Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Readyxx

Readyxx (hodnocení, recenze)

ja nevim , nektere sceny byli super , jine zas tolik ne ..a to tlaceni na emoce , ktere se stejne nedostvilo .. lepsi 2 :/ .. cekal sem vic

Uživatel Mukade smazal svůj příspěvek.

Uživatel Mukade smazal svůj příspěvek.

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Film z roku 59 je proti tomuhle uz jen usmevna groteska na urovni povedeneho LARPu, vzdyt am proboha maji drevene napodebeniny mecu :DDD

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Tristan Rafael

Tak kdyby mi vadilo, že film kritizuješ, protože se mi film líbil, tak to je snad ještě horší. Já ze sebe nedělám chytřejšího, já tobě, poté jiným, vysvětloval, že tento film je chybné nazývat remakem. Není to remake. Dělá ze sebe každý, kdo napíše do diskuze Bugz na ČSFD, chytrého, když žádá o opravu faktů? Asi těžko, že jo. A tohle je stejný případ. Pokud jde o tvou kritiku, zaráželo mě, že kritizuješ film, který jsi možná neviděl (proto dotaz, zda jsi ho viděl). A pokud jsi film kritizoval, protože se ti více líbila předloha a dáváš to do souvislosti s filmem z r. 1959 a tento film z r. 2016 nazýváš remakem, tak se nediv, že se podivuju nad tvou kritikou. Film z r. 1959, který je pro tebe výjimečným dílem, se s předlouhou značně liší, a to v tom podstatném, poselství knihy/filmu. To ti nevadí. Ale že tento film se v mnohém liší od filmu z r. 1959 ti naopak vadí v mnohém. Trochu divné, jistě uznáš. A když neuznáš, neuznávej, je mi to jedno. V každém případě vyčítat tomuto filmu něco, co u jiného filmu nevyčítáš, není zrovna konzistetní přístup.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

mm13

Přečti si knihu a podívej na oba (nebo všechny) filmy. Knihu jsem četl před dvaceti lety, nejsem schopen ti 100% říct, co v knize není. Nicméně o to nejde. Jde o to, co dělá film remakem. Jedna scéna to není.

 

Hele, koukej:

http://www.csfd.cz/film/775-brutalni-nikita/komentare/

http://www.csfd.cz/film/384-zabijak/komentare/

 

http://www.csfd.cz/film/7172-utek/komentare/

http://www.csfd.cz/film/2394-utek-do-mexika/komentare/

 

Podívej se na řádek, kde je uveden scénář. Jeden z důvodů, proč jsou oba filmy (Útěk do Mexika, Zabiják) remaky. Ty remaky vychází z jiných filmů. Ben-Hur z roku 2016 nikoliv.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Možná kromě významu slova remake neznáš ani význam slova logické, proto ti to přijde "logické".

Remake to není, kdo tento film nazývá remakem

a) neví co je remake,

b) neviděl minimálně jeden z filmů, o kterých je řeč, ne-li oba/všechny.

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Nazývat tenhle film remakem mi přijde logické. Kdyby neexistovaly předchozí verze, nenažrané producenty by vůbec nejspíš nenapadlo točit adaptaci nějaké knihy nějakého Wallace.

na příspěvěk reagoval Castrator

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

Castrator

Přesně. Ale tohle mi vadí na diskuzích, já uznám, že jsem chybně řekl, že to je remake, ale tu diskuzi jsme začali ohledně kvalit filmu a pak se to celý stočí na téma, zda to je remake nebo není a kdo je chytřejší, kdo je hloupější a kdo je větší znalec. Já jsem myslel, že se ti film líbil a proto ti vadí, že ho kritizuju.. Ale to jsem byl vedle, jak ta jedle.. No nic, little bit confused I am. Přeju dobrou noc a sílu do mravenčí práce klepání přes prsty lidi, co chybně v diskuzi zařadí film.. :)

na příspěvěk reagoval Castrator

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

Castrator

Tohleto je úplně zbytečný, co píšeš.. Já se bavim o tom, že tenhle film se nepovedl a ty mě tady furt chytáš za slovíčka. I když to budu hodnotit nezávisle na předloze, remaku z 59, blablabla, tak tenhle film prostě neni dobrej. Nejdřív začneš diskuzi na téma proč kritizuju film, což jsem ti řekl, a pak se tady točíš kvůli tomu, že jsem chybně napsal, že to je remake. Lidi tady v komentářích to vnímají jako remake nebo označují verzi z roku 59 za originál a já taky, i když to není správně, ale snad vnímáš proč, protože je prostě nejlepší.. Takže tohleto je strašně zbytečný slovíčkaření. Jediný, co jsem chtěl říct, jsem řekl už desetkrát, svou verzi toho, proč to pro mě není dobrej film.. Ale ani nevim, proč se o tom hádáme, když, pokud se dobře dívám, si ho nehodnotil. 

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Strana 2 této diskuze:

Někdo: Tyhle novodobé remaky kultovních filmů (Věc,

 

Věc z roku 2011 není remakem žádného filmu. Kdyby náhodou měl autor na mysli Carpenterovu Věc, tak ani ta není remakem.

Filmoví fanoušci, jo?;-) Se mi to nějak nepozdává.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

*přijít na fórum o fyzice, znalecky o ní psát, a plést si gravitaci a hmotnost

Jsem už utahanej, potřebuju spát.

 

Toto není remake. 

na příspěvěk reagoval Tristan Rafael

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Projel jsem v diskuzi a remake tento film nazývá snad každý druhý diskutér (a jak jsem zjistil, nejsem první, kdo píše, že toto není remake, psal to už mahler). Kdyby se všichni netvářili jako strašní znalci filmu (film jako médium, ne konkrétní filmové dílo), dalo by se to ignorovat, ale oni se tak snaží působit. Ale nevědí, co je to remake. To je jak přijít na fórum o fyzice a plést si gravitaci a hmotnost. 

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Tristan Rafael

Tak proč tento film nazýváš remakem a jako remake ho srovnáváš s filmem z r. 1959?

Remake to není, je to film podle knihy. Nemám nic proti sronvání, jak doplňuji v 1:26, ale mám hodně proti srovnávání reamaku s originálem (a to nemusí být nutně film první, protože u remakeu je originále ten film, který se předělává, "rymejkuje"), protože Ben-Hur z roku 2016 není remakem žádného filmu.

na příspěvěk reagoval Tristan Rafael, mm13

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

Castrator

Verze z roku 1959 vymáčkla z předlohy od Wallaceho nejvíc. Já jsem nikde neřekl, že jsem "předlohu" nečetl. Já ji totiž četl a proto na ni odkazuju - jak jsem řekl, že jsem milovník předlohy. Hlavně jsem ale milovník Wylerovi verze, s kterou logicky, je tenhle remake (nebo to můžeš nazvat jak chceš - remake remaku, variace, atd.. - zbytečný) srovnáván nejvíc. Logicky, málokdo viděl původní němej film nebo četl předlohu. Nové verze se vždy srovnávají s vrcholem a tím je 11-ti Oscarovej Ben Hur s Hestonem. Víc v tom není třeba hledat a tohle je strašně zbytečný rozporování, který nechápu, protože fakt je ten, že Bekmambetov to nezvládl, prodělal 100 milionovou produkci a nenatočil dobrej film, v lepším případě jen průměrnej. Nejspíš za to i zaplatí a jsem přesvědčenej, že teď nemá lehký spaní. Nepřeju mu, aby ho potkalo to, co potkalo Verbinskiho, když natočil Lone Rangera a ten vyhořel. 

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

"Tudíž je naprostá kravina srovnávat tento film s filmy jinými"

Respektive to kravina není, ale kravina je srovnávat je jako originál (ať je to kterýkoliv z těch všech filmů) a remake. Stejný název nerovná se remake.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Tristan Rafael

Když jsi milovník předlohy, proč to srovnáváš s jiným filmem, nikoliv předlohou? Tento film je adaptací knihy.

 

"Bohužel jsem měl často pocit, že koukám na Tv inscenaci a ne na důstojnej remake pro mě osobně TOP zásadního filmu."

Ale to taky remake není. Viz můj komentář níž.

na příspěvěk reagoval Tristan Rafael

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Jak tu někteři "chytráci" píšou, že se smějí, když jiní píšou o filmu z r. 1959 jako o originálu, tak já se směju tomu, že někdo považuje film, který je adaptací knihy, za remake jiného filmu. Scénář k tomuto filmu je původní, což jasně svědčí, že tento film má s původními filmy společný jen název, jelikož jde o další adaptaci románu. Tudíž je naprostá kravina srovnávat tento film s filmy jinými. Jde o originál.

Je Švejk s Hrušínským remakem jiných filmů? Jsou filmy o R. Crusoe remakem československého loutkového filmu? Je seriál Černí baroni remakem filmu Černí baroni? Ne. Jde o další adaptace románu, které mají s ostatními už natočenými filmy stejný název, logicky.

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

Castrator

Nějakou dobu, nějak od jara nehodnotím žádné filmy, i když jsem jich za tu dobu viděl snad padesát, ale mám k tomu své důvody.. :) Jinak, byl jsem na tom hned, jak to mělo premiéru :) A to z toho důvodu, protože miluju Bena Hura s Charltonem Hestonem, kterej mě totálně zasáhl, takže tohle jsem chtěl vidět hned, jak jsem se dozvěděl, že se to točit bude.. A jelikož mám  opravdu vřelej vztah k tématu, tak jsem byl spíš velmi nekritický a film mě dokonce rozbrečel, což je skvělost a pro tyhle věci miluju filmy - pro to, kdy si mě nějak otevřou.. Na druhou stranu musim říct, že si nemyslim, že to je až tak díky zpracování, nýbrž díky tomu, že jsem za a) milovník předlohy, za b) křesťan za c) rozešel sem se po 4 letech.. takže jsem byl prostě už nalomenej.. :))) No co už... Mně se ten film v mnoha aspektech líbil, ale abych byl objektivní, tak to byly jen dílčí věci, sem tam nějaká scéna, atmosféra, hlavně se mi líbil Jack Huston, kterýmu sem to věřil. Bohužel jsem měl často pocit, že koukám na Tv inscenaci a ne na důstojnej remake pro mě osobně TOP zásadního filmu. Jinak každej den koukám na boxofficemojo a fandim, aby ten propad byl malej, ale kritickej holt být musím.. Snad to vezmeš)

na příspěvěk reagoval Castrator, Castrator

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

duckman

Stačí si porovnat obsah a formu Hura z 1959 a donedávnou tvorbu Bekmambetova, myslim, že to je dost vypovídající samo o sobě.. Jestli by měl vzniknout kvalitní remake Hura, tak bych to svěřil jenom zkušeným a prověřeným režisérům, kteří umí pracovat s emocemi, postavami. Ne patlalovi, kterej vyplodil takovou hrůzu jakou je Abraham Lincoln: Lovec upírů. Neupírám Timurovi jeho kvality, dá se říct cit pro akci, kde je asi nejsilnější, viz Wanted nebo cit pro atmosféru (Denní, Noční hlídka), nicméně tohle a jeho lookalike klipová schématičnost nestačí a jak se ukázalo už dávno předem - nestačilo na takovouhle ceněnou a široko daleko opěvovanou klasiku.. To je moc velký sousto pro režiséra, kterej není ve svý tvorbě konzistentní.. Timur se pořád hledá, ale právě proto neměl být vybranej pro takovouhle klasiku.. Proto je z toho průser..

na příspěvěk reagoval Castrator

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

duckman

To mi hlava nebere, jací inteligentní producenti v tom Hollywoodu jsou, že svěří takový šílený prachy zrovna tomuhle režisérovi na takovýto film.. S nadsázkou se dá říct, že každej trochu zběhlejší uživatel csfd pod 20 let by si sám spočítal, že to je nevratná, těžce prodělečná investice..

na příspěvěk reagoval duckman

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama