Reklama

Reklama

Jeffrey Dean Morgan hraje hlavní roli Vaughna - krupiéra v kasinu, kterému štěstí zrovna nepřeje. V zoufalé snaze sehnat peníze na operaci své nemocné dcery se Vaughn spolčí s kolegou z práce, aby kasino vykradli. Loupež se ale zvrtne a Vaughn i jeho parťák jsou nuceni unést městský autobus a pokusit se o téměř nemožný útěk. Robert De Niro ztvárňuje Papeže, nelítostného a zvráceného majitele kasina, který se nezastaví před ničím, jen aby získal své peníze zpět. (HBO Europe)

(více)

Recenze (137)

Fr 

všechny recenze uživatele

„VŠECHNO CO CHCE TÁTA UDĚLAT, DĚLÁ PRO TEBE…“ /// Svižný vyprávění o chlapíkovi, kterej ze zoufalství vyloupil kasíno. Nejedná se o loupežnickou selanku, takže průser na sebe nenechá čekat, a já těm sráčům celkem fandím. Fór (ten příběhovej) je v tom, že po nich nejdou jenom poldové, takže se nejedná vo biják pro náročnýho diváka, ale máme tady poctivý béčko, jehož rejža si zaslouží dostat šanci. Na sráče si hraje de Niro, na hrdinu (prej) sexy Jeffrey a zbytek je nezávadnej. Stejně jako pointa, která si to štráduje po hraně mezi překvapením a patosem. Jakožto optimista jsem všema čtyřma pro. Takže hezká 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju adrenalin, proto jezdím sockou. 2.) Parchant má raka a chci se stát fotrem roku. 3.) Thx za titule „Rejma“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Drazí, dosud psychicky vyrovnaní žáci prvních stupňů základních škol! Dnešní Okénko nové a lepší filmové publicistiky strýčka verbala věnujeme roztomilému slovíčku výjeb. Jeho etymologie se odvíjí od zpodstatnění plnovýznamového slovesa „vyjebat“. Základní význam je vám dozajista již dávno zřejmý, nicméně přenesený patrně nikoliv. Ten totiž může v některých větných vazbách nabývat sémantické konstrukce „jebáním někoho podvést či zmást“. Smysl „podvést či zmást“ vám určitě opět ráda vysvětlí vaše afektovaná pančelka, a vy si z dnešní lekce zapamatujte hlavně to, že s někým vyjebávat je velmi neslušné, ba až amorální. *** Rád bych rozpoutal vášnivou polemiku o tom, kdo je tady vlastně slaboduchý pičus. Ano, i já se těšil na kulantně osazené a slibně vypadající videjko, kterým nepohrdl ani De Nirovic Bobík, ale co je moc, to je, kurva, hodně! Od startu to odsejpalo vcelku svižně, Bobík zase vede kasíno a taťka Vinčestr je charismatický sympaťák, takže nijak zvlášť nevadilo, že to má výpravu argentinské telenovely a hází to po vás v podstatě jen další mix tisíckrát provařených, sračkoidních klišé. Z pocitu průměrné a vcelku příjemné kokotinky mě však dokonale vyléčil finální, ten jakože „sofistikovaný výjeb“, jehož pregnantní aristotelovská logika v kontextu s viděným dějem mě naprosto posadila do květináče a pohnojila mi kořeny. Za celou moji kariéru patologického čumila se mi snad ještě nestalo, že bych na áčkově obsazený film zůstal v němém úžasu tumpachově zírat jako otorhinolaryngolog do análu. Notypyčo!!! Tedy pardon, nechal jsem se trochu emočně unést, samozřejmě jsem chtěl říct „Světe, div se!“. Musel jsem to zastavit, vrátit zpět a ohmatat si temeno, abych se přesvědčil, jestli se mi někdo náhodou nesnaží přetáhnout přes hlavu šprcku v domnění, že jsem kokot, jestli mi něco nedopatřením neuniklo, anebo se opravdu jen dívám na ten nejhnisavější výron scenáristické bezradnosti a debility evrmejd, a to hovado, spolu s partičkou místních čtyřhvězdičkářů, z nichž některé mám dokonce v topce, to opravdu myslelo vážně! A s hrůzou na tomto místě musím konstatovat, že snažil, neuteklo a myslelo, a právě jsem byl svědkem něčeho, co by na prestižním Festivalu retardovaného diváka v kalifornském Los Imbeciles s přehledem získalo hlavní cenu Zlatého downa v kategorii Nejdementnější filmový zvrat(ek) a závěr všech dob, který třeba tadyhle ZlémuFÉniXovi „vrazil do palice sekeru“, až mu z toho vytekla mícha. Stále jsem nesmírně vyděšený, že něco takového někdo vypustil do seriózní distribuce, a pro dobro Roberta a všech mentálů někde v koutku duše od kola optimisticky doufám, že na internety nedopatřením unikla nějaká syrová verze, u níž si během postprodukce jen nějaký zhulený vtipálek vystřihoval do celuloidu dečky. Já si tedy rozhodně nebyl jistý, jestli se mám smát nebo brečet, či si mám jen tak s mongoloidním výrazem cucat palec. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě zajímal jenom proto, že v něm hrál Robert De Niro. Jenže si v něm zahrál mafiána, který se Vám bůhví jak zrovna líbit nebude. Dále film nabízí přehlídku scén s autobusem jako v Nebezpečné rychlosti, s čehož čerpá i příběh a většina scén ve filmu. Jenže na druhou stranu je to natočeno poměrně solidně a akce se tváří také daleko líp, než u většiny amerických akčňáků dneška, že je škoda tenhle film tak rychle zazdít. A když vydržíte až do konce, tak fanoušky De Nira možná něco i potěší. Mě teda potěšilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $50,136Tržby Celosvetovo $3,324,184 ▐ skoro by sme tu mali podarenejší klon Speed 2 ale nie ide o dosť dobre vystavanú kriminálku, kde tá naivita nemá našťastie také rohy aby to nejak tu vytvorenú atmosféru zničila, Jeffrey Dean Morgan to tu pekne ťahá, ma to dobrý náboj a vyšperkovanosť /70%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poctivé žánrové videobéčko, kterých svého času byly plné regály půjčoven. Má jen jednu zásadní chybu, ani ne tak že je celý ten heistový trik příliš průhledný, ale když už mám v jednom filmu na opačných stranách barikády Ginu Carano a Bautistu, tak je sakra nechám si dát pořádně po držce. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mě moc příjemné překvapení. Příběhově sice film nepřináší nic nového, ale je velmi kvalitním mixem Dannyho parťáků a Nebezpečné rychlosti. Film má dynamické tempo, které diváka nenechá pomalu ani vydechnout, jsou zde i překvapivě dobří herci ať už vynikající De Niro v roli Mafiánského bosse, roztomilá a férová policistka Gina Carano, nekompromisní De Nirův kumpán Morris Chestnut, který nemilosrdně odrovná každého a dvojice únosců kde Dave Bautista je klasický vražedný šmejd a Jeffrey Dean Morgan je sympatický bývalý voják, který potřeboval peníze pouze pro záchranu své nemocné dcery ( Nikdy jsem únosci nefandil tak moc jako zde). Akce zde mohlo být více, ale potěší slušná přestřelka, nekompromisní likvidace a velmi dobře vymyšlený útok policistů na autobus a to celé v Rkovém obalu ( přehnaně brutální však film není). Velkým plusem jsou i nečekané zvraty, především ten závěrečný vrazí divákovi sekeru do palice, aby si uvědomil, že za filmem úplně hloupí lidé nestojí. Super béčko a na oddychový večer doporučuji. 75% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// V jednoduchosti je občas krása, co myslíte? Heist vypadá na první pohled jako pokus o scénář nějakého dvacetiletého kluka s bujnou fantazií a oblibou ve filmech s Johnem McClanem. Na druhý pohled je to přepálená, přemixovaná a přeinspirovaná podívaná, která tak tak stačí dávat smysl a skončit, než se v tom divák začne víc vrtat. A to je škoda. 6/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chceš okrást Popea. Chystej si parte." Zoufalé situace volají po zoufalých činech a kdyby mi chyběly peníze na léčbu mého dítěte, tak taky učiním ten nejzoufalejší čin v mém životě - půjčím si v bance. Jenže Vaughn s Coxem evidentně nechtěli předkládat potvrzení o příjmu a tak jednoduše vzali peníze těm, kteří podobným vykukům láskyplně doplňují nedostatek olova v těle. Já se přitom celkem bavil, adrenalinovou jízdu v autobuse jsem si taky užil a i ten pohádkově pitomý konec mne nakonec vlastně uspokojil. Vždyť celá ta loupež, únos a vražda se dá jistě bez problémů scénáristicky obhájit jako jednání v krajní nouzi, i když to žádný trestní řád neumožňuje. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scott Mann se snaží točit film jako Michael Mann a absolutně se mu to nedaří, takže ty jakoby syrové, roztřesené záběry digitální kamery při tomhle Heistu vyznívají naprosto do ztracena. Je až k nepochopení, jaký je režisér neumětel, protože s tímhle hereckém potenciálem, kde co persona to cákající charizma, se daly dělat divy i u takovéhleho úderně videobéčkového námětu. Podobně je na tom scénárista, který si ovšem při točení filmu vzal zřejmě dovolenou, protože napatlat tam tolik blbostí je skutečně um a čim víc se film blíží do finále, tím je to horší. Vévodí tomu rádoby grandiózní pointa, která hravě strčí do kapsy Dannyho parťáky. Jestli máte rádi De Nira, nekoukat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Doba pokročila a máme tu lupiče, se kterými sympatizují nejen rukojmí, ale i policajtka, která na lůžku hladí zlodějovu nemocnou dcerku. Naivita stříká všemi směry, režisér má příjmení, které má v inteligentním thrilleru sakra zvuk, jenže bourákovi-perfekcionistovi Michaelovi nesahá ani po kolena. Bývalá šampionka bojových umění Gina Carano je hvězdička na jedno použití, ale do policejního auta určitě nepatří, respektive proč ne, ale s tím, co umí, bych ji jen za volantem nenechával. De Niro musí začít umět odmítat tahle béčka, která mu kazí filmografii. Finální twisty mi vadily. V jednoduchosti je síla, tady se to ovšem horko těžko vyšplhalo k průměru. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Podařená záležitost! Je tu spousta známých ksichtů, ale žádný tu není navíc. Všichni vědí kde je jejich místo. Nebo teda dobře Gina tu je trochu na okrasu. Fight z Bautistou který řekne o dost víc slov než ve Spectre, který by se nabízel se nekoná, ale na konci taky sehraje svou roli. De Niro pořád borec i v menším filmu ten mafián mu prostě sedí. Chestnut jeho pravá ruka nekompromisní zabiják a Morgan rozhodně nejsympatičtější únosce jakýho si dokážete představit. Dějově to možná je trochu klišé, ale parádně to odsýpá. Mění se charaktery postav a jak zde bylo již napsáno, ten film není blbej a ví co chce. Co víc od podobnýho snímku očekávat.75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní videobéčko, které svou vyšší kvalitou hodně překvapí. Herecká sestava je zajímavá, ale co je zajímavější filmu opravdu až na nějakou tu logickou dírku nemůžu nic vytknout. Jeffrey Dean Morgan v hlavní roli obstál a jak tady diváci píšou škoda že neproběhl nějaký ultimátní fight Bautista Carano. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto bolo naozaj výborné. Občas sa mi stane, že akčná popcornovka na jeden večer príjemne prekvapí. Dramatický thriller nakrútený v štýle 90.rokov, z ktorých námetovo aj čerpal. Vlastne je to taká filmová spomienka a pocta k rôznym snímkam. Heist je zmes akčného trháku 90.rokov Nebezpečnej rýchlosti a casinových prepadnutí. De Niro po dlhej dobe hrá slizského záporáka. Svete div sa, plusom je ďalej celá rada filmových klišé, aby divák bol nakoniec naozaj prekvapený z príbehu o lúpeži. S podobnými typmi snímok nemám najmenší problém, viem totiž čo si púšťam a preto potom neanalyzujem scenár. Veľmi zaujímavý film o lúpeži a následnom unesení mestského autobusu. Film je jednoducho taká akčná pohodovka so zmyslu-plným príbehom. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Konečne jednoduchý akčný film, ktorý ma aj čo ponúknuť. Neviem či ty Béčkari za písacím stolom rátali s takýmto vydareným castingom, ale ten všetko zachraňuje. Jeffrey Dean Morgan prchá pred De Nirom v štýle Nebezpečnej rýchlosti (čo nevidím ako mínus) a celkom slušne im sekunduje fešanda Gina, či drsňák Bautista. Slušná jednohúbka s dobrou atmosférou, nejakým tým napätím, prekvapením a vydareným koncom. 80% - 4* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na akčný thriller málo akčné a málo napínavé. Na druhú stranu ale snímok stojí na výbornom hereckom obsadení a solídnom tempe, nie je tu priestor na nudu. Aj keď samozrejme ani obsah nie je bohviečo. Ale potešilo tých pár hlášok od niektorých postáv, len škoda, že to bolo ku koncu tak presladené. Ani ten akože kúzelnícky fígeľ a záverečné rozuzlenie ma moc nenadchli. Slabší priemer. 55/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|71%| Náhodně jsem si tento snímek vybral, pár mých uživatelů ho celkem kladně hodnotil, tak jsem si řekl, že to zkusím. No a jsem celkem mile překvapen. V poslední době se už až tak moc dobrých béček netočí. No, jsem rád, že aspon tohle se vydařilo. Co se týče herců, tak hlavní herec mi sedl, měl to pravé charisma, určitý respekt atd. Záporák Bautista byl svojí vizáží zajímavý, už ve Spectre mě zaujal, zde aspon mluvil i. :D Akce tu byla tak akorát, nějaké ty přestřelky, bouračky na konci atd – místy bylo vidět jak amatérsky to bylo točeno, ale nic proti. I docela dobrá pointa se tu ve finále našla. Rozhodně bych přidal ještě pár zajímavých a zapamatovatelných scén, víc soubojů atd. Gina Carano se tu moc nepředvedla, ale aspon tím jedním chvatem potěšila, jak odzbrojila protivníka. Takže nakonec tu slabší 4/ dávám. Klidně se na to ještě někdy tak max 2x podívám. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jo jo jo ... konečně po všech těch sračkách co jsem za poslední dny viděl, je tohle přesně to co jsem potřeboval. Super béčko se vším všudy na odreagování - pro můj 400. komentář. Relax :) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

De Niro se pokusil zavzpomínat na svá úspěšná mafiánská léta a střihl si jednu ze svých nejhorších rolí v béčkovém akčňáku, který nemá v době moderních akčních filmů co nabídnout. Bob by měl zůstat u rolí hodných strýčků, které mu vzhledem k jeho věku sedí více než drsní mafiáni. ()

Reklama

Reklama