavila společnost, která to vyrobila pro ČT lze velmi ocenit. Hned první řada ukázala, že Německo je stejně zajímavá a vzhledná země, jako třeba Velká Británie či Francie. Rakousko je malé, bylo podáno podrobněji a svým způsobem dokonale a ve Francii asi tvůrci zjistili, že stejná stopáž jako na maličké a poměrně monolitní Rakousko na Francii nestačí. No a hvězdu zvlášť si zaslouží kromě jiných nádherně zrzavá a pihovatá Michaela Maurerová, který vytvořila s ne vždy až zas tak sympatickým, i když snesitelným Petrem Rajchrtem skoro vzornou dvojici. PP je vkomponován celkem decentně, ve třetí řadě mně vadily pouze ty peugeoty. No, ale nedá se nic dělat. Třeba bude Písařík lepší než Rajchrt, který Bedekr po dvou třech řadách opouští. Ještě že ta Míša tam snad vydrží. Na webu ČT mně pobavilo, jak řadu "inteligentních" diskutérů rozčílilo, že se Maurerová tahá s Rajchrtem (vodí se za ruce....) a debužírují za "naše" prachy v luxusních podnicích a hotelech. Nakonec, podobně přitroublé poznámky jsou i tady a představa, že i tenhle pořad má pevně daný scénář s dialogy a že to ti dva průvodci hrají je nad možnosti jejich chápání..... ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Doznávám, že cestovatelské pořady mám moc rád a je-li možno, přidávám(e) se. On je to tak trochu můj životní styl - od mimča mne rodiče tahali pod stan a pak to šlo dál, co věk, čas a prostředky dovolily. Znám několik samorářských cestovatelů i takové, co se bez party nehnou, ale „on a ona“ (i když tento převyvážený formát např. na „dvojce“ či v Meteoru, vše v českém rozhlase, dost nesnáším) tedy pár, je standardnímu jedinci tak nějak nejbližší. Hošík, ač na první pohled aktivní, nenarušuje několik desetiletí přetrvávající evoluční trend, totiž tzv. období pasivního samce... Sandra naopak zhmotňuje poněkud standardní, nezničitelnou babu, o kterou se stále zženštilejší muži mohou spolehlivě opřít. Není žádná evidentní krasavice, ale holka, se kterou je radost kamarádit. V Bedekru se docela doplňují (vím, je to dle scénáře), ale není to násilné a já jim to docela věřil. Osobně mne trochu otravovaly pasáže „já bych si s dovolením dal...“, leč nynější divák to žádá... Pořad ukázal mnoho zajímavých míst a určitě jsem se poučil a navnadil. Na to, že byl sponzorovaný, netrčí z něj PP, i když já ho (mnohdy i v reklamách) ignoruji. Závěrem – více Bedekrů! Rozhodně mi ani chviličku nechybělo posměšné místy až urážlivé hodnocení cizích krajů a jejich obyvatelů, kterými nás v jiném cestovatelském pořadu bohorovně oblažují mistři Bartoška & Donutil... Vnořená zajímavost: Dle stejného mustru byla druhdy v rozhlase sestavena relace Hudební cestopis, ve kterém hudební redaktoři paní Veronika Rezková a pan Leoš Kosek říkali zajímavosti z příslušné země a prokládali je tamní hudbou. Kdo pořad pamatujete (byl „odprojektován“), jistě vzpomenete na to jiskření mezi nimi... P.S.: Moje laudácio patří 1. řadě Bedekru. Ta druhá mne moc nebaví ať už kvůli dámě (pár jako celek mi rovněž neladí), tak kvůli obsáhlým finančním rešerším náročnosti pobytu v SRN. Mile mne překvapil p. Písařík v Benátkách. Edit 7.10.2019: Od čtvrtka pojede další řada. P. Písařík dostane novou partnerku - Jitka Ježková . Bude to jistě príma – je to milá holka a s cestovatelskými pořady má zkušenosti – dost často čte komentáře. Těším se! ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Německo není nejčastější cíl našich turistů, a ani nejpropagovanější. Z tohoto pohledu hodnotím kladně. Vlastně by to mohl být výborný dokumentární cyklus. Viděl jsem zatím 2 díly, ale s vypětím všech sil. Proč? Protože Pogodová.. Dobře si rozmyslím, jestli budu sledovat další díl, možná by bylo dobré se předtím opít.. ()

Galerie (155)

Reklama

Reklama