Reklama

Reklama

Je suis le seigneur du chateau

  • Francie Je suis le seigneur du château

Recenze (4)

PAGE 

všechny recenze uživatele

Film víceméně o dětech, ale vůbec ne pro děti... Skvělý Jean Rochefort ve vážné roli a ještě lepší Dominique Blanc. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Komorný príbeh, ktorý sa točí hlavne o dvoch chlapcoch, ktorí sa zprvu neznášajú, resp. neznášajú rodičovskú konkurenciu. O rodinný film však nejde, má svoju hĺbku. Všetko smeruje k očakávanému vyvrcholeniu, ktoré je ale dosť naťahované. Pochváliť musím predovšetkých výber oboch malých predstaviteľov. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film o tom, jaké problémy může způsobit sobectví dítěte, když je mu deset let. Tolik je dvěma ústředním hrdinům. Tomas žije se svým otcem na zámku,kam přijíždí vzdálená příbuzná se svým synem Charlesem. Oběma chlapcům chybí druhý rodič, Tomasovi zemřela maminka a Charlesův otec bojuje kdesi za mořem. Tomas bere nově příchozí jako vetřelce do jejich sídla a dává to Charlesovi jak se patří najevo. Situace se příliš nezmění ani tehdy, když mu Charles zachrání v divoké horské bystřině život.Je jisté, že kdyby bylo chlapcům tak o čtyři roky více, že by měl příběh zajisté jiné pokračování, ale srdce desetiletého chlapce ještě není zralé na upřímný cit přátelství. Teprve závěr filmu přinese rozuzlení příběhu. Velice dobré výkony všech herců, z nichž mne nejvíce upoutal mladý Charles. Možná by si fil zasloužil i pět hvězdiček, ale já ze svého pohledu dávám čtyři. Ale velice kvalitní dílo! ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Jak kruté dokážou být malé děti. Po skončení ve mě film vyvolal pocít sklíčenosti... Na film jsem se těšil kvůli mému oblíbenci Jean Rochefortovi, ale nutno předeslat, že zde hraje - byť výtečně -pouze "druhé housle" (co se názvu filmu týče, velmi výstižný titul z německé distribuce "Zámek patří mě!"). ()

Reklama

Reklama