Reklama

Reklama

Fotograf

Trailer

Obsahy(1)

Masový vrah rozsévá smrt a peklo, které v jeho srdci rozpoutali jiní. Titul Fotograf je přezdívka psychopatického sériového vraha, který terorizuje obyvatele hlavního města Ruska. Pokaždé když opustí oběť, napodobuje postupy kriminalistů a fotografií označí místo činu. Policie je proti neznámému bezmocná, nemá žádné konkrétní důkazy ani svědky. Vypadá to, že psychopatického pachatele nikdo neviděl, nikdo se s ním nesetkal. Vyšetřovatelé zjistí, že případy mají mít vztah s temnými událostmi sedmdesátých let minulého století, kdy v Legnici byla umístěna posádka sovětské armády… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výborný polský film, který mě hodně bavil. Sice mě trochu překvapilo, že se v něm mluví téměř výhradně jen rusky a polština tam skoro nezazní, ale vlastně to je logické vzhledem k zasazení většiny děje do Moskvy. (Rovněž mě tam trochu zarazilo, že hlavní postavy ruských vyšetřovatelů jezdí v luxusních audinách - buď to byl product placement, nebo nevím. Nějak se mi nechce věřit, že by policie v Moskvě měla tak prémiový vozový park). Vzato kolem a kolem, asi v tom filmu není nic, co bychom už neviděli někde jinde - v kriminálním žánru podle mě už snad ani nejde vymyslet něco vyloženě nového - ale nějak mi to nevadilo. Když se podaří jednotlivé složky spojit dobře dohromady - mít zajímavé postavy vraha i detektivů, napínavou atmosféru, kvalitní kameru, hudbu a střih, tak v podstatě nemůže vzniknout špatný film. Zde se to povedlo dokonale a těch 110 minut mi uteklo jako nic. Velké díky České televizi, že po dlouhé době v té jejich programové bídě odvysílala něco, na co se dalo koukat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Smrt řeší všechny problémy. Kde není člověk, není ani problém..“ (Josif Vissarionovič Stalin). Osobitý krimi thriller těžící z neutuchající vřelosti rusko-polských vztahů, zástupu kostlivců v almarách a mysteriózní mlhy, kterou Krzystek nechal rozestupovat jen velmi zvolna. Vlastně to dělal tak zvolna, že doteď nevím, jestli mě konec potěšil, nebo nasral.. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Ve všem je stejné množství dobra i zla."                                                                                                                         Fotograf mě přibil k židli, jako to před časem dokázala Malá Moskva. Je patrné, že se Waldemar Krzystek srovnává se svou osobní historií, téma rusko-polského násilného nažívání je v něm hluboce zakořeněno. Ke zpracování si vybírá silné motivy. V Malé Moskvě to byl milostný příběh s přesahem do současnosti ve vztahu otce a dcery, Fotograf popisuje přerod milého bloďatého málčika v lidskou zrůdu Kam vkročí, zanechává krvavou stopu ... Pomocí flashbacků dává pomalu proniknout pod povrch. V jeho příbězích převládají silné ženy a zranitelní muži. Kostlivce ve skříni nemá jen Kolja ale i Lebiadkin a Nataša. Právě to vyřčené i lehce nastíněné mezi hlavními vyšetřovateli dodává příběhu lidskosti a uvěřitelnosti. Polská filmová škola ještě nezgynula! Luxusní podívaná! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLÍME SI, ŽE VRAHEM JE FOTOGRAF. NEJDÉLE HLEDANÝ ZABIJÁK V RUSKU. A TY JSI JEDINÁ OSOBA, KTERÁ PŘEŽILA SETKÁNÍ...“… /// Zajímavej chlapec tenhle Kolja. Věřte, že by byl ozdobou každýho hororu! Pak ten příběh… ze současnosti, plnej flashbacků z minulosti, ukazujících, jak „monstrum“ vyrůstalo. Navíc v tý době, v komunistický SSSR, nepanovala zrovna idylická atmosféra. Psychologický krimi-drama-thriller o nahánění sériového vraha se zvláštní minulostí, toho navíc dost řekne i o vztahu Rusů a Poláků. Výbornej film, u kterého mě překvapil závěr, protože jsem nečekal, že… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu si vychovat masovýho vraha. 2.) Měl jsem netradiční dětství. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Trochu je mi ľúto, že sa nepridám k záplave štvorkových a päťkových hodnotení, ale nemôžem inak. Neoslovilo ma to. Veľa postáv, veľa dialógov, veľa dejových odbočiek, veľa flashbackov, málo uveriteľný dej. Nečudo, že som sa chvíľami strácal a, priznám sa. ani ma príliš nelákalo nájsť cestu späť. Verím,. že režisér v tom mal jasno a podcenil iba moju schopnosť vstrebať všetky udalosti a ich historicko-politické a iné aspekty, ktoré napchal do svojho diela. Nakoniec tri hviezdičky nie sú zlým hodnotením. ()

Galerie (13)

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama