Reklama

Reklama

Jeffrey Dean Morgan hraje hlavní roli Vaughna - krupiéra v kasinu, kterému štěstí zrovna nepřeje. V zoufalé snaze sehnat peníze na operaci své nemocné dcery se Vaughn spolčí s kolegou z práce, aby kasino vykradli. Loupež se ale zvrtne a Vaughn i jeho parťák jsou nuceni unést městský autobus a pokusit se o téměř nemožný útěk. Robert De Niro ztvárňuje Papeže, nelítostného a zvráceného majitele kasina, který se nezastaví před ničím, jen aby získal své peníze zpět. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (137)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Milé děti, dnes se naučíme nové písmenko. A bude to "B". B jako béčkový film, lidově řečeno béčko, pro anglofily B-Picture. V tradičním pojetí se jedná o komerční nízkorozpočtový film bez velkých uměleckých ambicí a obsahující klišé. Přesně jako tento snímek. A protože jsme se hezky naučili písmeno B, dáme Bobovi symbolicky jednu hvězdu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dramatický thriller natočený ve stylu 90. let, ze kterých námětově i čerpal. Vlastně je to taková filmová vzpomínka a pocta k různým snímkům. Máme tu otce majícího malou dcerku s vážnou nemocí, které tradičně pojistka nepokryje léčení. Námět první. Zoufalý otec se po neúspěšné snaze si peníze půjčit nechá přemluvit k přepadení kasina. Motiv druhý. Útěk však neprobíhá hladce a tak se dostanou do linkové autobusu, ve kterém ujíždějí. Motiv třetí. A tak dál, a tak dál. Je toho tady více než dost a jen znalec filmových devadesátek všechny rozpozná. Na konci asi překvapí motiv alá bezva finta. Ne, klaun to skutečně není. Zpočátku snímek moc neosloví a zdánlivě vypadá, že se poveze na nudě z nouzí, ale asi po čtvrt hodině děje se to pomaloučku začne rozjíždět. Intenzita akce předkládá lehce napínavé  vzrušující dobrodružství. Dialogy jsou pevné a zábavné zároveň. Příběh jako celek si na nic nehraje a jen předkládá dějství v nadsázce a naději. Dojemný a v jistém hledisku nečekaný konec samozřejmě nesmí chybět a jen skutečný rodič pochopí. Snímek tedy nijak nesrší originalitou, ale když se tu předkládá stará dobrá akční práce bez přemrštěných současných vizuálních CGI efektů, proč si ty devadesátky alespoň tímto způsobem prostě nepřipomenout a v jistém smyslu zrekapitulovat. ()

Reklama

Andersis 

všechny recenze uživatele

Hehe !! Tak máme tady film o tom jak pár lidí musí unést autobus páč se jim vyvrtnul plán. Takže. Velká část děje se odehrává v autobuse. Nechápu tady srovnávání s Nebezpečnou rychlostí. Tam autobus nikdo neunesl. A jo táák. Vlastně je tam autobus tak tam napíšu, že je to vykrádačka Nebezpečné rychlosti. Je to vlastně to samé jako když je v hororu monstrum co chodí po nohách a má masku tak je to inspirace Predátorem. Nebo film o mafiánech si automaticky přirovnám ke Kmotrovi ikdyž to s ním nemá nic společného. No, ale dost rýpání. Film je dobrej. De Niro tomu dává šmrnc a tak trochu hajzlíka si zahrál s chutí. Bautista jako magor dobrý a Morgan výborný. Co možná zamrzí je, že si Bautista pěstně nezalaškoval s hlavním hrdinou nebo s nádhernou Carano. Stopáž je střídmá a utíká i díky tomu, že každá postava má něco do sebe. Je to béčko jak vyšité, ale dobré béčko. Hodně silné tři, ale dávám slabé čtyři................... asi dobré rozpoložení. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu ne. Začínám si zvykat na to, že přímá úměra De Niro = dobrej film už dávno přestala mít nějakou váhu. Pár vykradenejch filmů, aby se z toho splácal jeden. Všichni mají rakovinu, každej se snaží někoho zachránit a do toho se tu objeví hodnej zloděj, hodná soucítící policajtka a všechny svý zásady porušující parchant. Konec celýho příběhu je jasnej už od půlky filmu a vy pak máte pocit, že je celej tenhle linkovej bas jen ztráta času. Což opravdu je. 30% P.s.: zapomeňte na to, že by ho z toho vrtulníku nedrbl....one shot, one kill.... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scott Mann se snaží točit film jako Michael Mann a absolutně se mu to nedaří, takže ty jakoby syrové, roztřesené záběry digitální kamery při tomhle Heistu vyznívají naprosto do ztracena. Je až k nepochopení, jaký je režisér neumětel, protože s tímhle hereckém potenciálem, kde co persona to cákající charizma, se daly dělat divy i u takovéhleho úderně videobéčkového námětu. Podobně je na tom scénárista, který si ovšem při točení filmu vzal zřejmě dovolenou, protože napatlat tam tolik blbostí je skutečně um a čim víc se film blíží do finále, tím je to horší. Vévodí tomu rádoby grandiózní pointa, která hravě strčí do kapsy Dannyho parťáky. Jestli máte rádi De Nira, nekoukat. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Číslo autobusu na jeho střeše stále cestuje. Jednou je vpředu, pak je vpředu a zároveň uprostřed atd. Navíc se mění i typ autobusu, což se dá poznat podle vzduchotechniky na střeše (hrb ve středové části střechy). (Endrju)

Reklama

Reklama