Reklama

Reklama

VOD (1)

Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (243)

POMO 

všechny recenze uživatele

Priemerná záležitosť s dobrým rozbehom, ale pribúdajúcimi scenáristickými nezmyslami. A na svoje inteligenčné mantinely neadekvátne prekombinovaná. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bylo milé zase jednou vidět vinně potěšitelný špionážní napínač alá devadesátá léta, vymykající se trendu Lekarého otravných rohypnoliád posledních let. Jen je trochu škoda, že když už dali dohromady solidní rozpočet, všechny ty xichty a kulantního režiséra, najali scénáristu s rozštěpem a pokroucenými prsty. A tak tu máme krutě pandemický a geniálně selektivní virus, který hromadně kosí výhradně mongoloidní funoušky amerického fotbalu, přičemž z přidrzlých britský fakanů se zásadně dále nešíří, správňáckého, altruistického, kůl a ani trochu džihádistického imáma Leoše Suchařípu z hnutí Londýn myluje yslám, no a obří červené tlačítko „Bombo, bombo nevybuchuj, aby to dobře dopadlo!“, ergonomicky umístěné na displej hloupého telefonu tak, aby se dalo zmáčknout, i když visíte za padoucha hlavou dolů v průvanu. Ale jinak príma staroškolská zábavička, tedy nic pro kompulzivní müslitele a filosofilcky. Topornému škaredému babochlapovi Rampičovi bez problému uvěříte, že má určitě koule, a tak je to jeho mlácení všech těch dvoumetrových hovad ze speciálních jednotek skoro až přirozené, Jeník s Míšou odehráli své rutinní party a jako vždy dokonale kožený Homolas Legoland se jen mihnul, ani nestihl film pořádně zbuznit a zformátovali jej rychleji, než by řekl „progeluj mi lótoryjen“. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi do polovice nadpriemer, potom to ide úplne do čerta. Scenáristické kopance, predvídateľné zvraty a za vlasy pritiahnuté akčné kotrmelce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že se film točil v našich končinách, je hlavní důvod, proč jsem se na něj podíval. Nicméně skutečnost, že z filmu Praha a okolí není cítit ani na krok, to je jen profesionalita tvůrců, kteří to tak chtěli. Ono udělat z Prahy Londýn asi nebude úplně legrace. Každopádně je fajn, že nás tvůrci zmínili na konci filmu. V tu ránu jsem si uvědomil, jak v těch amerických kamerách Praha nepůsobí vůbec blbě. Zřejmě používají nějaký dramatický holllywoodský filtr. Jen je ale škoda, že tu o nás opět mluví jako o Východní Evropě. Stejně tak je škoda, že tento film není ve scénáři trošku chytřejší. Mohla by to klidně být ženská odpověď na Jamese Bourna. Takhle se z filmu stala jednoduchá, ale za to v pohodě zvládnutelná jednohubka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $4,219,000▐ Noomi Rapace ako vždy využíva svoju hereckú nadanosť a ide vo svojej úlohe naplno. Dokonca aj v súbojoch je dosť presvedčivá. K tomu tu máme bravčového Blooma, som ho skoro nespoznal, som sa musel dosť prizerať, sa tak troška vyžral. Na danú úlohu ale dobre. Dejovo svižné, dobre akčné, len škoda že strašne prekombinované až neviete kto hrá s kým akú zákulisnú hru. /60%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Angličtí producenti si odškrtli jednu čárku za genderově vyváženou roli aktivně jednající silné ženské hrdinky, scénárista Peter O'Brien do sebe zamotal trocha konspiračních teorií, trocha trendy námětu současné vlny teroristických útoků a bohužel tam napasoval i Prahu (máme fakt na Západě skvělou pověst)...herci ucházející a obsazení v podstatě hvězdné...co je to ovšem platné, když Unlocked je akční thriller, kde většina věcí i akcí je jednak klasicky neuvěřitelných, ale druhak i k smíchu...finále na schodišti included... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POTŘEBUJEME VÁS PRO NALÉHAVÝ ÚKOL...“ /// Fór je v tom, že si říkáte… „hmm, thriller na současný téma, super…“ a vono to pak (takřka z hovňajze) vyletí ještě vo level vejš. O překvapení tady není nouze, má to fajnový vobsazení a našince potěší i česká stopa. Scénář je rozumnej, takže dělá ze hry na „kreténa“ zajímavou podívanou. Bohužel trochu ztrácí ve finále, který se snaží bejt (za každou cenu?) originální, ale kapičku mu to nevychází. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) U sousedů dochází ke zvýšený aktivitě radikálních militantních skupin. 2.) Viděl jsem muslima točit volantem škodovky. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní akční thriller s Áčkovým hereckým obsazením. Vynikající Noomi Rapace a Orlando Bloom táhnou film k nadprůměru, ale potěší i stárnoucí Douglas a Malkovich. Akce je správně tvrdá a nekompromisní, zvratů je dostatek a pár z nich je hodně nečekaných a v závěru potěší i výhled na Prahu, takže jasná čtverka. Bavil jsem se .75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto sme si s manželkou pozreli necelý deň po 7. sestrách, v ktorých Noomi Rapace nahodila ostrú fyzičku, a tak sme boli zvedaví, čo predvedie v ďalšom akčniaku. Dostavilo sa bohužiaľ radikálne sklamanie. V utajení je ťažké béčko. Je v ňom plno slávnych hercov, ale majú miniatúrny priestor. Najviac sa mi páčil hulvátsky John Malkovich a bombová scéna, v ktorej brutálnym účesom obdarovaná Toni Collette strieľa z gigantického samopalu. Samotná Noomi bola fajn, ale žiadny zázrak. Akčných scén je dosť, ale sú rutinne nakrútené a plné predvídateľností. Scenár ani nestojí za zmienku, to je ozaj na úrovni rakúsko-nemeckej kriminálky. Za (negatívnu?) zmienku stojí absurdné „dodatočné“ finále v Prahe, kde padajú české hlášky typu „Hele, zavolejte doktora“ (sorry, musel som). Našťastie to trvá iba hodinu a pol, tak to aspoň budete  mať rýchlo za sebou (ďakeujm pekne za takéto utešenia). Orlanda Blooma mám rád a v minulosti už bol perfektný (napr. po boku Foresta Whitakera v Zulu), ale tu bol hrozný, príšerne vyzeral a otrasne hral. Povedal by som, že by mal pomaly ale isto začať prehodnocovať typ rolí, aké bude prijímať; predsa len roky pribúdajú a už nemá vek na cool šviháckych týpkov, čiže ak sa v takej úlohe objaví, pôsobí ako oneskorený päťdesiatnik s chlipným úškrnom na bacuľatej tvári snažiaci sa zapôsobiť na dve pripité sedemnástky na diskotéke v piatok v noci. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Alice, prosím tě prozraď mně, jak to děláš, že kosíš k zemi cirka deset nabušených chlapů k zemi v jedné sekundě a máš mušku, že by ti jí mohl závidět i David Coperfield a každý sniper na naší planetě? Tyhle role Noomi prostě sednou asi nejvíc, co jsem měla možnost vidět její filmy. Vůbec jsem neočekávala něco duchaplného, tudíž jsem nebyla zklamaná. Frčelo to od začátku do konce na plný pecky a alespoň z mé strany se žádná nuda nekonala. Jasně, že jsem se musela smát neuvěřitelným akcím, včetně konce a o tom to někdy je. Myslím, že je ve mně skrytý nějaký pubertální klon teenagera. A zvedám Unlocked na nejvyšší lajnu, tohle je možná na tři, ale je to bezva relax, tak co? ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Noomi je hustokrutopřísná micina která se s nikým a s ničím nesere. Jelikož jsem podobně drsná jako ona (alespoň na internetu) tak mě bavilo sledovat jak si dává jednoho namástrovanýho šulína za druhým a jasně ukazuje všem feministkám, že jak má holka místo kundy štípačky, posere se z ní i Legolas ba i Základní instinkty jsou vám proti ní k hovnu. Postav je tu vůbec řada - Krom pokérovanýho Legolase a vyžehlenýho Douglase tu máme třeba blonďatýho killera co se celej film tváří, že má venušiny kuličky v prdeli a moc hrůzy tak v člověku nevzbudí. Dále tam lehce seKUNDUJOU islámisti s pletenejma dečkama na palicích a émerická verze Kačky Kornový. Děj filmu pochopí i průměrný dement (čti uživatel) zdejší databáze, není to moc dlouhý (stejně jako vaše péra) a celkově to potěší každýho krom otravných hnidopichů, co musí na každým filmu nějaký to hovno najít, aby si kompenzovali svou denní porci mindráků ze své ubohé existence. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sověti v osmdesátých letech vytvořili útočný kmen. Variantu K. Každý džihádista ji chce pod stromeček." Aby bylo jasno, tak pro ochranu své země bych udělal cokoli. Třeba se odstěhoval. Nechci přece žít v zemi, kde něco hrozí. Agentka Alice taky ne, ale jde na to trošku od lesa. Nechá se několikrát oblafnout, ale poučená postupuje stále vpřed a já jsem jí fandil. Samozřejmě z bezpečí sedačky, protože na touhu po pravdě se umírá. Ne tolik jako na chřipku, ale umírá. A můj čas ještě nenadešel. Mám v plánu fandit ještě dalším filmovým agentům. Proto jim nepomůžu, ale tohle mě celkem bavilo, i když zdroj úniku informací byl příliš snadno odhadnutelný. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tyhle thrillery o honech na teroristy můžu a V utajení je koukatelné, byť se tu žádného teroristického útoku nedočkáme a odhalování zrádců ve vlastních řadách nepřekvapí. Ale dějově to nenudí, Noomi to táhne, Malkovich potěší a pro našince je tu závěrečná scéna v Praze. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Okamžiky, kdy britská šéfová pokropí bez úspěchu zlosyna z automatu a pak se k němu otočí zády, aby všem ukázala, jak má dobrou neprůstřelnou vestu nebo když agentka Rapace vezme do týmu podezřele vlezlého Legolase bez luku a bezpečnostní prověrky, sráží staromilsky laděné Unlocked o level dolů. Sarkastický Malkovich zábavný, ani překombinovanost toho pokusu o zátěžovou zkoušku nebyla na obtíž, ale Aptedovi bohužel stačí jeden svět, kde vládne klišé.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré akční provedení a příběh také zajimavý. Jen mě překvapilo jak malou roli zde měl Orlando vzhledem k tomu že je i na obalu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být něco jako Bourne, ale místo toho se podařilo něco mezi Sentinelem a Salt. S dobrými herci ve svých typizovaných rolích (Malkovich, Douglas, Collette), kterými vlastně nejde udělat krok špatným směrem. Bohužel je ale špionská jízda málo akční a dějově příliš překombinovaná (především co se postav týče), i když s motivacemi, které dávají smysl a i s trochu přimhouřeným okem nutí k zamyšlení. Bohužel slibný rozjezd a vynikající scénu v hotelovém pokoji potom k zemi drtí spousta divných náhod a reakcí hrdinů. Tak trochu vážně se beroucí báchorka na sobotní odpoledne. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapace vždycky rád vidím a je škoda, že už ji vyšplouchli i z toho Promethea. Orlando Bloom už se taky moc neobjevuje (proč je tu na prvním místě, když je ve filmu docela málo?), takže je to takovej film plný odpadlíků. Provedením příliš nepřekvapí, jedná se o takový ten poctivý evropský akční thriller, který extra nestrhne ani akcí, ani (ne)překvapivými příběhovými zvraty, ale zkrátka se na to dobře kouká a jako taková jednohubka to slouží dokonale. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Finále s výtahy/vysvětlováním/připitomělým jednáním padoucha je z řady neuvěřitelných. Když někdo něco tak důkladně naplánuje, aby to pak tak lajdácky odpískal, tak musí být divákovi smutno. Přitom to celé začíná velmi slibně. Boj s muslimy na evropské půdě je žhavé filmové téma, kdy další filmová zastavení nás v dohledné době ještě čekají. Tentokrát je agentka (nijak zvlášť zajímavá postava) Noomi Rapace zapletená do špinavé hry, ve které neví, komu věřit a divák je z množství postav a zbytečné překombinovanosti smutný podruhé. Potřetí pak z toho, kolik se na plátně objeví hereckých es: potěší ovšem snad jen šarmantní Orlando Bloom a sympaticky hláškující John Malkovich. Akce není zdaleka tak kontaktní, jak bych si přál, vyjma řežby v hotelovém pokoji se jí příliš nedočkáme, napětí s ohledem na přibývající scény a situace bez smyslu slábne. Navrch nemám rád divné náhody. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Solidní popcornová špionážka, ve které skoro všechno dopadne tak, jak čekáte, ale zároveň se něco vyvine úplně jinak, což potěší. Noomi Rapace je výborná a bylo příjemné vidět od Michaela Apteda staromódně podané, nepřepísknuté a v rámci žánru uvěřitelné akční scény. Finále v Praze by mi udělalo větší radost, kdyby se o nás nemluvilo jako o východě. No co. Aspoň že u řeky máme skvělý štrúdl. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Staromódní špionážní thriller s poctivou dávkou napětí který jako by ani už nepatřil do dnešní doby, ale mě se velice pozdával a vidím, že tu nejsem sám, nicméně se bojím, že až se k němu dostane široké publikum pád do modré ho nemine je to totiž dobrá stará škola a já už si tu v duchu představuju ty komenty náctiletých jak brečí, že na začátku teroristi nezmasakrovali aspoň milión lidí a neobjevil se vzápětí nějakej kůl vůl dýdpůl a všechny je nepřeříz vejpůl. Takže děcka tomuhle filmu pro dospělý diváky se vyhněte ok? Jinak vzniknout to před 20 lety tak to rychle zapadne prachem, ale dneska se podobnýho oldscholu točí jako šafránu tak i proto dám 4* a 70% ()

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama