Reklama

Reklama

Molly Hartleyová (Sarah Lindová) už je dospělá, ale temný démon přežívá v jejím těle i v tomto pokračování snímku 'The Haunting of Molly Hartley.' Šest let poté, co ukončila střední školu a zjistila, že byla její duše tajně upsána ďáblu, je Molly podezřelá z vraždy a zavřena do psychiatrické léčebny, kde svými nadpřirozenými schopnostmi vyvolá mezi personálem a pacienty velké pozdvižení. Její jedinou nadějí je bývalý kněz a exorcista (Devon Sawa), který chce dosáhnout vlastní spásy a zachránit Mollyin život dřív, než bude odporná “transformace” dokončena… ale Satan má jiné plány! (HBO Europe)

(více)

Recenze (54)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Brutální vymítací béčko, které začíná hrůzostrašně, aby po úvodní picí scéně v baru začne mít docela úroveň. Navíc se mi líbilo, že tady ten film má daleko větší přesah, než šokovat jen samotným vymítáním, takže za mě nakonec dobrý. Dobrá béčková jednohubka se vším všudy. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

V pohode nakrútené a zahrané plus slušné masky. To je asi jediné pozitívum. Zápletka nezaujímavá (všetko som už videl v stovke iných hororov), ľakačky chýbali úplne, o nejakom napätí sa taktiež nedá hovoriť. Tu to ide podľa šablóny - posadne ju to, nastane vymietanie, nejaký malý zvrat v záverečnej tretine, ale aj tak nič z čoho by som skákal blahom. Exorcizmus nie je hororový subžáner, na ktorom by som nejako veľmi frčal, ale bol to asi jeden z tých lepších snímkov na túto tému (v posledných rokoch ma však viac zaujali Emily Rose - najmä príbehom, či podhodnotený Devil Seed, ktorý ma vystrašil o niečo viac). Démonik sa navyše mohol rozparádiť poriadne, drístov mal totiž kopec ale skutkov minimum. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Monroe měl raději natočit I spit on your grave 3, než tenhle průměrný exorcismus. Dá se pochválit solidní úvod ( sexík a scéna ve vaně) a velmi slušné triky/masky, ale tenhle subžánr už prostě nemá, co nabídnout. Chybí lekačky, atmosféra nic moc, mohlo zde být i gore, ale vzhledem k tomu kolik exorcistických sajrajtů vychází, patří tenhle mezi lepší. 55% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Molly Hartley (Sarah Lind) sa nasledujúceho rána po oslave svojich 24. narodenín prebúdza a o malú chvílu jej na dvere klope polícia. Tá pri prehliadke jej domu nájde dve mŕtve telá. Molly si ale z predchádzajúcej noci nič nepamätá. Je prevezená do nápravnovýchovného zariadenia, ktorého pacienti a personál začnú hneď po príchode cítiť, že spolu s Molly prišlo niečo velmi temné. V rovnakom čase sa v zariadení nachádza bývalý exorcista John Barrow (Devon Sawa), ktorý tu skončil po tom, čo pokazil exorcizmus a zapríčinil smrť dvoch ludí. Doktorka Laurie Hawthorne (Gina Holden), ktorá vyšetruje Molly zisťuje, že Molly je posadnutá diablom, a tak jej nezostáva nič iné, ako požiadať otca Johna o exorcizmus. Ten sa tak opäť postaví pred tvár Diabla, ale tentoraz už vie, že sa nesmie nechať oklamať. - Podla názvu som očakával nejaké katastrofálne posadnutie. Až po tom, čo som tento horor dopozeral som zistil, že režisérom je Steven R. Monroe, režisér pre mňa najlepšieho Rape & Revenge v horororovej histórii. A bolo to citelne poznať. Hneď na začiatku ma zaujalo naprosto dokonalé, do detailu prepracované audio. Nádherne čistý obraz za týmto prvkom taktiež ani trochu nezaostáva. Hovoril som si však, že scenár to určite pokazí, pretože u hororu so slovom Exorcism v názve nemôže fungovať úplne všetko. Ja som sa však mýlil. Námet je pre mňa taktiež naprosto perfektný. Všetko pasuje úplne do detailu a také drobnosti ako 6 hodín a 66 minút na mňa robili obrovský dojem. Dokonca je to číslo 666 zrejme aj v rozostupe, ktorý bol medzi prvým hororom o Molly Hartley a týmto. Ďalšou vecou sú dokonalé masky. Občas mi pripomínali Shreka, ale strašne sa mi páčili. Nakoniec sa tu stretla obrovská kopa hercov z hororov, takže pre mňa nehorázna spokojnosť a jeden z najlepších hororov o posadnutí a taktiež aj jeden z najlepších hororov tohto roku. + herec z Final Destination a Final Destination 5 + herečka z Final Destination 3 a Saw 3D + herečka z Wolfcop + herec zo Saw 3D + herečka z Wrong Turn 4 + herec z Wrong Turn 4 a Joy Ride 3 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Devon Sawa měl v devadesátých letech několik dobrých rolí, ale jméno si udělal až nevšedním thrillerem Nezvratný osud, na který navázalo několik méně či více úderných pokračování. Tady představuje kněze, který má podíl na nešťastné smrti těhotné ženy a svého kolegy, se kterým se z ní snažili vymítat ďábla. Trčí v psychiatrickém zařízení, které spadá pod církev, a ve kterém má najít vnitřní klid. Nakonec ale bude pomáhat dívce, se kterou není něco v pořádku. Duchařiny, démoni. Rozhodně nejde o můj oblíbený hororový subžánr. Úvodní scéna rozhodně nenavnadí, divák se namlsá až pokračováním bouřlivého večírku u dívky doma, kde si prubne švédskou trojku. Jenže ranní návštěva policie pro ni bude mít fatální dohru. Své momenty to má, vesměs se ale pohybujeme v podprůměrných vodách s nutnou dávkou klišé. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Molly práve dovŕšila 24 narodeniny, spolu s priateľmi sa zábava na jednej z diskoték, až sa zdá že ide všetko podľa plánu. Zlom nastáva v momente keď sa k ním pridáva neznámy pár a ona nad sebou úplne stráca kontrolu. Nasledujúce ráno na dvere jej bytu klope polícia, ktorá po krátkej chvíli nachádza samotný pár zavraždený. Molly si ale na nič z predchádzajúcej noci nepamätá. Bolo to drogou ktorú užila? Alebo je tomu na príčine úplne niečo iné? Subžánre exorcizmus a ducharina patria medzi moje TOP obľúbené hororové žánre. Asi preto som k daným snímkom z tohto odvetvia tak kritický. Je ich skutočne veľmi málo dobrých takže keď sa z času na čas objaví nejaký, ktorý aspoň z časti spĺňa kritériá (moje), som naozaj poctený ich sledovaním. Taktiež nemám rád keď sa takéto filmy neponímajú seriózne s určitou vážnosťou, lebo vždy som bol názoru, že komediálne prvky do tohto odvetvia až tak nepatria. Veď ako chcete nastoliť atmosféru či dohnať diváka k zimomriavkám, keď sa pri zlomení väzu postavy ujebávate na pol baráku. "E.of.M.H." sa síce nevyhol pár prešľapom (pri konaní určitých postáv či nemastným neslaným záverom) a všetko sme už proste niekde videli, no v konečnom dôsledku musím skonštatovať, že vďaka maskám, slušne budovanej atmosfére a celkovému poňatiu, si tento film hodnotenie na úrovni troch hviezd proste zaslúži. Čo sa nedá povedať o tej zmrdačine z Vatikánu, ktorá vďaka hereckému obsadeniu zožrala rozpočet, za ktorý by sa dalo letieť na mesiac a spať - 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na rovinu je třeba říci, že v rámci žánru nepřináší snímek nic nového. Ba co více, první tři čtvrtiny jde o variaci na Friedkinova Vymítače ďábla včetně zelených zvratků a levitace nad lůžkem. Také masky připomínají prokletou tvář malé Regan, což vůbec nevadí. Pak se ale do toho přimotá satanská sekta očekávající příchod Pána a najednou jsou vidět předchozí události v jiném světle. A snad proto se přikloním k vyššímu hodnocení, jelikož právě závěr odlišil film od nepodařených kopií Vymítače ďábla. Lindová se mění k nepoznání, kroutí se jak had, vrhá předměty a chrochtá jako starej čert. Nechybí spousta mrtvol, kdy už úvodní vymítání je podařené a neúspěšně zakončené. A což takhle nůžky do ucha a nebo rovnou probodnutí nadvakrát. Mohla by tu být celá řada ale, jenže já očekával laciný televizní film, a tak jsem byl nakonec příjemně překvapen. A pozor, ta dívčina na parapetu dá vzpomenout na památné The Omen (1976), i když nemá na krku smyčku. Snad jen digitální hmyz byl až moc pixelový, ale nechť... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ani mizerný, ale ani dobrý. Hlavně opět nic novýho. Po úvodu a mrtvolách ve vaně jsem si říkal, že by to mohlo být hodně dobrý, ale nakonec se ve stejném duchu nepokračovalo, což je škoda.Od S.R.Monroea je to docela zklamání, i když přiznávám, existují horší žánrovky. Matroš jen pro fanoušky vymítačských klasik. 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že sa tu divák ničoho nového čo by už predtým v desiatkach iných filmoch podobného razenia nebolo nedočká, ale aj napriek tomu ma tento hororík celkom bavil. Hneď na úvod ma prekvapili slušné masky, aj keď zase na druhú stranu, samotné úvodné vymietanie mi prišlo, neviem prečo, skôr srandovné ako desivé. Musel som sa tomu skrátka zasmiať. Ale potom prišli sympatické dievčatá, nie najhoršie herecké výkony a slušne zvládnutá filmarina. Na priemer to určite stačí, snímok síce nenadchne, ale nie je to ani strata času. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hned začátek filmu mě docela zaskočil a já jsem si říkal, že hned první film letošního roku, kterej zkouknu vypadá na odpadovou záležitost. Úvod prostě nevyšel a působyl ( nechtěně ) trapně. Hlavní podíl na tom má otřesná práce maskérů. Posedlá oteklá brambora působila fakt komicky. Samotná posedlá Molly Hartley na tom nebyla o moc líp, ale rozhodně o něco lepší maskérská práce než na začátku, ale i tak je to bída. Příběh originální moc není. Není divu. V exorcistickým žánru už asi moc originální příběh moc vymyslet nejde. Ale originální a nápaditý scény určitě. A tady jich pár máme za což chválím. Kamera byla taky celkem gut a hudební stránka filmu se taky celkem povedla. Za to herci jsou průměrní. K tomu ten né příliš povedenej konec, kterej se sice snaží být aspoň trochu originální, ale tady to bylo šlápnutí vedle. Konec to prostě zabil. Ale musím uznat, že po úvodních rozpacích z toho není takovej průjem jak se zdálo ze začátku. Oproti nedávno viděnému The Vatican Tapes je tohle exorcistickej majstrštyk. Oproti klasickýmu Vymítači tohle zase působí jako 5 krát vyluhovanej čaj. Ale to většina vymítačskejch filmů. Něco mezi 2 - 3 hvězdama. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Krásná a posedlá. Kam až moje filmy posedlá paměť sahá, nevybavím si horor, který by pojednával o muži (teď nemyslím nějaké dítě mužského pohlaví), který by byl posedlý Satanem. U ženských to zřejmě funguje lépe. Asi nemá smysl se nějak obšírně zaobírat starším spřízněným snímkem "Haunting of Molly Hartley", na nějž tenhle do jisté míry navazuje. Herečku z původního filmu vystřídala jiná, změnil se i režisér, došlo také k výraznému zlepšení technické stránky filmu. Den po svých 24. narozeninách je Molly Hartley obviněna, že v nepříčetnosti u sebe doma zabila dva mladé lidi. Je umístěna do církevního psychiatrického ústavu Clovesdale, kam byl před časem hospitalizován i mladý kněz Barrow, který při exorcismu selhal a padlo na něj podezření, že zapříčinil smrt posedlé ženy. Přesto je jediným, kdo může zastavit příchod Satana. V polstrované cele svede litý boj s rohatým. Z filmografie režiséra Steva Monroea za pozornost stojí hlavně jeho přínos pro exploit subžánr v podobě dvou pokračování Plivnu na váš hrob. Často střídá celkem snesitelné filmy s podřadným šunty. Tenhle jeho další subžánrový počin, který sahá až ke kořenům "Vymítače kundy", je příjemným zpestřením. Film střídá své nálady, uzme si něco málo z erotiky, však na to má patřičně atraktivní herečky, uprostřed dojde na obřad vymítání, který nebyl ani tak napínavý, jako spíše úžasně hravý, do závěrečné třetiny spadá výrazný dějový zvrat a zbytečně béčkový dojezd s povinným závěrečným záběrem, který už prostě k hororům tak nějak patří, a ani Monroe jej nevymýtil. Když Monroe natrefí na dobré produkční zázemí, mají jeho filmy pěkný vizuál a kvalitní technickou stránku. Tenhle je jedním z nich. Přísná kritéria snesou masky, gore je méně, ale také vypadá zdařile. Záporem byl pro mě dějový zvrat, který odhaluje vůdce satanistického kultu. Od toho okamžiku film silně spadne do standardně béčkového pojetí, ze kterého se už nevymaní. Ovšem pozor, z větší části tenhle horor šlape, nenudí, baví. Casting si dal záležet na obsazení. K vidění jsou velice píchatelné herečky. Ta hlavní, Sarah Lind, hraje sice postavu o dekádu mladší, ale není to znát, je neokoukaná a zajímavá tím, jakou hereckou proměnou prošla. Ve scénách, kdy je normální a neposedlá, hraje blbě, ve scénách, kdy s ní lomcuje Babiš, je dokonalá. V roli kněze odněkud vyštrachali Devona Sawu, jehož všechny filmy po Nezvratném osudu většina diváků spolehlivě ignorovala. Jeho herecké vzkříšení proběhlo zdárně. U hororů se tak nějak nehledí na super propracovaný scénář, tentokrát postačilo, že to ostatní mělo správný (ďábelský) poměr. 90% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

The Exorcism of Molly Hartley!!!Začátek sice vypadal jako parodie na Scary Movie 2 a místy bylo až příliš znát, že tvůrci operovali s menším rozpočtem, jinak ale skvělá práce, jak s maskami, tak s napětím nebo i slušným, leč klišovitým příběhem.Tomuhle jako řikám DVD hororový béčko jako řemen, kdy i s nulovým rozpočtem a bohužel s herci, který by měli asi problém zahrát i kupování rohlíků dokážete natočit horor, který je atmosferický a místy neskutečně děsivý.Škoda, že takových scén jako je např. přichod Molly do sanatoria, kdy drtí tu recepční...ty jo, to mělo grády.To se sice Monroeovi prostě nedaří udržet celou stopáž, ale i tak má můj respekt, že s tak příšernými herci dokázal zázraky.Tohle by měl vidět Neveldine se svym tragickým Vatican Tapes a jeho Hollywoodským ansáblem, jak jim nakopal zadek obyčejný DVD horor na plný čáře.Kdyby to nemělo místy opravdu hrozný herecký výbuchy, dal bych i 4* ale už jen ten začátek prostě nešel.Dát do rukou tomuhle režisérovi víc peněz a herce, který neválej v reklamě na Persil, bude to lambáda.65%. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Téma posadnutia démonom a jeho vyháňania ma už síce neberie tak intenzívne, ako tomu bolo najmä vďaka Friedkinovmu Exorcistovi v minulosti, stále ju však považujem za atraktívnu. A The Exorcism of Molly Hartley nie je márnym filmom. Síce neprináša nič, čo by divák už nevidel, na druhej strane však má všetky atribúty, ktoré má takýto okultistický horor mať, tvorcovia sa po celú dobu snažia dupať na plyn a vlastne som tu ani nepostrehol nejaké vyslovene hluché pasáže. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Na Exorcismus je moc filmu a pak je nejvíc důležitou otázkou jak celý rituál a posedlost vypadá a ta je můj názor že to bylo dost děravě vytvořeno. Aspoň nabídne jiné plusy než strach atmosféru lekání. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tenhle exorcismus měl v repertoáru to samé, co všechny ostatní exorcismy. Takže tu pochopitelně byla znetvořená holka kroutící se na posteli i nad postelí, gejzírovité zvracení zeleného slizu, havrani, ženská skákající z okna a kněz, který má nejprve problémy, ale pak se Satanovi postaví čelem. Ale ona když se dobře natočí, tak je koukatelná i snůška klišé a tohle poměrně dobře natočené bylo. Je sice pravda, že vymítání bylo na můj vkus až moc dlouhé a připadalo mi, že si s ním občas režie nevěděla rady, ale jinak si výrazněji nestěžuji. Hlavní hrdinka zahrála celkem důvěryhodně, její působení na pacoše i personál blázince bylo blahodárný a kněz, ač typický hezoun, byl celkem sympaťák, což se dá říct i o slečně doktorce. Takže u mě dobrý. 65% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Exorcism of Molly Hartley“ je další z vymítačských hororů, který mi jen potvrzuje skutečnost, že tenhle subžánr je v podstatě mrtvý od chvíle, co byl natočen „Vymítač ďábla“, není zde nic, co by ho mohlo překonat, jen pár filmů, které se s ním alespoň trochu mohou srovnávat. Ale snímek „The Exorcism of Molly Hartley“ to rozhodně jen není, akorát jede na stejné vlně, ale žádné vymakané triky nepředvádí. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Na to, že nemám moc rád podobný typ filmů, mi toto celkem sedlo. Všechny mně totiž připadají na jedno brdo. Někdo je posedlý, pak přijde kněz, nic se nedaří a nakonec dobro zvítězí ale s otevřeným koncem. Podobné je to i s Molly. Jako plus jsou tady celkem sympatické ksichtíky, povedené masky a prostředí sanatoria pro duševně choré. Takže nakonec spíše spokojenost. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Kedže tento druh filmov môže prekvapiť už iba efektmi či hereckými výkonmi, nakoľko väčšina príbehov je takmer navlas rovnakých, dočkal som sa mierneho sklamania. Efekty boli totiž priemerné a nakoľko ani herci nijako neoslnili nakoniec sme videli priemerný film zaoberajúci sa témou exorcizmu. Už úvod naznačil, že film ničím neprekvapí a kedže ani záver nijako neočaril film sotva uspokojí aj skalných fanúšikov tejto témy. ()

Reklama

Reklama