Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (234)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem neviděl a v brzké době nemám v plánu se na něj dívat, těch rádoby kultovních starých filmů mi chybí ještě tolik, že Ben Hur je někde ve spod žebříčku jako Baník v lize. Ze začátku filmu jsem byl docela nadšenej a zase sem se upřímně divil nízkýmu hodnocení, ale jak už to tak bývá, nechval den před večerem. To co začne jako velkolepý, zábavný a výpravný film plný dobrých herců, se postupem času mění v nudné béčko které se sekne na jednom místě, dialogy a děj hloupne a nic se v tom vlastně pořádně neděje a nestane. Hlavně scénář začne bejt v průběhu dost debilní. Ben Hur totiž uteče z Galejí, je zpátky ve městě, všichni vědí kde je, ale nikdo ho nepřijde zatknout a nechají ho v klidu závodit, vlastně nechají ho v klidu se připravit na ty závody a dojít na ně. Imbecilita dnešních scénářů už ani nemůže nikoho šokovat, spíš překvapit, jak na tohle někdo dá sto miliónů dolarů a minimálně dalších 30 na propagaci. Mělo to našlápnuto dobře, Huston je fajn, Kebbell je výbornej všude, ale režisérovi se to co minutu rozpadá pod rukama a když na konci pršelo, umíral Ježíšek a déšť léčil malomocné, nestíhal jsem z gauče odklízet zvratky, které ze mě stříkaly jak Niagárské vodopády. Aby v tom samozřejmě nechyběl kapitán Morgan Volnýmuž. Právem nedoceněné i když to chvilku vypadalo naopak. Zbytečnost.50%. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Sice jsem původní snímek neviděl a už jenom kvůli časové délce mne tak to trochu odradil, ale nový Ben-Hur není zas tak špatné "televizní" béčko. Ano přesně tak. Televizní... Ben-Hur se sice snaží tvářit jako velkofilm století, ale není tomu tak. Herecké obsazení vypadá jak ze Španělské telenovely, kterou právě vysílají na Prima Love. Ikonickou postavou filmu bude jedině Freeman, kterej mi tam taky až tak nesedl... Ale celkově je od tvůrců vidět snaha udělat kvalitní, ale zároveň z vlastní strany vytvořený remake starého snímku, který posbíral několik nominací. Nenáročně dobré béčko se solidním CGI zpracováním. Jenom Rating 15+ nechápu. 60% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Recyklace je boží, řekl si Timur, a protože mu doma došly plasty, natočil film. Tolik bijáků o sobě nemají ani Ježíš s McClanem dohromady, přitom příběh Bena Hura je jen mytologický předvoj telenovely, alespoň tedy v podání soudruha ekologa. Co se historického záběru týče, určitě by příště šlo přidat ještě Kolumbovo objevení Ameriky nebo Husitské války, to aby v tom popová Adele na konci nebyla tak sama. Filmové lečo týdne. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Porovnávať túto verziu Bena-Hura so staršou z r. 1959 vážne nemá žiaden zmysel. Je to podstatne kratšie, scénky s Ježišom vyznievajú ako klišé vata a hlavne nehrá tu Charlton Heston. Ten svojou obrovskou charizmou a výnimočným hereckým nadaním dokázal dať svojej postave Bena Hura nový rozmer, čo malo za následok minimálne to, že aj napriek svojej enormnej dĺžke snímok nenudil ani chvíľu. To žiaľ nie je prípad Jacka Hustona, je tu veľa nudy a šedivých miest, a to aj napriek tomu, že to bolo kratšie ako staršia verzia. Na druhú stranu tu bola celkom fajn kamera a bavili ma aj záverečné preteky, len škoda, že boli také krátke. Celkovo to vidím ledva na slabší priemer. 50/100 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tyhle remaky by se neměly dělat. Většinou to končí špatně, jako v tomto případě. Je to vážně zbytečné, podobně jak u Sedmi statečných. Originál jsem bohužel neviděl, takže to nemohu porovnat. Tento příběh mě skutečně moc nezaujal. Místy je to až nudné a ta trocha akce a efektů to nezachrání. Ani herci to moc nevytrhli. Oba hlavní představitelé nejsou příliš známí a Morgan Freeman tu má spíš vedlejší roli. Samotná Ježíšova linka mi přišla taky dost zbytečná. A drobná role příjemné Nazanin Boniadi už to taky nezachránila. Takže tudy prostě cesta nevede. "První v cíli znamená poslední v hrobě." ()

Galerie (77)

Zajímavosti (11)

  • Jazdci na koňoch používajú vo filme strmene na nohy. Tento vynález sa v Európe objavil až v 6-7. storočí n.l. (Ludo444)
  • Pre verziu určenú na Blízky Východ a do ostatných moslimských krajín, boli scény s Ježišom Nazaretským (Rodrigo Santoro) upravené prípadne úplne vynechané. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama