Reklama

Reklama

Queer - Série 4 (2014) (série)


Kultura smrti (S04E02)

(epizoda)

Obsahy(1)

Na Slovensku se vyostřuje napětí mezi zastánci konzervativních, náboženských hodnot a liberály, usilujícími o respekt vůči sexuálním menšinám. Slovenská církev vytáhla s podporou konzervativní společnosti do otevřeného boje proti sexuálním menšinám. Veřejně je označuje, už poměrně nepokrytě, jako nezodpovědné šiřitele kultury smrti, objevilo se tu i označení „masoví vrazi". Slovenští aktivisté, ale i obyčejní gayové a lesby, jsou stále více překvapení z atmosféry strachu a všeobecného odsouzení, která se kolem nich postupně rozprostřela. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obžaloba Slovenska. V půlhodinovém pořadu je řečeno takřka vše, co je potřeba říct. To, co se tam děje, je něco neskutečného. U úryvku z tzv. vánočního pastýřského listu budete kroutit hlavou a vyprávění Romany Schlesinger mi přivodilo depku. Jsem rád, že žiju v Česku, které je skutečně sekulárním státem. Slovenská katolická církev se chová jako sekta, která chce vnucovat všem lidem, jak mají žít. Ani nepřekvapí, že tam pořád mají vliv potomci klerofašistických ľuďáků, velebících prezidenta a faráře Jozefa Tisa. Nemají žádný problém s šířením nenávisti a manipulací s lidmi ve svůj prospěch. Je to fakt síla. A vůbec se nedivím, že mladí lidé ze Slovenska odcházejí. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Histôria publicistiky k homosexuálnej téme na Slovensku od začiatku 20. storočia, z obdobia, z ktorého sa našli prvé zápisky Imricha Matyáša, prvého známeho priekopníka. Konflikt s katolíckou cirkvou je nosnou témou po celý čas až do dnešnej doby a nie je sa čo čudovať. V dokumente sú samozrejme vytiahnuté extrémy a prezentované ako jediný smer celého Slovenska, čo je mierne zavádzajúce. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama