Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antoine (Jean Carmet) je obchodní zástupce a má prvotřídní techniku, jak prodávat svůj pančovaný a hnusný vermut: prostě hraje na city, vždycky skučí a nadává, jak je všechno špatné, celý svět nestojí za nic a nejhůř ze všech je na tom on sám. Ufňukaný zbabělec, který pořád žije u maminky, je však úspěšný nejen v obchodě, ale i u žen. Stejnou technikou – jsem chudinka, ubožáček, zklamaný, opuštěný, nikdo mne nemá rád, žádná o mne nestojí, zejména ne tak krásná ženská jako jsi ty – a mateřské pudy rychle přejdou v jiné city. Pak ho ale jedna z jeho milenek jmenuje ředitelem velkého pětihvězdičkového hotelu a věci se začnou komplikovat. (Peabody)

(více)

Recenze (3)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Nesmíte se moc upoutat na obchodní stránku věci, důležitý je psychologický přístup!“ :o) Ač byl Michel Audiard rozhodně lepším scenáristou, než režisérem, tímto filmem z jeho skromnějšího režisérského portfólia se mu tedy uspět povedlo, aspoň u mě, byť jeden vtip s uměle předváděným sexem na posteli (a hlavně jeho závěr) mi připadal trochu hloupý a jedna z letušek v první třetině i moc ufňukaná. Jinak jsem se většinou skvěle bavil nad vtipně pojatým příběhem na téma vzestupu a pádu jedince v závislosti od aktuálních vztahů na pracovišti a v soukromí, stejně tak zabralo ústřední obsazení. Komediální sólo Jeana Carmeta v hlavní roli skvěle doplňují další komici (Marielle, Rochefort a na menším prostoru i Prévost), dále i herečky s různým stylem půvabu (od mladé sexy Birkinové přes zábavně rozpustilou Buylovou až po tradičně výsostně „chladnou“ Stéphane Audranovou) a v rámci neotřelého scénického vystoupení v baru i pár výstředních trasvestitů. Nápaditost a originalita Audiarda jako režiséra zrovna netrumfují některé daleko osobitější soudobé tvůrce, ale spolu se spolehlivými komickými výkony hlavní pánské trojice a dobrým scénářem mi ke skvělé zábavě postačí. [75%] ()

Peabody

všechny recenze uživatele

Konverzační komedie, chce to hodně dobrý dabing nebo se naučit francouzsky, zejména Jean Pierre Marielle, můj oblíbenec z nedoceněného filmu Calmos sype jednu cynickou hlášku za druhou - "Marie? Tvrdá hlava a měkký zadek, pravý opak toho co mám rád." "Některé věci, jako holicí strojek, klíče od auta a ženská je potřeba mít vždycky dvoje." ()

Reklama

Reklama