Reklama

Reklama

The Kate Bush Story: Running Up That Hill

(TV film)

Obsahy(1)

Dokumentární snímek o hudební kariéře britské zpěvačky Kate Bush. Dokument přibližuje období vydání alba Wuthering Heights z roku 1978 až k jejímu poslednímu albu 50 Words for Snow z roku 2011. V dokumentu vystoupí řada slavných osobností i klíčových spolupracovníků. (Epistemolog)

Recenze (2)

Splasher 

všechny recenze uživatele

Dokument vzniknuvší na popud oznámení hudební události roku 2014. Živému vystoupení Kate Bush ... po 35 letech. Takže je vidět, že to vzniklo narychlo a že tomu tvůrci zas tolik energie nevěnovali. Klasické mluvící hlavy. Naštěstí je výběr těchto hlav zajímavý a mají i o čem mluvit. ___ A ještě ohledně samotného "turné" Before the Dawn. Pořád čekám na oficiální vyjádření, zda vyjde na Blu-Ray/DVD. Zatím jde jen o spekulace, že se natáčela část na generálce a další část 16. a 19. září. Všechny recenze, které jsem měl možnost číst, byly pozitivní (některé až adorační, což se při té mánii dalo očekávat). České recenze zatím nejsou (pouze převzaté z angl. tisku). No pochybuju, že se na představení dostal nestor Jirka Černý, i když bych mu to přál. Uvidíme, derniéra ohlášena na 1. října. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Tvorbu Kate Bush znám, troufám si říct, velmi dobře, a mám z ní velký respekt, musím tudíž říct, že by si zasloužila lepší zpracování dokumentu. Především je zbytečně krátký, ačkoli se tvůrci věnují každému vydanému albu, podle mě ne dostatečně. Výběr některých "mluvících hlav" neopodstatněný. Pochopím Gabriela, Gilmoura i Eltona, protože s Kate spolupracovali, ale některé ty, převážně mladé zpěvačky či co to bylo, a jejich "názory", plus pokusy divákovi zazpívat části skladeb od Kate, prostě celkově jejich exhibice mě nebavily a chvílemi iritovaly. Dle jakého klíče tvůrci oslovili zrovna tyto zpěváky/zpěvačky? Takových zpěváků a hudebníků je, kteří mají Kate Bush rádi a ovlivnila jejich tvorbu... Tak proč vybrali tyto? Taky není důstojné, když jedna z mluvících hlav, nějaký maník (stejně jako výše zmíněná zpěvačka-blondýna mě nezaujal natolik, abych si zapamatovala jeho jméno), evidentně tvorbu Kate Bush ani nezná, a proto před kamerou čte text jedné z jejích nejznámějších písní z papíru (proč, proboha?). A přesto ho tvůrci považovali za natolik relevantního, aby ho přizvali do dokumentu. To je prostě trapné. Naopak Kate a staré záznamy rozhovorů s ní neměly téměř žádný prostor, přičemž byly velmi zajímavé a poměrně zábavné. Prostě celkově jen velmi povrchně zpracovaný dokument. Tři hvězdičky, hodně odřené, a vlastně jen za archivní záběry Kate a pár zajímavých vstupů. Jo, a za Stephena Frye. ()

Reklama

Reklama