Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (233)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Porovnavat original z roku 1959 a tento remake je jednoducho nemozne,stara verzia bola velkolepe dielo,takze tomuto filmu z roku 2016 dam tri hviezdicky,ale s prizmurenim oci...:-) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Starého Ben-Hura nikdy neuvidím, protože nemám rád historické náboženské tříhodinové eposy. K remaku jsem se dostal při procházení filmů roku 2016. Musím uznat, že do těch závodů to byl sice průměrný, ale bez problému koukatelný příběh, ale jak tam rutinér Bekmambetov připatlal tu náboženskou agitku s Ježíšem, který vyléčil malomocnost, tak kvality příběhu šly dolu a moje nasranost naopak strmě nahoru. To závěrečné usmíření a reunion kompletní rodiny byl cringe. Kasovně asi největší propadák roku 2016. 2* ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Neda sa porovnat s povodnou verziou.. Akoze Rimania v gumenych cizmach, lepene podrazky, lestene pracky - zidovska pipka na koni v priliehavych bielych gatiach.. co je vela, to je moc.. To reziroval uplny fagot; dejepis nebol moja specialita, ale totok fakt nema s historiou lautr nic spolocne. A na zaver americky slager.. A Jezisa spravili skulaveho.. To kde nabrali tych hercov koxo? Dopozerali sme to, chcel som dat 1-2*, no ale snazili sa to ponat slusne a pekne - a navyse par scen pri zavodoch celkom akcnych, takze davam nakoniec 3* z milosti ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nejslavnější filmový zpracování jsem neviděl, i tak se ale můžu směle přidat k nelichotivejm hodnocenim. Těžce nezvládnutej pokus o velkovýpravnej historickej blockbuster, kde pořádně nefunguje vůbec nic. Herci jsou buď silně nesympatický (Toby Kebbell je hrozná držka) nebo nemaj co hrát (Jack Huston). Akčních scén je sice dost, jenže z nich často čouhá přebujelá digitalizace. Napínavější nebo emotivnější scény pak zabíjí béčková režie popř. špatná práce s hercema. Druhá hvězda za Morgana Freemana s dredama a jeho nechtěně vtipný pobíhání, pořvávání a zděšený výrazy při závěrečnym závodu čtyřspřežení. Naprosto zaslouženej finanční propadák, po kterym si Bekmambetov (minimálně delší dobu) v Hollywoodu neškrtne. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Nikdo asi nemohl čekat, že se tenhle remake jen přiblíží epochálnímu velkofilmu zlatého věku Holywoodu, ale ve finále mám mnohem lepší pocit než byla má očekávání. Ben Hur 21. století je celkem svižnou a přímočarou podívanou, která se zbytečně neutápí ve výpravě a snaží se jít svojí cestou, která u mě znamená sympatické podání a jen málokdy se objevující potřebu srovnávání fragmentů filmu s Wylerovým pomníkem. Ve výsledku tak vůbec ne špatná podívaná a 3,5*. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film, který vynechává, přetváří, digitaluzuje a ve výsledku v podstatě nezanechává v člověku naprosto žádné emoce spojené se samotným dějem. 30 % ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Pripadal som si takmer ako by som sledoval taliansky historický film natočený na motívy Biblie. Keď toto porovnám s iným bijákom zo staroveku kde sa vysoko postavený chlapík prepadol na dno aby to potom v aréne zrátal tým, čo ho zradili (Gladiátor), tak je to slabý odvar. Výprava ani réžia nezaujme (vážne to točil Bekmambetov?), dejový oblúk je až príliš jednoduchý a postavám chýba kus charizmy. Ako bonus do toho ešte pár wtf okamihov (keď dážď po ukrižovaní Krista zázračne vyliečil hrdinovu matku a sestru z malomocnosti, tak som neveril svojim očiam). Finále na vozoch je celkom fajn, ale z celého filmu na mňa sálal dojem, že ak by ho točil iný tím, tak mohol dopadnúť omnoho výraznejšie (a pravdepodobne aj lepšie). 5+/10 ()

Parm1 

všechny recenze uživatele

Film je to dobrý, pokud to člověk vidí jednou, je to fajn, ale tomuhle filmu prostě nejvíc chybí akce. Přitom momenty, kdy by se to mohlo slušně rozjet, tam jsou (například souboj Řeků a Římanů na moři), ale film se snaží spíše o nějakou výpravu a akce tu chybí. Po letech jsem se rozhodl zvýšit svoje hodnocení, protože pro milovníky Říma a SPQR má film jeden opravdu moc silný moment, který nikde jinde najdete. Legio Aeterna Victrix. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ben Hur je nejen totální komerční propadák, ale on je i totálně špatný film. Timur Bekmambetov natočil Wanted. Tím si Timur udělal jméno, a podobných projektů se měl držet, jenže se mu zachtělo jít do trochu vážnějších vod a nejdřív zprznil jméno Abraham Lincoln (nakonec to nikoho nezajímalo) aby si potom vzal na paškál dnes skoro legendární film, který stále drží rekord v počtu získaných Oscarů (a soudě dle výdělků i tohle nikoho nezajímalo). Režie je děs, hudba je děs, herci se nedostavily a tak se vzal kompars z Hněv titánů a několika dalších áčkovejch filmů, dali jim do ruky meč, brnění a čiňte se. A vyšla z toho dvouhodinová bolest hlavy, která je tmavá jak černoši v tunelu. Podle tržeb průser...ono podle všeho průser. Jednu * za posledních 10 minut a Morgana Freemana, kterýho nevim proč do tohohle přemluvili, asi už je na stará kolena trochu senilní. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, všichni to drbnou a mě to vůbec špatné nepřišlo. Příběh a původní verzi jsem neznal, to se přiznám. Asi proto se mi příběh líbil, jezdecké závody byly hodně dobré a herecké výkony mi vůbec nevadily. No prostě zábavný nadprůměr. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu jsem se stále nemohl zbavit dojmu, že se dívám na staro-římskou telenovelu. Ale z lásky k historickým filmům a římské době dávám - Dobrý. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Ve finále takový neškodný snímek, jehož největší předností je příběh, několikrát recyklovaný, přesto pořád relativně poutavý a plný zajímavých momentů. Zklamalo mě však herecké obsazení, kdy kromě Moragan Freemana zde není žádný podobně charismatický herec. Celý film tím samozřejmě značně trpí, nehledě na naprosto otřesné efekty, které výsledný dojem také příliš nevylepšují. Na můj vkus mohl být film poměrně kratší, výrazně by tak ubylo poněkud zvláštních, podle mě zcela zbytečných scén. Výsledný dojem je tak silně podprůměrný, příště dám rozhodně přednost starším zpracováním. 4/10. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Úplně jsem zapomněl, že i ve starším Ben Hurovi má Ježíš cameo, takže mě tady překvapil - Ben Hura jsem si pamatoval pouze jako akční závody na koních. Po celou dobu filmu mi to nedávalo vůbec smysl, proč tam je, mno nakonec se závěr filmu pokusil o nějaké to poselství spojené s Ježíšem, aby mělo smysl ho tam vůbec mít. Od starší verze se děj liší také ve způsobu, jakým Juda přijde zpátky ke svobodě. A dneska by také rozhodně neprošlo obsazení šejka bělošským hercem s tmavě počmáranou tváří, takže Morgan Freeman byla sázka na jistotu kvalitního herectví. Přemýšlím, zda měl herec hlavní role Huston při castingu nějakou výhodu díky svému příjmení, tak blízkému předchozímu Hestonovi. 🙂 ()

DD 

všechny recenze uživatele

Mi se od Bekmambetova celkem líbil i ten Lincoln, ale tohle bylo hrozné a strašně ubíjející. Vlastně jsem uvažoval, kolik výpravných historických filmů vzniklo v posledních dvou letech a že všechny do jednoho fakt jako trága. Navíc tam často prostě člověk ani nevidí ty prachy a řemeslo. Když si vzpomenu na Troju nebo Alexandera, tak to jsou prostě poctivé blockbustery, ale Ben Hur, oba Herkulové, Pompeje vypadají jak něco z TV. Noah je taky divnej a Exodus trikově zas úplně nezvládnutej. To jsou vyloženě vyházené stovky milionů dolarů. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

I když rozumím komentářům a nízkým hodnocením, neboť prostě starý Ben Hur s Hestonem je jen jeden, tak já musím jít na 3*. Mně se ten film vcelku líbil a dal jsem ho na jeden hlt, což se taky ne vždy podaří. Na blockbuster sice dosti jednoduchý, bez výraznějších akčních scén a to včetně konce. Herci ale hráli poměrně slušně a když k tomu budete přistupovat jako já, což znamená, že nečekáte nic, spíše slátaninu, budete asi i potěšeni. Na kino ale ne:) ()

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama