Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedna z mnoha variací na klasický příběh Mary Shelleyové, přenesená do současnosti a v určitých bodech vtipně pracující s tím, že příběh z knihy se skutečně stal a nyní se stvoření inteligentního "monstra" po spoustě marných pokusů konečně povedlo. Divák se tak dočká i scény, kdy hrdinové zajdou do kina na jednu z mnoha filmových verzí. Film prezentuje "monstrum" jako člověka, majícího problém s nalezením své identity a neschopného smířit se se svým nevábným vzhledem. O horor se tak v tomto případě vůbec nejedná, spíše o komediální drama, kdy se člověk dočká momentů, kde se "monstrum" prochází po lese a kochá se přírodou (a pšíkne při přičichnutí ke květině!), snaží se zkrásnit pomocí make-upu či si vybírá části své budoucí partnerky na striptýzu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

strougy 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha variací na klasický příběh Mary Shelleyové, přenesená do současnosti a v určitých bodech vtipně pracující s tím, že příběh z knihy se skutečně stal a nyní se stvoření inteligentního "monstra" po spoustě marných pokusů konečně povedlo. Divák se tak dočká i scény, kdy hrdinové zajdou do kina na jednu z mnoha filmových verzí a dokonce si dovolí i značně kritické zhodnocení příběhu, se kterým bych mimochodem absolutně nesouhlasil. Navíc film prezentuje "monstrum" jako člověka, majícího problém s nalezením své identity a neschopného smířit se se svým nevábným vzhledem. O horor se tak v tomto případě vůbec nejedná, spíše o komediální drama, kdy se člověk dočká momentů, kde se "monstrum" prochází po lese a kochá se přírodou (a pšíkne při přičichnutí ke květině!), snaží se zkrásnit pomocí make-upu či si vybírá části své budoucí partnerky na striptýzu. Bohužel se zde nalézá také mnoho vaty, vyplňující děj a působící značně nudně, přesto se jedná o snímek, který by se na obrazovkách našich televizí neztratil a dokonce by v rámci jimi vysílaného balastu i nejspíš kvalitou vynikal. Slušné 3*. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

"Mary Shelleyová napsala blbost, ale tohle je ještě horší..." Původního Frankensteina (1931) se slavným Borisem Karloffem jako monstrem, který zde v ironizujících poznámkách nového monstra dostává celkem vtipně na frak, jsem ještě neviděl, ale tohle mě kupodivu bavilo. Dokonce i víc, než kdysi spřízněný Mladý Frankenstein od Mela Brookse. Kromě toho, že výrazným nadhledem tenhle Frankestein 90 oplývá po celý čas, zároveň oceňuji, že narozdíl od množství jiných hororových komedií v tomhle nadhledu nespadl do primitivní série co nejšílenějších lekaček a jiné brakové akce (párkrát možná v rámci děje ano, ale skutečně jen párkrát a vůbec na tom to nestojí) a dokázal zaujmout daleko bohatější dějovou linkou s řadou poutavých zvratů. Přístup francouzských tvůrců k hororovému žánru byl vždycky svébytný, tenhle kousek Alaina Jessuy místy zavázní až blierovsky pikantním absurdním humorem v milostných vztazích mezi vědcem, jeho původní milenkou a novým mostrem... a možná vstoupí do této hry i někdo čtvrtý. Situační humor zasazený do klasického hororového příběhu, doplňují v rámci dalších deviz filmu i velmi pěkně vybrané a nasnímané scenérie + také oba ústřední herci. Nakolik jsem Eddyho Mitchella nikdy nemusel, tady jsem měl pocit, že pro tu roli monstra se snad přímo narodil a nebojím se říct, že byl tu téměř dokonalý.... on i Mitchell může být zábavný, i monstrum se může kochat přírodou, i finále hororové komedie na zámečku může býti poetické... :-) [80%] ()

Reklama

Reklama