Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (234)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nový Ben Hur sebou přináší i trochu nové pojetí. Tvůrce se třeba zaměřil i na osud Ježíše Krista, který podle mě mohl být klidně vypuštěn. J. K. by si zasloužil vlastní film a ne paběrkovat ve filmu o nikom jiném. Film se také opírá o efekty. Není divu, natáčel se v 21. století a dobře udělaná námořní bitva se bez efektů neobejde. Ačkoli...obejde, předchozí verze, ta třetí a nejslavnější, budiž toho dokladem. Jinak je zobrazený i konečný závod. Ben Hur roku 59 měl svůj závod prostě propracovanější. Nelze říct, že bychom neviděl nic, co by se nedalo čekat. Prostě nenadchne ani neurazí, ale vedle staršího a mnohem delšího kolegy působí trochu jako chudý příbuzný. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Neporovnavam s originálom a dostala som výborný historický film z rímskeho impéria s príbehom starým ako čas o dvoch rozkmotrenych bratoch. Výborná scéna z galejí a totálne epická scéna z pretekov na vozoch (vraj skutoční herci ovládali konské povozy). Hlavní hrdinovia sú pohanani nenávisťou a film vyeskaluje ukrižovaním Krista, mimochodom Ježiš a Pilát sú obsadení dokonale, takto nejako si ich aj ja predstavujem. Cukrový koniec ma prekvapil. Nechápem hejt na tento film, je celkom podarený, vôbec nenudí. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý snímok odohrávajúci sa na popredí biblického a miestami zázračného života Ježiša Krista, pričom život spasiteľa príbeh dvoch nevlastných rozhádaných bratov len zľahka lízne (čo považujem za veľkú devízu filmu). Filmu by veľmi prospelo skrátenie o cca 20 - 30 minút, aktuálna rozvláčnosť uberá na atraktivite pomerne slušne zvládnutého vizuálu ale aj celkom pozerateľného príbehu. Sranda je, že počas filmu som si viac krát povedal, že efekty a ich dynamika sú skutočne slušné...no pri absolútne našlapaných záverečných titulkoch, som zmenil názor - ten film mohol byť v CGI ešte o kus lepší (end titles rulezzz). V globále ale môžem povedať, že pomerne neznámy režisér (myslím, že chalan od tvorby klipov a tvorca Wanted či Lincolna ako zabijáka upírov) nakrútil celkom príjemnú historickú...rád by som napísal, že drámu, ale záverečný happy end uberá na kvalite filmu. Dramatický šat by tomuto snímku prospel a podľa mňa ho posunul o level vyššie. ()

S3MIR 

všechny recenze uživatele

Očakávania som mal nulové, pretože som nepočul žiadnu chválu. Napriek tomu mi na tom filme nič významné nevadilo. Film síce nie je nijako významný, ani nápaditý, ale nie je ani stratou času. Natočený je pekne a nevadila mi ani pomalšia prvá polovica, kde je vykreslený vzťah dvoch bratov. Dokonca by som si ho možno pozrel znova. Kto to ide pozerať s predsudkom že film je zlý, s podobným pocitom aj odíde. Ale ak do toho idete s čistou hlavou, je to vlastne príjemné prekvapenie. Poznámka nakoniec: Záverečné titulky takisto stoja za pozretie. ()

Kazisvet III. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se fakt nepovedlo. Kdy se Svatý dřevo konečně vysere na remaky? 9 z 10 předělávek dopadá tragicky. Nezajímavý, bez ducha, plytký, postavy nelogické, a tak dále. 10% = 1/5 ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Nijak extra zajímavě vyobrazený epický příběh Ben-Hura. Film mohl být daleko více důslednější, napínavější a velkolepější. Jack Huston nebyl špatný, ale celkový dojem mám velice průměrný, takže 50%, slabší tři hvězdy. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší a ono kupodivu to bylo celkem fajn.Nechápu sice remake,ale nechápu zde zdejší srovnávat nesrovnané s originálem.Nevím jak na tom byl snímek s budgetem,ale s filmu sálá televizní zpracování,kterýmu pomáhají jen ty vizuální efekty,který tlačí na pilu co to jde.Nejhorší fail jsou ty sněhové vločky,jinak to kupodivu jde i zdařile.Hlavní osazenstvo vůbec taky není špatné.Judah v podání Hustona hraje to,že mu to člověk věří,Morgan Freeman fakt s dredama byl divný přešlap už v traileru,ale nakonec jako africký obchodník proč by ne,charismatu má Morgan božehnaně,že stačí,aby se tam párkrát mihnul v závodě a dával rady jak holubi z nosu.Lodní scéna paráda a závěrečná sice trochu vyhajpovaná,ale dít se něco muselo na plátně.Škoda jen toho kravskýho konce,která opět iritovala na méně zdatné romantiky,který vytáhnout kapesník i na cizím pohřbu a do toho Adele.Příběh jako takový je vlastně tak nějak vzato celkem fajn,sice se občas stále první hodinu zaobírá bratrama,který chtě nechtě udělá radikalní řez a přesto film spíš ubere na plynu.Ani mi to vcelku nevadilo,je to spíše dramatická směs s příměsí dvou akčních pasáží,který neurazí.Jen pořád mám dojem,že z tohohle šlo udělat mnohem větší show a stále ve mě hlodá,že to byl spíše lepší TV film,než letní blockbuster.To bych odcházel z kina určitě taky zklamán. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Ztráta času a velké zklamání. Ježíš, který je do počtu a hlavní hrdina bez chemie. Pusťte si radši znova Gladiatora. ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Timur si už asi v Hollywoode nezarežíruje..a ani by už nemal. Strašne slabé, originálu sa toto nerovná ani po sandále.. Toto nemalo vlastne ani vzniknúť, úplne zbytočné, celé zle. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Rivalovia v rímskej aréne nezafungovali. Ben Hur je zlátanina všetkých možných klišé, ktoré človeku napadnú a navyše sa s tým tvorcovia vyhrali skutočne nešťastným spôsobom. Dej je absolútne sterilný, zápletka predvídateľná a nulová zároveň. Jednoducho pokus o epický historický veľkofilm sa absolútne minul účinku. A k tomu to množstvo historických kiksov, ktoré obsahuje... Nenadával by som, pretože stále si stojím za tým, že hraný film nie je dokument a môže si dovoliť aj nejaké nepresnosti. Niekedy to je dokonca aj zámer autorov. Tu sa však snažili vyzerať čo najviac vierohodne, kopírovať Gladiátora so všetkým čo k tomu patrí. Ani v Gladiátorovi a ani tu si nedali pozor na históriu. Maximus to zatienil príbehom a spracovaním. Tu sa to nemalo za čo schovať a preto to ešte viac kričalo. A nakoniec, celkom zbytočné a vytrhnuté pasáže s Ježišom, ktorý mimochodom strávil v Jeruzaleme cca týždeň svojho života, z tých ma normálne štípali oči. Snaha o silný odkaz z toho smrdela ako trojdňové ponožky. Jednoducho po všetkých stránkach sklamanie. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Komerční remake se vším všudy. I přes snahu a občas i ucházející efekty je to opravdu jednohubka a opravdu nenáročná popcornová zábava. 50% ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Můj první a poslední Hur. Když si představím, že to mohlo mít klidně 3 a půl hodiny...no ani si to představit nechcu. Ani Timur to neudělal zajímavý. Moc ježíšování, rodinných hodnot a jenom JEDEN kurva závod s koňama. A jakej! O dost zajímavější než Pepíček Váňa na Železníkovi. A za ten třetí hvězda. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento snímok má tú smolu, že drvivá väčšina divákov a hodnotiacich videla originálnu oskarovú verziu z roku 1959, ktorej tento remake nesiaha ani len po kotníky. Dej bol dosť upravený podľa mňa k horšiemu a taktiež tie digitálne efekty nestáli za veľa. Tým chcem len povedať, že z celkom perspektívneho remaku sa stalo len priemerné béčko, ktoré ani náhodou nemôže zaujať scenáristicky znalého človeka, ktorý chcel vidieť to napätie a pravú atmosféru príbehu Ben Hura po rokoch. 50 % ()

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama