Reklama

Reklama

VOD (1)

Když Magdu (Penélope Cruz) potká v krátké době několik životních tragédií, nesrazí ji to na kolena. Naopak získá novou chuť do života a uvědomí si, jak důležité jsou vztahy k těm nejbližším – desetiletému synovi i novému muži, který jí náhle vstoupí do života (Luis Tosar). Drama Julia Medema, jednoho z nejvýraznějších španělských tvůrců současnosti, ukazuje Magdu jako ženu silnou a milující, která i v těch nejtěžších chvílích dokáže brát věci s nadhledem. (Aerofilms)

(více)

Recenze (68)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Medem je magnet a Ma Ma je v mnoha místech velmi vratká, kousek a spadne do kýče, ale nedokážu tentokrát mít odstup, téma se mě dotýká, jen mi přišlo, že léčba byla velmi rychlá nebo mají ve Španělsku hodně dlouhé letní prázdniny a taky neuvěřitelně empatické gynekology se spoustou volného času, to je ale ve stínu nádherné a dobré Penélope Cruz fuk. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já samozřejmě mám problém s tou závěrečnou částí, která je vlastně klíčem a hlavní pointou filmu, že to šlo tak hladce. Ovšem jsem jen člověk a nepotřebuji mít za každou cenu pořád drasťák, tenhle příběh měl v sobě sílu, laskavost a cit. Penelopa zahrála skvěle a opravdu jsem měl chuť s ní být v každý chvíli a držet za ruku. Film protkáný smutkem a tvrdým osudem, plný lásky. Profesionálně působily i další klíčové složky filmu jako kamera, střih a hudba. Je mě fuk, kolik se tomu tady dává hvězdiček, je mě fuk, že film se vyhýbá drsným scénám a klade důraz na úplně jiný věci, podstatný je, že mě dal emoce, velký emoce a pokud by se některá žena octila v situaci ve který byla Penelope, moc jí držím palce, aby měla po svým boku chlapa jako byl Luis a ne českýho filmovýho kritika. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Málokdy se uchýlím k dvojce, ale tady to jinak nešlo, jinak bych popřela svůj rozum. Penelope je krásná, kamera si zadováděla po Medemsku, ale to ostatní nejsem schopná akceptovat a to se nezmiňuji o konci .......... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Můj bože. Tak tohle bylo vážně k nesnesení. Penélope Cruz hraje ženu, na níž má rakovina menší dopad než rýmička a vůbec všechny postavy se chovají, jako by je někdo rozmrazil po tisíci letech hybernace a měly značně změklý mozek. Film k nesnesení. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu poselství o síle žen a o tom, jak by se měli chovat vzoroví muži kolem nich, ať partneři, přátelé, synové nebo lékaři ad. Čemu vůbec nerozumím, je, kam se poděl Medemův rukopis a proč film vypadá skoro tak pateticky, jako by ho natočil Almódovar. Když si Medem vypůjčil jeho dvorní herečku, španělskou verzi Michaely Kuklové, čekala jsem s velkou mírou jistoty nějaký důvtipný Medemův twist. Ještě předchozí rafinovaný snímek Poslední noc v Římě, u něhož diváci plošně zaměňovali akt chytré vzájemně osvobozující a uvolňující komunikace za nevázaný sex a přehlíželi skutečné sdělení, mi dal za pravdu v tom, že v Medemovi je mnohem víc, než je v něm ochotná vidět většina publika, a že jim Medem nejde podbízivě na ruku, ale právě pro jejich ochotu nechat se lacině svést stranou jim podvratně lišácky uniká. Ale tentokrát jsem poprvé za celé dekády Medemem zklamaná. Tenhle snímek mohl opravdu natočit Almódovar s Kuklovou a nic by se nestalo. *~ ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Estetická hodnota filmu Ma Ma je vyššia ako jeho samotné poslanie a hodnota. Aspoň tak na mňa pôsobí. U Medema existuje len veľmi tenká línia medzi magickou pôsobnou filmárčinou a gýčom, ktorý je samozrejme umelecky podaný. Niekedy to dosť kĺže na hrane, ale aj to kĺzanie je vlastne uchvacujúce. V Ma Ma to Medem trochu prehnal, hlavne scenáristicky film ťažšie obstojí. Penelope bol žiarivo krásna, utiahla hlavnú postavu veľmi dôveryhodne a ostatné ingrediencie išli trochu do stratena. Ako fanúšička musím vyjadriť mierne sklamanie. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností se teď v českých kinech s týdenním rozestupem od svých premiér schází dva filmy s výraznou ženskou hrdinkou - tím druhým vedle Ma Ma je Brooklyn. A oba mě naprosto dostaly, byť každý jiným způsobem. Na obou se mi líbí sevřenost, s níž se zaměřují výhradně na osudy hlavní ženské postavy (ne že by tam nebyly i další postavy, ale ty jsou až na druhé koleji) - ta v obou filmech v podstatě nezmizí z plátna a celý film stojí a padá na jejím fenomenálním hereckém výkonu (po této stránce nemám za sebe problém postavit vedle sebe Saoirse Ronan a Penélope Cruz, byť je mezi nimi věkový rozdíl 20 let - každá z nich dokázala vdechnout své postavě neobyčejnou míru přesvědčivosti). Tam, kde je ovšem Brooklyn příjemně civilní a nabitý pozitivní atmosférou, je Ma Ma oproti tomu melodramatická a celkově emočně mnohem vypjatější (jak ostatně u španělského filmu nepřekvapí). Film by však přesto diváka do žádné velké depky uvrhnout neměl - Magda rány osudu přijímá s pozoruhodnou věcností a až do samého závěru neztrácí optimismus, a celý film příjemně oživuje decentní humor. Ma Ma se kromě výborného obsazení vyznačuje i pěknou kamerou, výbornou hudbou a invenčním střihem, který mě velmi zaujal, protože jsem to myslím v žádném filmu ještě neviděl (ve zkratce tam jde o to, že některé scény jsou napojeny na jiné tak, že se v rychlém střihu střídají v různém poměru záběry ze scény ukončené i nadcházející - film to zajímavě ozvláštňuje). Celkově se mi zatím zdá, že Julio Medem svůj umělecký vrchol (který spatřuji v jeho snímku Sex a Lucía) už asi nepřekoná, a stejně si nelze nevšimnout, že na Penélope Cruz jsou čím dál víc znát přibývající roky, ale přes to přese všechno jsem přijal jejich společný film s povděkem, a stíral v závěru slzy dojetí. Za mě velmi pěkný filmový zážitek, který mohu (nejen) všem fandům španělské kinematografie s klidem doporučit. Považuji mimochodem za zajímavé, že toto je už druhý film, v němž Penélope Cruz ztvárnila postavu umírající na rakovinu prsu (tím prvním bylo drama Umírající zvíře). ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Pane bože, Penélope je tak krásná i když umírá. Ne teď vážně. Je to emotivní, ale ne přehnaně. Penélope tomu dala ten správný vtip a šmrnc a neskutečnou energii. A i když je to smutné, tak je to neskutečně pozitivní. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkal, že natočit osvětový film o rakovině prsu s někým jako Penélope Cruz v hlavní roli má smysl. Jenže Juliu Medemovi to nestačilo a tak šlapal na pedál dojákovitosti, co to dalo. Přibude tedy i sirotek Nataša ze Sibiře a tak dál, ke konci už jsem na to koukal se značným sebezapřením (50%). ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celé mi to prišlo ako nemecký doják od pani I. Lindström, iba sa v ňom hovorilo po španielsky. Všetci sa tam krásne k sebe správali, všetko bolo dokonalé a aj napriek smutnej téme, ktorú to riešilo, mi nevypadla ani jedna slza. Na Medema málo zvláštne, ale s pekným vizuálom, kamerou a aj Penélope to tu veľmi pristalo. 2,5* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Smutný a blbě koukatelný film. Takové trochu laciné dramátko o skvělé ženské, která i rakovinu v posledním stádiu zvládne bez mračení, bolesti, a HLAVNĚ utišujících léků, aby SPOILER: stihla odnosit dítě, které ulovila s Luisem Tosarem. Ten od dob Bolševikovy slabiny velmi zestárl. Obrazově je to působivé (bílá v kombinaci s barvami), moc zajimavá byla i technika prostřihů dvou časově nepříliš vzdálených scén, neustále prolínaných. Ten příběh ale, námět a rozuzlení moc pěkné nejsou, ani umělecky, ani lidsky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Melodramatický temný film pro ženy o obyčejném rodinném štěstí, nebo spíše neštěstí. Penelope Cruzová se tímto filmem vrátila na výsluní jako hlavní hrdinka a zároveň producentka filmu. Je to velmi složitá postava. Do našich kin našich kin film přišel v únoru 2016 a zároveň v Praze zahájil festival španělsky mluvených filmů La Película, ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Xtá variace na Medemovo nikdy nekončící téma tragické smrti člověka a nesmrtelnosti jeho duše. Jenže tentokrát v takovém strašně divném, téměř až šupáckém filmovém pojetí, kdy jsem si chvilkama říkal, jestli nekoukám spíš na nějaký studentský film. Podivný střih, neustálé rušící jump cuty, občas dost divné záběrování a nejisté kompozice. Nic z toho navíc podle mého názoru snímku nesloužilo, ale naopak šlo proti němu. Nechápu, jak se něco podobného může dít natolik zkušenému filmaři, jakým Julio Medem bezpochyby je. 6/10 ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Předem se omlouvám všem těm, kteří byli dojati. Varování - nečtěte dál... Nejdřív klady - jednoznačně Penelope. Způsob, jakým ztvárnila umírající postavu, je neoddiskutovatelně skvělý. Technicky brilantní - kamera, filtry, zajímavý nápad s bílou barvou... A teď se pojďme podívat na nenávistné hejty. Je sice trochu levné tento film poprskat. Když ale se to tak strašně nabízí. Prvních 20 minut si říkáte, že je to celkem fajn, že to vypadá i dost seriozně. Až do té doby, než přijde šťastná dovolená s Arturem, dvě modré čárky na gynekologickém testu a zpívající gynekolog (jooo, vyšetřování v moři, to tu panečku ještě nebylo... ano, přesně to!). Penelope (film) pojala rakovinu jako nějaký kašlíček nebo rýmičku, která je vlastně děsně fajn. To je prostě jednoznačné WTF. I když všichni kolem mě v sále plakali a posmrkávali, já měl na práci v sobě dusit výbuchy smíchu. Poslední part filmu je tak odporně kýčovitá, až jsem se chytal za hlavu... Filozofické promluvy o bohu a nebohu, o duši a neduši, to snad někdo nemohl myslet přece vážně ne? A to jste si ještě nepočkali na závěr. Poslední scéna se řadí do ranku absolutní filmové porno. Podle mě laciná ždímačka slz od všech mamynek z mymybazaru. A jestli mě chce někdo vyhejtovat, prosím - udělejte to. Ale za tímhle komentem si stojím! Tečka 40% ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Kvůli takovým filmům já chodím do kina. Hluboce lidský, citlivý příběh o ženě bojovnici - zázraky se dějí. O to více obdivuji, že scénárista i režisér je muž; herecký koncert Penelope! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dva spunty len vdaka genialnej Penelope Cruz. Obavam sa, ze ani taky genialny talent ako ona nedokaze utiahnut cely film, hlavne s planym tempom, nudnymi dialogmi - a nic moic kulisy. Plus prilis vela pribehu sa odohrava medzi kulisami, fakt nudny Medem : 30 % ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Naozaj som ani necakala, ze film sa mi bude tak pacit. Videla som ho v ramci mini europskeho filmoveho festivalu v Cinemaxe a zo vsetkych filmov, ma prave Ma ma najviac zaujal a chytil za srdce. Herecky vykon Penelope Cruz bol fantasticky, mozno aj hodny nominacie na Oscara. Velmi putavo a zaujimavo vyrozpravany pribeh mladej zeny matky, ktora sa dostane do naozaj tazkej priam neriesitelnej situacie, ale zrazu zivot ju niecim milo prekvapi a ona nestraca nadej. Niektore momenty tam boli mozno nerealne, ale to neriesim. Film je venovany zenam a ako zena ho odporucam dalej. Davam 80%. ()

Související novinky

Reklama

Reklama