Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (233)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ben Hůř! Taxe i tisícioskarová (Div se světe!) bajka o správňáckém židovi dočkala svého respatlání a je to stejně kýčovitý a užvaněný kudlankovský southern jako ta přeceňovaná Bible ryloudyt s Čárltnem. Sice ubrali tak půl hodiny ježišiády a kapku to zdynamičtili, takže u toho had usíná trochu pomaleji, nicméně ta jedna scéna, ke které se musíte prokousat dvěma hodinami žalmů a jiného sterilního tlachání, je v digitálním bordelu daleko méně působivá než stará dobrá manuální výroba koňského salámu. Hestnova archaická kvadriga tak pořád vítězi o tři pajdavé Mojžíše, i když ji tentokrát pilotuje daleko menší slizák. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když Wylerovu verzi, milovanou to srdcovku epického sandálového žánru, pominu, zůstane prefabrikovaná agitka o odkazu nejslavnějšího nazaretského tesaře, přičemž to aktuálně nejznámější kazašský kulturní vývoz kočíruje pomocí CGI generátoru, jemuž někdo zapomněl vypnout algoritmus na vizuál seriálu celoplošné televize, takže už jenom čekáte, až vám to všechno M. F. na konci vysvětlí a ono tentokrát ne (ups, spoiler). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $26,410,477Tržby Celosvetovo $94,061,311Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ mdlé, bez náboja, zlé obsadenie ale i zlá réžia, chabé triky, proste prúšvih roka 2016, a asi jedna z najväčších zbytočností čo bola kedy natočená o remaku nehovoriac /25%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POZNEJ SVĚT, VE KTERÉM ŽIJEŠ, JUDAHU. SVĚT, VE KTERÉM ŽIJEŠ, JE ŘÍMA. JEJICH ZÁKONY. JEJICH SÍLA. NEMŮŽEŠ S NIMI BOJOVAT V ULICÍCH. ALE JE JINÝ ZPŮSOB. ARÉNA...“ /// Jsa kulturní barbar přiznávám bez mučení, Oscarovou klasiku neznám. Ovšem tuším, že s hodnocením to bude stejný, jako u Sedmi statečnejch. Příběh (i když končí hafem zázraků) se mi líbil, nemám nic ani proti nehvězdnýmu vobsazení. A přestože se řadím k těm spokojenějším, jsem rád, že tržbama dostali tyhle (všechny!) nesmyslný remaky na piču! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Klasiku neznám a knihu „Ben Hur: Příběh Kristův“, kterou v roce 1880 napsal Lew Wallace, číst nebudu. 2.) SPQR. 3.) Thx za titule „johnny.ka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 3,084 // Otvárací Víkend v USA: $11,203,815 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně nejhorší. Neviděl jsem originál, možná proto přistupuji k remaku pozitivněji. Akce na blockbuster je zde žalostně málo, ale scéna s loďmi či závěrečné finále má leccos do sebe. Nenudil jsem se, natočeno to není zle, 3 hvězdy bez problému. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film nikto nechcel vidieť. Čudný asi historický asi dobrodružný film. Dlhý, s nenormálne nesympatickým hereckým obsadením, šialenými poslednými cválajúcimi sekundami (to si režisér robil srandu?) a s mimoriadne wtf vedľajšou linkou s Ježišom (!). Originál som nevidel (ani sa nechystám), ale tento remake (ak ho mám hodnotiť ako samostatnú snímku) bol naozaj veľmi zvláštny a vlastne ani neviem, či sa mi páčil alebo nie. Ale skôr nie a keďže opatrnosti nie je nikdy dosť (a kasting je fakt nevydarený), dávam len 2*. Bekmambetovi odporúčam venovať sa už len produkcii (Pátranie, Hardcore Henry, Apollo 18). Ukážkový prepadák: rozpočet 1OO miliónov, celosvetová tržba 94. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film je právě tak špatný, jak musel být, a mrzí mě všechna ta poctivá energie mnoha přítomných. Nerozumnost sahat na tuhle naprosto nepoužitelnou látku ve všech ohledech je skoro fascinující. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Ubíjející, neinvenční, předvídatelný a otravně hlasitý jako bubnování pro veslující otroky v podpalubí. Nelze říct, že herci by byli špatní (Huston prokázal své kvality jako válečný veterán v Boardwalk Empire) a dialogy křečovité, slabinou jsou obměny v příběhu, které filmu ubírájí emoce. Hur už není obětí nešťastné nehody a bezpráví a k tomu vyprávění spoléhá opakovaně na prvek náhody. Legendární závod čtyřspřeží nepřenáší nic, co bychom neviděli třeba už v černobílé verzi z roku 1925. Nové zpracování je dokonce krotší než Wylera verze s Hestonem, chybí tak zobrazení krutosti a surovosti v cirku a film ani nedokáže prodat fakt, že kvadrigy skutečně řídili herci. Kamera se i v klidných scénách zbytečně klepe a střih je někdy skutečně podivný, což dokazuje poněkud komická scéna s Ježíšem, který uprostřed tržiště vyrábí nábytek. Prefekt Gratus je nesmyslně vyměněn za Piláta Pontského, který se ve filmu s Kristem (konečně ho nehraje běloch) ani nesetká. /// Film, který neutáhnou ani čtyři koně neboli 🐎🐎🐎🐎, když to má ten rating pro mladé. [IMAX, 3D, titulky] ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Rutina, ktorá vie prekvapiť jedine podivným zasadením postáv do kontextu, a nesmerovať s nimi nikam. Bratské puto fajn, všetko ostatné nuda a náhoda. Škoda. Ale kto to nečakal, že... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ok, starou klasiku jsem neviděl, ale rozhodl jsem se, že tomuhle kousku po nějaké době šanci dám, už jen proto, že Bekmambetovo Wanted mám hodně rád a své řemeslo ovládá. Musím tedy říci, že nenáviděný remake dopadl lépe než většina letních outsiderů, kterých bylo letos opravdu požehnaně. Nechtěných sequelů byla pěkná řádka, ale tenhle tradiční sandálovej film měl jakožto remake svou pozici ještě těžší. A ačkoliv dredatý Morgan Freeman fanoušky do kina nalákat nedokázal a z filmu se stal ohromný propadák, tak mi tenhle spektákl přišel nejenom koukatelný, ale vážně jsem se u něj dobře bavil a tempo až do závěru téměř nezvolnilo. Podle počtu hodnocení je vidět, že Ben Hur lidem nestojí ani za spirátění a přitom si takovouhle kritiku nezaslouží. Samozřejmě oscarové předloze nemůže ani náhodou konkurovat, ale na zlepšení nálady nádhernými prosluněnými lokacemi a boji římských vojsk určitě zafungovat dokáže...7/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že nejlepší verze je ta z roku 1925, ale pokud je potřeba příběh Ben-Hura připomenout i mladší generaci, tak není vůbec na škodu začít právě tímhle filmem. Všechno dává smysl, mezinárodní štáb se stejně pestrým výběrem herců společně vytvořil skvělou podívanou s logicky motivovaným příběhem v pozadí. Základní emoce jsou na svém místě, příběh bratra proti bratru funguje, stejně tak primární příběh z doby Ježíše. Příjemně překvapila Roma Downey jako executive producer a Morgan Freeman v roli, která potřebovala napravit po tom debaklu z 50. let. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Timur Bekmambetov si zřejmě odškrtával položku po položce, jeho hrdinům nefandíme, přespříliš digitalizované akci už vůbec ne. Fanoušek klasiky z roku 1959 si vybaví nezapomenutelný závod čtyřspřeží, což byla echt náročná a průběžně natáčená scéna, tady musí snést digitální bordel a absenci napětí. Musím sice uznat, že třeba výprava je fajn a herci, ač odříkávají vzletné fráze, také nejsou nejhorší, nicméně Bekmambetov na podobný velkofilm asi prostě nemá. Výsledek je neinvenční, ale úplně jsem se nenudil, to zase ne. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Proč si někdo myslí, že jedenáctioscarový snímek BEN HUR (1959), který je dodnes na čelních příčkách všech filmových encyklopedií a patří mezi nejlepší historické filmy všech dob, potřebuje remake? ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Oproti Pompejom alebo Harlinovmu Herculovi je to ok. A to je asi tak najlepšie čo sa dá o tom napísať. To, že je to skratkovité sa možno dá prežiť, ale to že tomu chýbajú srdce, emócie a charizmatické postavy už nie. A ten WTF koniec to celé úplne zaklicoval 4/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl :(, ale budu se snažit to co nejdříve napravit. Narozdíl, jak tak koukám od většiny, mě film poměrně dosti zajímal. Tyhle historické příběhy jsem vždy miloval a když se tedy dostáváme do roku 33 po Kristu a navíc ještě do samotného Jeruzaléma. Není vůbec nad čím uvažovat. Galeje a později strhující závod v koloseu jsou už vlastně jen další třešničkou na dortu. Rozhodně bych měl co tomuto Ben Hurovi 2016 vytýkat. Slabší herecké výkony a často ne zrovna nejpřesvědčivější motivace postav nelze přehlédnout, ale určitě jsem viděl velké množství podstatně horších příběhů. 60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pôvodného Ben Hura som nevidel a ani žiadneho iného, takže mi to prišlo aj celkom vhod, že niekto natočil tento príbeh. Na konci som si ale povzdychol, aká je škoda, že to nenatočil niekto schopnejší. Samotný príbeh bol dobrý, mal šťavu aj potrebný náboj v podaní Morgana Freemana, akurát mi tu len chýba niečo, čo by ma vytrhlo / pripútalo zo/ do sedačky, pretože takto to bola iba pekná cesta späť ku svojej rodine. Herci tiež nič moc, ale aspoň Marco Beltrami trochu uši potešil. Obľúbený soundtrack: Ben-Hur Theme. 65% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Recyklace je boží, řekl si Timur, a protože mu doma došly plasty, natočil film. Tolik bijáků o sobě nemají ani Ježíš s McClanem dohromady, přitom příběh Bena Hura je jen mytologický předvoj telenovely, alespoň tedy v podání soudruha ekologa. Co se historického záběru týče, určitě by příště šlo přidat ještě Kolumbovo objevení Ameriky nebo Husitské války, to aby v tom popová Adele na konci nebyla tak sama. Filmové lečo týdne. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Celý film není špatný. Herci jsou dobří (Toby Kebell je super) a rozhodně je skvěle natočen. Ale.............. řekněme tak, že mi prvních patnáct minut přišel Ben-Hur jako nafoukaný idiot. A tak by mi asi hlavní hrdina přijít neměl. Vůbec jsem nic necítil když se hlavním hrdinům něco stalo a hlavně............ ke konci se stane něco tak divného a to divné bych klidně nazval propagandou. Opravdu tenhle film celou dobu vypadá jako bojové drama a ke konci to zběhne k propagandě křesťanů. Proč?! No já nevím ale myslím, že producenti asi nemysleli na lidi jiné kultury kteří si na film zajdou. Já v boha nevěřím a prostě mi to přišlo jako WTF. Ale když na tenhle film půjdou židé nebo budhisté nedivil bych se kdyby odešli ještě před koncem filmu. Celou dobu jsem si říkal že tomuhle snímku dám 2 z pěti. Ale celá scéna závodu koňů je tak skvěle natočená že jsem musel dát o hvězdu víc. A upřímně pokud nějak tak vyznívá i původní film nechci ho asi v brzké době vidět. Tento film se tváří jako Gladiátor ale na Gladiátora nemá. A doufám, že Berkomolov konečně natočí Wanted 2. Je mu 55, talent má a je ze Sovětského svazu. Toho přece nejde nemilovat! Ben-Hur ale rozhodně není špatný film. Jenom by tomu prospěl jiný styl a delší délka (Vždyť původní film trval 212 minut!) ()

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama