Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dynamická, pop-artem inspirovaná komedie ze současnosti obsahuje několik dějových linií. Snímek sestává ze tří zdánlivě nesouvisejících, ale v konečném důsledku úzce provázaných příběhů o autorce komiksových knih, spisovatelce a filmovém režisérovi. Každá z postav, které žijí ve zcela odlišných světech, je stvořitelkou příběhu jednoho ze zbývajících členů této trojice. Autorka komiksových knih Emma přes den pracuje v továrně na výrobu umělých panen a doufá, že se jí podaří podstoupit tajný kosmetický zákrok. Emmin komiks vypráví o Edwardovi, arogantním režisérovi střežícím nepříjemné tajemství o svém těle, jehož vyzrazení by ho mohlo poškodit. Režisér Edward natáčí film o Michelle, začínající spisovatelce, která uteče do Brazílie a opustí svůj někdejší život modelky. Michelle ve svém románu popisuje příběh Emmy, která pracuje v továrně na výrobu umělých panen... A tak to pokračuje dál... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (11)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Absolutní ulítlost, která, hlavně pro mě, těží z okaté Alison Pill. Příběh je totiž jeden velkej blázinec a jakmile se do toho přichomejtne animace, je vysloveně zaděláno o průser. ()

himor 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, ale nejak ma neoslnil...možno keď si to pozriem ešte raz prídem na niečo, čo som si nevšimol. Pekné premietanie medzi animáciou a realitou, aj keď v tomto filme realita nieje jedna. Celkom dobrý nápad, ale toto nieje film na oddych, skôr na zamyslenie a vnímanie celého filmu otvorenými očami dokorán. Takže zhrnutie: zaujímavý nápad, trochu slabé herecké výkony (okrem tých animovaný častí), zaujímavé prostredie a príbeh, ale ako celok slabé. 45% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ona má v hlavě souložící rodiče?" A na tom je něco divného? Normálně bych si myslel, že je, ale po zhlédnutí tohoto snímku se mi hranice divnosti dost posunula. Takže jsem si zkusil pseudoerekci, nechal se sebou vydrbat vesmírem a nakonec jsem se zabil zkratovaným penisem. Nebylo to zkrátka špatné, ale dlouho jsem tomu moc nerozuměl a žbrblal si cosi o kravině. Jenže pak přišel brilantní konec a ten dal tomu nesmyslu smysl, který by mi při druhé projekci jistě pomohl vyřešit všechny problémy současného světa. Bohužel k tomu nedojde, protože tak moc mě to zase nebavilo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Záměr autora zůstane zřejmě navždy nepochopený. Ode mě určitě. Sledujeme tři navzájem propojené/provázané příběhové linie, chcete-li tři různé reality. Emma na zakázku vyrábí sex figuríny, jejichž atraktivnosti se chce vyrovnat svým vzhledem, za tímto účelem si nechá udělat silikonové poprsí, ve volném čase tvoří comics, Edward je arogantní režisér, který právě pracuje na svém nejnovějším filmu, jehož tvůrčí záměr nekoresponduje s představou produkce, ve volném čase "ojede" i dopravní značku (tato linie je výhradně animovaná), Michelle je modelka se spisovatelskými ambicemi, odcestovala do Brazílie, kde počíná psát svůj román. A teď k hlavní podstatě filmu. Edward a jeho svět se objevuje na stránkách Emmina comicsu, Michellin příběh je Edwardovým filmem, Emmin příběh je Michelliným románem. Pátrat proč tomu tak je, není třeba. Nic se ve filmu nevysvětlí. Zmatek ve vyprávění je úmyslný, dá se filmu přisoudit i určitá experimentální forma, u mě ale hraje vždy hlavní roli prožitek z filmu, ten zde absentoval. Do svého reálně/comicsového světa mě to nevtáhlo, kreativnost filmu neupírám, však na ní málo známý brazilský režisér Pedro Morelli dělal celých pět let. Alison Pill coby obrýlená "nerdka" s budoucími "airbagy", souložící v práci se svým kolegou, je fajn, Gael García Bernal je po celou dobu animovaný, a i když zažívá trampoty se zmenšeným penisem a řadu sexuálních radovánek, explicitnost v animované podobě je dysfunkční, Mariana Ximenes jako Michelle má úplně nudnou příběhovou linii, kde je osvěžením jen lesbický románek a herecky vzkříšený Jason Priestley. Film je žánrově zcela nezařaditelný. Není vhodný pro děti, nese comicsové, erotické, dramatické i komediální žánrové prvky a ještě celou řadu dalších, přičemž se celkem dovedně vzpírá být spolehlivě jedním z nich. Možná nechybělo mnoho a mohlo se jednat o provokativní dílo. V této podobě mě příliš nezaujal. Ačkoliv je zpracován opravdu atypickou formou. A na brazilsko/kanadskou produkci je to v podstatě nevídaný počin. Ty vrtochy filmu, složitá a zamotaná strukturalizace filmu ale prostě není pro každého. 5/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborně vystavěný film, kde forma - většinou - vítězí nad obsahem. Jinak je to film o malých prsou, malých penisech a Jasonovi Priestleym, který ještě žije a sem tam i něco točí. Ale ne, tohle je snímek, který mě dovedl hodně potěšit, snímek, který mě pohladil svou zvláštní poezií. Pro někoho, kdo chce něco jiného, poměrně chytrého, je tohle super. A přitom je to místy krásně brakové! ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama