Reklama

Reklama

The Houses October Built

  • Velká Británie The Houses of Halloween
Trailer

Obsahy(1)

Partia piatich kamarátov podniká netradičný výlet po najstrašidelnejších atrakciách či podnikoch Ameriky. Jedného dňa narazia na skupinku ľudí, ktorí samotný "Halloween" berú vážnejšie, než je to obvyklé. Pôvodne plánovaná zábava so správnou dávkou strachu pred spaním sa odstupom času mení v skutočnú nočnú moru. (*CARNIFEX*)

Recenze (34)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nápad zprostředkovat filmovým divákům zážitek z procházky domem hrůzy pomocí ruční kamery se bohužel ukázal jako naprosto nefunkční. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mě neuspokojivé. Found Footage jak víno s veškerým klišé, takže roztřepaná kamera, zrnitý obraz připomínající VHS z 90 let či lepší cam rip a samozřejmě jako obvykle nejde nic vidět. Gore žádné, příběh obyčejný o nějakém zvratu se zde nedá ani uvažovat, potěší pouze slušné masky a místy zajímavá atmosféra, ale to mi k filmovému zážitku poněkud nestačí. Naštěstí jsem při sledování příliš netrpěl, ale nebylo zde bohužel nic, co by mě zaujalo, překvapilo, oslnilo... 45% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Päť kamarátov chce nájsť najdesivejší strašidelný dom v Amerike. Netušia však, že pracovníci strašidelných atrakcií berú svoju prácu až príliš vážne a sú ochotní kvôli zábave zachádzať až za hranicu zákona. - Po takmer troch rokoch som si tento horor pozrel znovu, aby som si trochu oživil spomienky pred prichádzajúcim sequelom. V prvom komentári som písal, že ide podla mňa o jeden z najpodceňovanejších Found Footage hororov roku 2014, kedy tento subžáner dosiahol vrcholu a bol týmto spôsobom natočený takmer každý druhý horor. Môj názor zostáva rovnaký, pretože mne to jednoducho úplne sedí. Vynikajú hlavne perfektné masky na čele s dievčatkom z posterov, neopozeraná téma Halloweenskych strašidelných domov a dynamické tempo. Má to aj viacero nedostatkov, ktoré však tentokrát opomeniem a keďže som sa aj pri druhom pozeraní dobre bavil, rád tomu zvýšim hodnotenie. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Partička priateľov sa vydáva na road trip po strašidelných atrakciách, natáčajúc a hľadajúc najdesivejšiu zábavku na Halloween. Narazia však na viacero ľudí, resp. strašiakov, ktorí svoje „zlo“ môžu brať až nebezpečne reálne. Konečne found footage, ktorý má pre svoje kamerkové spracovanie akceptovateľné opodstatnenie, uveriteľné obsadenie a pôsobí autenticky, keďže atrakcie aj ich účastníci sú reálni. Zaoberá sa to pre mňa sympatickou tematikou, takže som sa nenudil, hoci to zo začiatku bolo trochu rozlietané, nekonzistentné a chvíľu trvalo, kým dianie dostalo intenzívnejší spád a z roviny odľahčenej sa presunulo do temnejšej, čo už potom pekne gradovalo do napínavého finále. Pre mňa to bola jedna z tých vydarenejších hororových noviniek a viem si kľudne predstaviť, že sa k tomu ešte vrátim. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia piatich kamarátov podniká netradičný výlet po najstrašidelnejších atrakciách či podnikoch Ameriky. Jedného dňa narazia na skupinku ľudí, ktorí samotný "Halloween" berú vážnejšie ako by bolo treba. Pôvodne plánovaná zábava so správnou dávkou strachu pred spaním sa odstupom času mení v reálnu nočnú moru. "F.F." z malej časti skombinovaný so "shockumentary", ktorý okrem nápadu a mierne zimomravej atmosféry v poslednej 15 minútovke nepriniesol nič na čo by si divák pamätal. Je v podstate stratou času a môžte sa mu smelo vyhnúť. Verte mi, o nič neprídete - 25%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bože, to byla trapárna. Přehlédl jsem, že jde o FF, ale masochisticky jsem dokoukal. Kameraman by zasloužil přivázat k židli a pouštět dvě hodiny do očí stroboskop. Rozhoupaná kamera, permanentní zoomování a švenkování v době, kdy kamery už měly stabilizátory. Kdyby to bylo natočeno normálně, tak bych i hvězdu přihodil, ale tohle je po většinu času nekoukatelné. Dialogy stupidní o ničem a sebranka nesympatická až na půdu. Marně jsem čekal alespoň nějaké mučeníčko, ale nic. A konec? To mě rozhodně neuspokojilo...hrozné. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Procházka po stršidelnejch domech a jiných atrakcích. Po delší době koukatelnej FF horor. Samotný téma je zajímavý a právě ruční kamera ho dělá ještě zábavnějším. Parádní masky a zvukovej podkres je taky dobře zvolenej. Hlavní aktéři výletu po strašidelných atrakcích sice nejsou žádní extra sympaťaci, ale na druhou stranu mi taky vůbec nevadili. Někoho můžou ubíjet zbytečný dialogy, ale dá se to přežít. Jasně, není to úplně bezchybný, ale rozhodně bych to řadil k těm lepším hororům točenejm FF stylem. A jelikož jsem od toho ani zdaleka nečekal tolik zábavy kolik mi to nabídlo, dávám 4 ( slabší ) hvězdy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Režisér celkem solidního dokumentu se stejným názvem si řekl že natočí tentokrát horor. A bohužel mu to nevyšlo, tam kde dokument dokázal vyvolat svojí syrovostí chvění v těle tak tady jen a jen nudí. Herci jsou naprosto katastrofální a ta parta idiotů co se snaží najít strašidelný domu je k smíchu. Navíc se film snaží neustále diváka vystrašit tak něco hodí na obrazovku a kamera se roztřepe(ano je to FF)a divák vidí stejně prd. Vyvarujte se tomuhle hnoji. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Další z řady FF, které má dobrý trailer, ale výsledný snímek stojí za starou belu. Je to nudné, nemá to žádnou atmosféru a jediné co film chrání od odpadu jsou masky, ty jsou zde největším prvkem hororu. Ztráta času, která Vás tak akorát naštve. Radši si zajděte na nějaký karneval. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Opět dalši horor co neumí vůbec nic dobrého nabídnout což je největší škoda jako u dalších sta připadu. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Podle ohlasů jsem to čekal slabé ale kvůli skvělému traileru, maskám a také tomu že jsem fanda strašidelných domů jsem to musel vidět. Bohužel jediné koukatelné jsou právě jen masky a to je moc málo. Ztráta času. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ďalší z tisícky nezajímaných found footage snímkov, avšak tento má aspoň aký taký nápad s prechádzkou po amerických domoch hrôzy a neomieľa len ohraný koncept s domom posadnutým duchmi alebo čímkoľvek iným a rodinou ktorá si musí každé zakývanie stoličky natočiť na kameru. Tým pádom je aj to natáčanie na ručnú kameru celkom opodstatnené (aspoň v prvej polovici) a vďaka využívajú reálnych atrakcií a slušných masiek to pôsobí aj dostatočne autenticky. Prvé polovica preto celkom drží pozornosť, aj keď nemá ucelený koncept a jazdí sa len o jedného haunted house k druhému. Výrazne sklamanie nastáva až v samotnom záverečnom zúčtovaní, ktoré by malo gradovať do napínavého finále a chce až silou mocou vzbudzovať strach, ale po predošlých minútach v skutočných domoch hrôzy to pôsobí neuveriteľne umelo a navyše pri tom nie je odrazu absolútne nič vidieť (dlhá scéna so zhasnutým svetlom hovorí svojou otravnosťou samá za seba). Ako horor to je dosť slabé, pretože pri Houses October Built sa totiž nie je čoho báť, ani to nemá absolútne čím prekvapiť, ale pokiaľ vás zaujímajú americké domy hrôzy tak to je prvú hodinku celkom zaujímavá prehliadka s pár prvoplánovými lakačkami a občas aj nepríjemnou atmosférou (asi tak dve scény s nemým dievčaťom v bielej maske), pri ktorej nerozčuľujú žiadne otravné postavy. No to bude asi stačiť málokomu na vyššie hodnotenia. CELKOVO: 2* (4/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film „The Houses October Built“ se schovává za to, že v domech hrůzy se používají masky, a tak je možné použít v podstatě jakoukoli masku a bude to stále uvěřitelné a považované za originální. Ale vraždící králík? Opravdu? Film, který je o domech hrůzy, ale skutečně hrůzu vzbudit nedokáže, to rozhodně není nejlepší známka pro horor, který jen dál jede v trendu levných hororů, které nemají čím překvapit. ()

Havaj8 odpad!

všechny recenze uživatele

Dokoukával jsem to až napotřetí, jenom abych to mohl plnohodnotně ohodnotit. Parta lidi -> nezajímavá. Kamera -> na poměry FF hrozná. Atmosféra -> minimálně. Příběh -> o ničem. No opravdu nenajdu moc kladů na tomhle snímku. Dá se souhlasit s těma maskama. Na to člověk nemusí bejt expert, aby ho dokázala vyděsit kvalitní maska. Ale masku si dneska do filmu umí sehnat kde kdo, takže to není až takovej kumšt. Kort když se jedná o takovej žánr, tak je to povinnost. Každopádně do dneška jsem o strašidelných domech neslyšel a tenhle film mě v tom zřejmě ani nepodpoří. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně kritik všech FF hororů, ale tady mě to nechalo úplně chladným. Příběh je to samé, jako jsme viděli už kolikrát, k tomu trocha nudy doplněna občas slušnou atmosférou. Bohužel film mě jako celek docela sklamal a příště už se nepodívám. Samozřejmě i na takové filmy se musí člověk dívat, jelikož jak by pak hodnotil ty lepší. :) 40% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Mně osobně to nepřišlo tak hrozný a nenudil jsem se ani chvíli jelikož mi stačily samotný záběry z těch atrakcí. Myslim že je suprový kolik práce do toho ty lidi dávaj a hlavně je parádní jak některý z nich nevypadávaj z charakteru ani v zákulisí :)) Taky by mě bavilo takhle posrávat lidi. Výhodou navíc je že o masky do filmu se postarali sami cirkusáci a občas je to radost pohledět. Co se týče samotnýho filmu tak hlavní postavy mi nějak extra nevadily, ale ten nápad s undergroundovou karnevalovou organizací už mi přišel trochu přitaženej za paruku. I tak je v tom filmu pár slušnejch scén který jsou nepříjemný zejména potmě a o samotě. Objektivně je to tak na 3 hvězdy ale dávám 4 protože film zde má 37% a to je zoufale podhodnocený. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Být na konci v tom pravém ,,reálném,, dění u těch odvážlivců trošku víc brutality a krve tak to bude za 5 hvězd. Masky výborné, klauni vždy zapůsobí a nejen ti. Už jen začáteční procházka Halloweenským domem celkem zapůsobila a nějaké ty lekačky se zde našly. ()

Reklama

Reklama