Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzský námořní kapitán se chce naposledy setkat s válečným hrdinou, kterého před lety zradil. Podle románu Pierra Schoendoerffera z roku 1977. (Netflix)

Recenze (5)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skveli herci ani tomuto zdlouhavemu nudnemu ohlednuti a hledani cehosi, jakesi pravdy, nebo snad porozumeni a odpusteni... nemohou prilis pomoci. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Před časem jsem se rozhodl ke každému filmu, který zhlédnu, napsat komentář a až na výjimky se mi to poslední dobou daří dodržovat. Po delší době jsem však potkal film, u kterého se už druhý den marně snažím alespoň něco málo sesmolit a nedaří se mi najít slova na pořádné vyjádření svých dojmů, ale zároveň nechci to tu ponechat beze slova. Snad až se za nějaký čas podívám znovu, budu schopnější... zatím mohu jen režisérovi a hercům poslat tam nahoře pomyslný vděk za tak nádherný filmový zážitek, u kterého jsem si vážně užíval snad každou vteřinu a hltal s obrovským nadšením a dojetím tenhle citlivě natočený poetický dobrodružný příběh v příběhu zdaleka nejen o hrdinství a umírání. Takže vřelé díky! Všechny ty Césary i další nominace tady právem zasloužené. [100%] ()

Reklama

Antek05 

všechny recenze uživatele

Úžasný poetický citlivý a přitom dobrodružný film, o tom že Pierre Schoendoerffer je výborný scenárista a režisér mě přesvědčil již dřív u svých dalších titulů. Co k tomuto filmu dodat: skvělý scénář, výborná kamera, depresivní a neustále gradující atmosféra, hudba naprostý majstrštyk, ale hlavně herecké výkony, na kterých tento film leží a z kterých především úspěšně těží. Něco málo k ději. Píše se rok 1975 na palubě jednoho francouzského torpédoborce se setkává skupina důstojníků, které spojuje známost s jedním legendárním člověkem, kterému se přezdívá krab bubeník. Převážně celou plavbu sledujeme příběh, týkající se postavy kraba bubeníka, částečně z pohledu vojenského lékaře - jeho přítele, kapitána lodi, který by si s ním chtěl ještě jednou promluvit, a dalších námořních důstojníků. Díky tomu tak, získáváme obraz o této tajemné postavě, ke které torpédoborec míří a míří. Byť je to cesta dlouhá. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Francie na soumraku své koloniální říše: na palubě francouzského torpédoborce Jauréguiberry vzpomínají tři členové posádky - lodní lékař (Claude Rich), kapitán (Jean Rochefort) a hlavní mechanik (Jacques Dufilho) na svého bývalého kamaráda, jenž se pod jménem Crabe-Tambour stal legendou. Kdo byl tento muž? Snílek? Dobrodruh? Či snad válečný hrdina?.. Nostalgické poohlédnutí za konečnou etapou francouzského kolonialismu a "světovlády". Dobrodružný epos i charakterní drobnokresna. Film získal tři Césary - Jean Rochefort a Jacques Dufilho za své herecké výkony a Raoul Coutard za podmaňující kameru. ()

PAGE 

všechny recenze uživatele

Výborný film, se skvělým Rocheforem, Richem a Perrinem odehrávající se převážně na moři, pro které mám velikou slabost. Silný příběh a skvělá kamera. ()

Zajímavosti (2)

  • Kapitán (Jean Rochefort) pri nástupe do člna (čas 00:32 min) pozabudne na protézu ruky a upravuje si lem saka. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama