Reklama

Reklama

Mezi ploty se Simonou Babčákovou

(pořad)
  • Česko Terapie Simony Babčákové (neoficiální název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Václav Neckář, Lou Fanánek Hagen, Olga Šípková, Michal Horáček, Václav Marhoul, Pavel Šporcl, Ewa Farna, Hana Vagnerová, Petr Zelenka, Jan Kalina, Jana Jelínková a další se rozhodli podpořit projekt „Mezi ploty" účastí na skupinové terapii, kterou povede herečka Simona Babčáková.
Skupinová psychoterapie se odehraje 24. září v prostorech pražské scény La Fabrika za účasti MUDr. Martina Hollého, ředitele Psychiatrické léčebny Bohnice a v televizi ji uvidí diváci v době konání tradičního festivalu „Mezi ploty" 4. října v 18:55 hodin na ČT 2.
Účastí na tomto projektu chtějí známí umělci a sportovci pomoc odtabuizovat problematiku psychických potíží, kterou bylo po léta zvykem nechávat pod pokličkou přísně střeženého soukromí. Přitom jde o jevy, se kterými se může potkat každý z nás, ať už v podobě depresí, nervových zhroucení a kolapsů pramenících z dlouhodobých stresů, přetížení a nadměrné konzumace návykových látek. Naši hosté se rozhodli přijmout tuto výzvu a přijít se podělit o své zkušenosti s bojem s těmito vnitřními démony a možná se přitom i dozvědět něco nového o sobě samých...
Součástí projektu bude i veřejná sbírka a DMS, jejichž výtěžek poslouží nadaci BONA k vybavení terapeutických pracovišť pro duševně nemocné (peníze půjdou na pořízení počítačů s grafikou). Použití vybrala Psychiatrická léčebna Bohnice, která je jejím zřizovatelem. Cílem je, aby klienti BONY dostali šanci na získání zaměstnání a návratu do běžného života. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

Magyar 

všechny recenze uživatele

Je moc dobře, že vznikají podobné projekty na téma odtabuizování duševních poruch a nemocí. Název "skupinová terapie" lze brát spíše jako nadsázku, šlo o víceméně pohodové povídání. Pořad se zaměřil na workoholiky; tenze jako jeden z hlavních principů skupinové terapie tak měla šanci projevit se max. u osazenstva sledujícího pořad z odrbaných gaučů nebo okopaných hospodských židlí.. Nechci však vůbec zlehčovat problémy nikoho ze zúčastněných a patří jim dík za to, že pomáhají umazávat jednu z těch tlustých čar mezi "my" a "oni". Za to 3*. ()

Reklama

Reklama